Πρόσκληση ΟΑΕΔ για κοινωφελή εργασία και για τους υπόλοιπους δήμους >> Μέσα στον Δεκέμβριο

Αποτέλεσμα εικόνας για antvnopoyloy ypoyrgos


Προσεχώς τα αποτελέσματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ και νέα προκήρυξη 

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Αντωνοπούλου έκανε γνωστό ότι το υπουργείο είναι σχεδόν έτοιμο να βγάλει και τα οριστικά αποτελέσματα για τους επόμενους 34 πιο ευπαθείς δήμους και μέσα στον Δεκέμβριο θα έχει βγει η πρόσκληση του ΟΑΕΔ για την κοινωφελή εργασία και για τους υπόλοιπους δήμους, που αφορά προσλήψεις 27.000 ανθρώπων, ενώ οι πόροι έχουν εξασφαλιστεί και από τον κρατικό προϋπολογισμό και από το ΕΣΠΑ»

Ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 350 -400 εκατ. ευρώ εκτιμά πως θα εξασφαλίσει το υπουργείο Εργασίας για την υποστήριξη των ανέργων τα επόμενα χρόνια, όπως γνωστοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 f", μεταδίδει το dikaiologitika.gr. 

«Έχουμε κάνει έναν εξορθολογισμό, ώστε οι πόροι που έχουμε εξασφαλίσει να μπορέσουν να φτάσουν μέχρι το 2020-2021, αλλά μόλις έχει γίνει μία ανακατανομή των ευρωπαϊκών πόρων και η Ελλάδα πήρε 927 εκατ., σχεδόν 1 δισ. ευρώ. Εξαυτών ένα μεγάλο μερίδιο πηγαίνει στα υποστηρικτικά προγράμματα των ανέργων. 

Άρα θα έχουμε και μία ενίσχυση παραπάνω», είπε η κ. Αντωνοπούλου, διευκρινίζοντας ότι θα γίνει κατανομή του συνολικού ποσού σε περιφερειακά και τομεακά προγράμματα. «Το 50% θα πάει στα τομεακά -μέσα σε αυτό είναι και η υποστήριξη των ανέργων- και το υπόλοιπο 50% περίπου θα πάει στις περιφέρειες, για διάφορες δράσεις, συμπεριλαμβανομένων και δράσεων για την υποστήριξη των ανέργων σε περιφερειακό επίπεδο.

 Όσον αφορά το δικό μας υπουργείο, παρότι δεν έχουμε καταλήξει στα οριστικά νούμερα πιστεύω ότι περίπου 350-400 εκατ. ευρώ θα είναι για την υποστήριξη των ανέργων», είπε. 

Η αν. Υπουργός εξέφρασε αισιοδοξία ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τα εργασιακά θα έχει επιτυχή κατάληξη. «Είμαι σίγουρη ότι θα καταλήξουμε σύντομα σε μία συμφωνία», ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι «όσον αφορά το δικό μου χαρτοφυλάκιο, έχουμε προχωρήσει, έχουμε κλείσει». 


Σχόλια