Σε αφορά αν θες να βοηθήσεις την εθνική κυβερνοασφάλεια >> ΕΛΛΑΚ: Σεμινάρια κυβερνοάμυνας σε περιστατικά επιθέσεων

Αποτέλεσμα εικόνας για πανοπτης 2016


Στις 23 – 27 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε η ετήσια εθνική άσκηση κυβερνοάμυνας ‘ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2016’ που διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας (ΔΙΚΥΒ) του ΓΕΕΘΑ. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ με ανοιχτό κάλεσμα και με ομιλία στη FOSSCOMM 2016 συγκρότησε ομάδα για την άσκηση όπου και συμμετείχε σε όλα τα επεισόδια.

Μετά την άσκηση, η Ομάδα Εργασίας για την Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ διοργανώνει σεμινάρια για την άσκηση ΠΑΝΟΠΤΗΣ. 

Το σενάριο: Αποτέλεσμα κάποιων κακόβουλων επιθέσεων είναι η διακοπή κάποιων δικτυακών κυβερνητικών υπηρεσιών. Κάποιοι εξυπηρετητές (server hosts) αναγνωρίζονται ως η πηγή αυτών των επιθέσεων. Οι παίκτες καλούνται να εκτελέσουν «επίθεση» (να αποκτήσουν πρόσβαση) στους ήδη αναγνωρισμένους στόχους (servers) προκειμένου να τερματιστεί η κακόβουλη δραστηριότητα.
Σε σειρά workshops θα αναλύεται το κάθε επεισόδιο σε κάθε εργαστήριο. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε προγραμματιστές και διαχειριστές συστημάτων που ενδιαφέρονται για θέματα ασφάλειας.

Αποτέλεσμα εικόνας για πανοπτης 2016Στο 1o εργαστήριο θα αναλυθεί το πρώτο επεισόδιο της άσκησης και οι εισηγητές  θα εμβαθύνουν στο πως καλείται ο συμμετέχων να αντεπεξέλθει στο επεισόδιο.  Σκοπός των σεμιναρίων είναι η ομάδα που έλαβε μέρος στην άσκηση να αναλύσει και να αξιολογήσει τις μεθόδους που χρησιμοποίησε ώστε όλοι να γίνουν κοινωνοί της σχετικής γνώσης.Το πρώτο εργαστήριο με τίτλο “Web Application Security – Active Response” θα γίνει το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 15.00 στη Συμπληρωματική Αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος». Για να συμμετέχετε στο σεμινάριο  απαιτείται η εγγραφή στο https://ellak.gr/simmetochi-sto-1o-seminario-panopti/. Παρακαλείστε να έχετε μαζί σας κάποιο αποδεικτικό στοιχείο της ταυτότητάς σας (πάσο, ταυτότητα, κλπ.)

Σχόλια