Αντιεξουσιαστές >> «Γιατί ρίξαμε μπογιές στον πρόεδρο των ΕΛΠΕ»

Αποτέλεσμα εικόνας για επίθεση με μπογιές και συνθήματα σε βάρος του προέδρου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ

Την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές και συνθήματα σε βάρος του προέδρου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), καθηγητή Στάθη Τσοτσορού, το απόγευμα της Τετάρτης, στη διάρκεια διάλεξής του σε μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ανέλαβαν αντιεξουσιαστές.

Σε ανάρτησή τους στο Διαδίκτυο υπό τον τίτλο «Σαμποτάροντας τη φιέστα αφεντικών και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Α.Ε.», υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι «τα ΕΛΠΕ και ο Σ.Τσοτσορός είναι βαμμένοι με το αίμα 4 νεκρών εργατών… Επιπλέον, κουβαλάνε τη δυσωδία του πετρελαίου. Τη δυσωδία της καταστροφής της φύσης από την ανάπτυξη…

»Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έφερε έναν δολοφόνο να διδάξει πώς γίνονται οι σωστές δουλειές, οι πετυχημένες, προβάλλοντας αυτόν και τα ΕΛΠΕ σαν το παράδειγμα υγιούς επιχείρησης προς μίμηση από τον ελληνικό καπιταλιστικό βόθρο… Οι μπογιές στη φάτσα και το ακριβό κουστούμι του είναι μια ελάχιστη ανταπόδοση της βίας που χρησιμοποιεί ο Τσοτσορός, ο Λάτσης, τα ΕΛΠΕ, τα αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους…» σημειώνουν οι αντιεξουσιαστές.

Στην ίδια ανάρτηση, αναφέρονται και στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γ. Σταμπουλή, καταλογίζοντάς του, μεταξύ άλλων, ότι «έχει πιάσει πολύ καλά το νόημα του σύγχρονου καπιταλισμού, δεν χάνει ούτε στιγμή την ευκαιρία να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των αφεντικών. Ελίσσεται σε θέσεις τοπικής αυτοδιοίκησης, στην εταιρεία αξιοποίησης περιουσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και είναι ένα από τα πέντε μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου στο Υπερταμείο μέγα-ιδιωτικοποιήσεων που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

»Όσο για τον πρύτανη Πετράκο, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Το βιογραφικό του δεν υστερεί σε αντίστοιχα κατορθώματα. Οι γκριμάτσες του και οι δηλώσεις για κατασταλτικά μέτρα δείχνουν ότι χαλάσαμε για λίγα λεπτά την φιέστα του, αλλά προμηνύουν και ποιο είναι το όραμα του για την ανάπτυξη του πανεπιστημίου».

Υπενθυμίζεται ότι και ο καθηγητής και περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Σταμπουλής, που είχε καλέσει τον κ. Τσοτσορό στο μάθημά του, δέχτηκε στο ίδιο συμβάν επίθεση με μπογιές, ενέργεια που καταδίκασαν η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.








Σχόλια