Αλήθειες απο τον επικεφαλής της ΜΙ5 >> Η βασική απειλή για τη Βρετανία δεν προέρχεται από τους ισλαμιστές αλλά από τη Ρωσία

Αποτέλεσμα εικόνας για βρετανική ΜΙ5


Η βρετανική ΜΙ5 «μίλησε» έπειτα από 107 χρόνια σιωπής

Αποτέλεσμα εικόνας για βρετανική ΜΙ5Δεν είχε συμβεί ποτέ ο επικεφαλής της ΜΙ5, των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας, να μιλήσει στον Τύπο. Αυτός που έσπασε αυτή τη μακρά παράδοση των 107 χρόνων είναι ο Αντριου Πάρκερ. Και την έσπασε μιλώντας στον Guardian, μια εφημερίδα που είχε προκαλέσει τουλάχιστον αμηχανία στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες δημοσιεύοντας τις αποκαλύψεις του Εντουαρντ Σνόουντεν.


Αλλά δεν είναι μόνο τυπικοί οι λόγοι για τους οποίους η συνέντευξη του Πάρκερ αναμένεται να κάνει αίσθηση. Είναι και ουσιαστικοί. Γιατί ο βρετανός αρχικατάσκοπος λέει ότι η βασική απειλή για τη Βρετανία δεν προέρχεται από τον ισλαμικό εξτρεμισμό αλλά από τη Ρωσία. Ασφαλώς, το πρόβλημα της ισλαμικής τρομοκρατίας είναι μεγάλο, η ΜΙ5 υπολογίζει τους ακραίους ισλαμιστές σε περίπου 3.000. Η Μόσχα όμως «χρησιμοποιεί τα πιο σύγχρονα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να προωθήσει την ατζέντα της: προπαγάνδα, κατασκοπία, κυβερνοεπιθέσεις».

Μα μόνο στη Βρετανία; Οχι, λέει ο Αντριου Πάρκερ. «Η Ρωσία δουλεύει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και το κάνει συνεχώς, ακόμη και αυτή τη στιγμή που μιλάμε». Ισως αυτή η ρωσική υπερδραστηριότητα  – και με δεδομένο ότι επικεφαλής της ΜΙ5 δεν βλέπει φαντάσματα από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου  – να οφείλεται στο γεγονός ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν πράκτορας της KGB. Με λίγα λόγια, αυτό ξέρει αυτό κάνει. Τι μένει λοιπόν; Μα τι άλλο από το να πιάσoυν οι Τζέιμς Μποντ δουλειά; (κι ας μην ανήκουν στην ΜΙ5 αλλά στην ΜΙ6).
πηγή

Σχόλια