Μεταναστευτικό >> Ολο το ζεστό (ευρωπαικό) χρήμα στους κυβερνητικούς παρατρεχάμενους και σε διάφορες ΜΚΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για μεταναστες

Την σημαντικότερη αιτία της τραγικής αποτυχίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο προσφυγικό κανείς δεν την συζητά...

Η πλήρης αποτυχία της μεταναστευτικης/προσφυγικής πολιτκής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιβεβαιώνεται από τη ζωή και από την παραίτηση (μετά του Ο. Βουδούρη -με τις γνωστές αναπάντητες καταγγελίες-)ενός ακόμα ΓΓ του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. 

Πέραν της φαυλότητας και ανικανότητας της κυβέρνησης υπάρχει όμως και μια άλλη καθοριστική πτυχή που κανείς δεν αναδεικνύει. Η γκετοποίηση των προσφύγων και η μετατροπή τους σε εξαρτημένους άεργους μέσω της εγκληματικής πολιτικής των hot spot/στρατοπέδων.

Κανείς δεν το θυμάται αλλά η αρχική συμφωνία με την Ευρώπη ήταν να τους δοθούν με ευρωπαϊκά χρήματα κουπόνια στέγασης και σίτησης για να νοικιάσουν οι ίδιοι σπίτια ή διαμερίσματα και να τραφούν (20000 πρόσφυγες ήταν η αρχική συμφωνία). Τελικά το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε για μόλις 2700 πρόσφυγες (με τη βοήθεια του Δήμου της Αθήνας) και η μεγάλη μάζα κατέληξε στα hot spot. 

Ποιά η διαφορά. Στην μια περίπτωση τα λεφτά πάνε αποκλειστικά στους πρόσφυγες κι από εκεί στην ιδιωτική οικονομία. Μηδέν σχεδόν διαχειριστικό κόστος και καθαρές δουλειές. Στην άλλη πάνε στους κυβερνητικούς παρατρεχάμενους και σε διάφορες (άλλες καλές κι άλλες σκοτεινές) ΜΚΟ. Αποτέλεσμα στη μια περίπτωση ιδρυματοποίηση, βιασμοί, ταραχές, εξαθλίωση. 

Στην άλλη περίπτωση, ομαλή κατά το δυνατόν οικογενειακή ζωή, ενεργή συμμετοχή στην οικονομία (γιατί οι άνθρωποι έχουν καλύψει τις βασικές τους ανάγκες και κοιτάνε να δουλέψουν για να ζήσουν καλύτερα) και ομαλή ένταξη στον κοινωνικό ιστό. 

Η Ελλάδα στις δύο προηγούμενες δεκαετίες ενέταξε πάνω από 2 εκ. μετανάστες στην οικονομική και κοινωνική ζωή (τώρα σχεδόν οι μισοί έχουν φύγει) χωρίς να υπάρξει καμία καταστροφή. Αντίθετα για πολλές δουλειές, στα χωράφια, στις οικοδομές, στη φροντίδα των αρρώστων και ηλικιωμένων οι άνθρωποι αυτοί είχαν και έχουν θετική οικονομική συνδρομή. Ρωτήστε με κι εμένα αν μπορώ να βρώ έναν Έλληνα για να δουλέψει εργάτης γης με εργόσημο όταν έρχεται η ώρα της συγκομιδής. 

Επρεπε να έρθει η αριστερά της ανοησίας για να αποδειχθεί η χώρα ανίκανη να διαχειριστεί μόλις 60 χιλ. πρόσφυγες. 

Και να γίνονται και καταγγελίες από πάνω για βρωμοδουλειές.
πηγή (Σκυλακάκης Φέισμπουκ)

Σχόλια