Αυτή η χώρα δεν σώζεται >> 221.000 ευρώ μηνιαίως για κτίριο αλλά οι υπάλληλοι αρνούνται να πάνε...


Αποτέλεσμα εικόνας για Κεράνης στο Ρέντη


Το «μέγα σκάνδαλο» όπως είχε χαρακτηρίσει ο πρώην ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης τη μη μετεγκατάσταση δημόσιων υπηρεσιών στο κτίριο του πρώην καπνεργοστασίου Κεράνης στο Ρέντη, συνεχίζεται , καθώς άλλος ένας υπουργός, ο απελθών και άλλη μία κυβέρνηση, η του ΣΥΡΙΖΑ έφαγαν τα μούτρα τους στη διαμάχη τους με τους υπαλλήλους που αρνούνται να μετακομίσουν στο υπερσύχρονο κτίριο.

Οι διαβεβαιώσεις Αλεξιάδη πήγαν στο βρόντο , όπως παραδέχθηκε ο σημερινός υπουργός Οικονομικών. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ομολόγησε ότι μέχρι στιγμής ουδεμία υπηρεσία του δημοσίου έχει μεταφερθεί στο κτίριο Κεράνη, για το οποίο το δημόσιο πληρώνει 221.000 ευρώ μηνιαίως από το 2002 προκειμένου να «αραχνιάζει».

Όπως εξήγησε απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Δημ.Καμμένου μόλις μία νεοσύστατη υπηρεσία του υπουργείου Οικονομίας με 35 υπαλλήλους της οποίας το ενοίκιο κόστιζε 15.000 ευρώ μηνιαίως έχει εγκατασταθεί στο Ρέντη, ενώ ο ίδιος παρέπεμψε όλο το σχεδιασμό στις καλένδες, αρκούμενος να δηλώσει ότι γίνονται μελέτες για την εκμετάλλευση του πολυσυζητημένου κτιρίου - με χωρητικότητα 2.400 υπαλλήλων - στο... μέλλον.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κεράνης στο ΡέντηΚι όλα αυτά τη στιγμή που σύμφωνα με τον ερωτώντα βουλευτή ,το δημόσιο πληρώνει ετησίως 108,5 εκατομμύρια ευρώ για ενοίκια και μόνο το Υπουργείο Οικονομικών 230.000 ευρώ το μήνα.


«Μόνο το ΚΕΦΟΜΕΠ δίνει 32.850 ευρώ το μήνα. Η ΕΕΔΕ 15.360 ευρώ το μήνα και το ΣΔΟΕ που ακούστηκε ότι θα μεταφερόταν 135.000 ευρώ το μήνα. Συνολικά 7 υπηρεσίες κοστίζουν 300 εκατομμύρια ευρώ για ενοίκια. Θα ελέγξω σε ποιον δίνουμε αυτά τα ενοίκια, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης αυτών των ακινήτων και γιατί ξοδεύονται αυτά τα εκατομμύρια. Όταν ψάχνουμε 24 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΚΑΣ δεν μπορεί να δίνουμε εκατομμύρια σε ενοίκια ενώ υπάρχουν κτίρια δημοσίου», υπογράμμισε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.


Είναι η 10 η φορά που η πολιτική ηγεσία χάνει τη μάχη με τη δημοσιουπαλληλία για το στοιχειωμένο κτίριο του Κεράνη., όπου κατά καιρούς αποπειράθηκαν να μετακομίσουν τα υπουργεία Οικονομικών ( τρεις φορές) ΥΠΕΧΩΔΕ ( δύο φορές) Πολιτισμού , Αθλητισμού, Δικαστήρια Πειραιώς…

Επιτέλους ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο?


Σχόλια