Μετανοείτε. Ερχεται η συντέλεια του κόσμου >> Η συγγνώμη Βερύκιου στη Ζαχαρέα για το Βατοπέδι και τα σενάρια προσέγγισης Κοντομηνά – Βαρδινογιάννη

Αποτέλεσμα εικόνας για βερυκιος


Χαρακτηριστικά ιστορικού συμβιβασμού είχε η χθεσινή παρουσία του Δήμου Βερύκιου στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη στο STAR! Η είδηση από τη συνέντευξη του δημοσιογράφου στην προσωποκεντρική εκπομπή του σταθμού δεν ήταν τόσο το περιεχόμενο των όσων δήλωσε, όσο η ίδια η εμφάνισή του! Αφού κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο λίγο καιρό πριν… Η δε τηλεφωνική παρέμβαση της Μάρας Ζαχαρέα στην εκπομπή που φιλοξενούσε τον Δήμο Βερύκιο, όχι μόνο επιβεβαιώνει τον παραπάνω χαρακτηρισμό περί ιστορικού συμβιβασμού, αλλά τον ενισχύει κιόλας, αφήνοντας επιπλέον ουρές στο ρεπορτάζ!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ξεκινώντας από τις σχέσεις του Δημήτρη Κοντομηνά με την οικογένεια Βαρδινογιάννη οι οποίες ποτέ δεν ήταν ανέφελες (για όσους γνωρίζουν τα επιχειρηματικά παρασκήνια)… Οδηγείται κανείς στο συμπέρασμα ότι η παρουσία ενός τόσο στενού συνεργάτη του επιχειρηματία σε εκπομπή του STAR είναι από μόνη της είδηση! Προφανώς οι εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο τούς έφερε πιο κοντά, αφού και τα δυο κανάλια έμειναν για διαφορετικούς λόγους εκτός αδειοδότησης, με συνέπεια να απειλούνται από το «μαύρο»… Το αποτέλεσμα ήταν μετά το τέλος της δημοπρασίας του Σεπτεμβρίου να συνασπιστούν κατά κάποιον τρόπο προκειμένου να αποκρούσουν τις κυβερνητικές αποφάσεις. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι συντονίστηκαν – χωρίς φυσικά να αποδεικνύεται κάτι τέτοιο… Και ξεκίνησαν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην κυβέρνηση και στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Θυμίζουμε ότι τα δελτία και των δυο καναλιών, μέχρι τότε δεν χαρακτηρίζονταν από τους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους στην κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτό άλλαξε από το βράδυ της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού στη ΓΓΕΕ. Η επόμενη ημέρα βρήκε τα δύο κανάλια σε θέση άμυνας και αμέσως ξεκίνησαν τις βολές… κάνοντας φύλλο και φτερό τα πάντα γύρω από τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη ο διαγωνισμός, ενώ «εκτέλεσαν» και εκτόπισαν τον επιχειρηματία Καλογρίτσα… Τα υπόλοιπα λίγο πολύ είναι γνωστά.

Δεν υπάρχει λοιπόν αμφιβολία ότι οι εξελίξεις στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο έφερε τις δυο επιχειρήσεις κοντά… Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι δεν ήταν μια ευκαιριακή συμμαχία, αφού επαναλαμβάνουμε ότι η παρουσία Βερύκιου, δηλαδή του πιο στενού συνεργάτη του Δημήτρη Κοντομηνά στο κανάλι των Βαρδινογιάννηδων υπαινίσσεται κάτι περισσότερο… που μένει να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί στο μέλλον.

Ωστόσο αυτό το «κάτι περισσότερο» επιτρέπει να το ισχυριστεί κανείς και από τη τηλεφωνική έκπληξη – παρέμβαση της Μάρας Ζαχαρέα στην εκπομπή που φιλοτεχνεί το πορτρέτο ενός δημοσιογράφου που είχε πρωτοστατήσει από το κανάλι του τον ALPHA πριν κάποια χρόνια στις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου… στοχοποιώντας τότε τον σύζυγο της δημοσιογράφου υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή, Θοδωρή Ρουσόπουλο! Βεβαίως ο τελευταίος όπως είναι γνωστό δεν είχε καμία εμπλοκή… ενώ είχε δεχθεί τόνους λάσπης (και από το κανάλι του Δήμου Βερύκιου και τον ίδιο προσωπικά)!

Περασμένα ξεχασμένα; Όχι! Αφού ο δημοσιογράφος με το που πληροφορήθηκε στον «αέρα» της εκπομπής ότι στην τηλεφωνική γραμμή ήταν η Μάρα Ζαχαρέα, πήρε το λόγο δηλώνοντας – ομολογουμένως, με περίσσευμα θάρρους «Συγγνώμη»!

Ο Δήμος Βερύκιος απολογήθηκε στη Μάρα Ζαχαρέα για εκείνη την εποχή και η δημοσιογράφος δέχθηκε τη συγγνώμη του, δηλώνοντας συγκινημένη για τη θαρραλέα στάση του και συνέχισε πλέκοντας το εγκώμιο του δημοσιογράφου, χωρίς όμως υπερβολές ή άλλες σάλτσες, λέγοντας στην ουσία ότι πρόκειται για έναν εργατικό άνθρωπο, πολύ καλό ρεπόρτερ… ενώ μεταξύ αστείου και σοβαρού του πρότεινε να βγαίνει και στο δελτίο της για να σχολιάζει την επικαιρότητα όπως κάνει στην πρωινή εκπομπή του ALPHA με την Σταματίνα Τσιμτσιλή! Η τελευταία είναι προφανές ότι βοήθησε τις δυο πλευρές να έρθουν πιο κοντά, αφού είναι γνωστό ότι διατηρεί φιλικές και οικογενειακές σχέσεις με την Μάρα Ζαχαρέα.

Βεβαίως από τα λεγόμενα του Δήμου Βερύκιου στον «αέρα» της εκπομπής προέκυψε ότι είχε προηγηθεί συνάντηση, τυχαία ή όχι, δεν ήταν σαφές, και με τον πρώην υπουργό Θοδωρή Ρουσόπουλο… Μάλιστα του έστειλε χαιρετίσματα και ευχές μέσω της συζύγου του στο τέλος της παρέμβασής της.

Μένει λοιπόν να αποδειχθεί αν ο «ιστορικός συμβιβασμός» αφορά τις οικογένειες των δυο δημοσιογράφων ή κρύβει και κάτι παραπάνω που άπτεται των σχέσεων των δυο επιχειρηματιών, Βαρδινογιάννη και Κοντομηνά!
πηγή

Σχόλια