Πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ: η Ρωσία έχει μετατρέψει τον Trump σε «ανυποψίαστο asset ή αλλιώς χρήσιμο ηλίθιο»

Αποτέλεσμα εικόνας για Malcolm Nance

Ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ Malcolm Nance είπε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η Ρωσία είναι πίσω από την τελευταία διαρροή των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του πρόεδρος εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον John Podesta.

 Η Ρωσία προσπαθεί να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ συνέχισε ο Nance.  Όχι μόνο μέσα από μια σειρά από κυβερνοεπιθέσεις  για να βλάψει την εκστρατεία Κλίντον, αλλά και, όπως είπε, μετατρέποντας έναν  προεδρικό υποψήφιο τον Donald Trump σε ένα "ανυποψίαστο asset."

 Αυτός ο κατασκοπικός  όρος , ο Nance εξήγησε, αναφέρεται σε «κάποιον που νομίζει ότι έχει μιά άποψη, μιά  θέση, αλλά η θέση έχει διαμορφωθεί απο  έξω για αυτόν, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει." "Τον έχουν φέρει σε μια θέση όπου μπορούν πραγματικά να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες τους», είπε.
 "Ο Λένιν συνήθιζε να αποκαλεί αυτούς τους ανθρώπων» χρήσιμους ηλίθιους »."

Ο Nance περιγράφει περαιτέρω αυτή τη θεωρία - την οποία και ο πρώην διευθυντής της CIA Μάικ Morell εξέφρασε επίσης- στο νέο του βιβλίο, "Η Οικόπεδο να Hack Αμερική: Πώς Cyberspies και WikiLeaks Πούτιν προσπάθησε να κλέψει το 2016 Εκλογή ».

Ο Nance έχει εδώ και καιρό επικριτικός κατά του Trump . "Η ίδια η Ρωσία κερδίζει τα πάντα  αν ο Trump εκλεγεί πρόεδρος," είπε την Παρασκευή, επισημαίνοντας ορισμένες θέσεις της εξωτερικής πολιτικής  ως απόδειξη της επιρροής της Ρωσίας σχετικά με τον υποψήφιο.

Ο Trump έχει επικρίνει το ΝΑΤΟ, υποστήριξε την παρέμβαση της Ρωσίας στη Συρία και έχει πεί διθυράμβους για το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

 «Αυτός λέει επευφημίες για την καταστροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης", δήλωσε ο Nance για τον  Trump, ο οποίος έχει επώνυμα αποκαλέσει τον εαυτό του " κ Brexit .

"Μια τέτοια καταστροφή θα βοηθήσει μόνο τη Ρωσία, είπε ο Nance. Και συνέχισε, "Ο Τrump πιστεύει ότι η Ανατολική Ευρώπη, από την Πολωνία ανατολικά, είναι η πίσω αυλή της Ρωσίας και πρέπει να τους επιτραπεί να κάνουν ό, τι επιλέξετε, συμπεριλαμβανομένης της κατάσχεση της γης στην Κριμαία, ενδεχομένως, την έναρξη αυτής της εξέγερσης στη νότια Ουκρανία, και έχουν τα μάτια τους στις χώρες της Βαλτικής.

 Αν και ο ίδιος προβλέπει περισσότερες διαρροές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες κυβερνοεπιθέσεις για το μέλλον, ο Nance διαβεβαίωσε ότι «σίγουρα δεν αντιμετωπίζουμε αμοιβαίο αφανισμό», παρόμοιο με του Ψυχρού Πολέμου.

 «Οι ΗΠΑ έχουν την ικανότητα να κάνουν ζημιά», είπε. «Αλλά δεν θέλουμε να πάμε εκεί, και πραγματικά δεν χρειάζεται να πάμε εκεί."


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το πρόβλημα δεν είναι το τί λέει ο τράμπ, και ποιός δίνει τις πληροφορίες που φτάνουν στα ΜΜΕ για τα έργα κκαι τις ημέρες της χιλαρυ όταν είχε εξουσία στα χέρια της. Οι πολιτικές που εφάρμοσε και θέλει να ξαναεφαρμόσει. Εμείς τί θέλουμε? Σίγουρα όχι κάποιον που εκ της θέσεώς του δίνει ζωτικές πληροφορίες σε συγγενή του, για να τζογάρει κατά της Ελλάδος.