Εχει δικηγόρο τον Κούγια>>Κλεμέντ Μπαλίλι: Πώς γίνεται να είμαι ο «Εσκομπάρ των Βαλκανίων» και να μη ζω στη χλιδή;

ΚΛΕΜΕΝΤ ΜΠΑΛΙΛΙ Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥ Πώς γίνεται να είμαι ο «Εσκομπάρ των Βαλκανίων» και να μη ζω στη χλιδή; Ο 44χρονος Αλβανός Κλεμέντ Μπαλίλι κατηγορείται από τις ελληνικές Αρχές ότι αποτελεί ηγετικό στέλεχος και χρηματοδότη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διακινεί στην Ευρώπη -μέσω της χώρας μας- τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών.

<p>Ο Κλεμέντ Μπαλίλι αρνείται ότι έχει σχέση με τα ναρκωτικά που βρέθηκαν σε ταχύπλοο σκάφος που κατευθυνόταν στη Ζάκυνθο και σε φορτηγό που εντοπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ για τα ξενοδοχεία που φέρετ
Ο Κλεμέντ Μπαλίλι αρνείται ότι έχει σχέση με τα ναρκωτικά που βρέθηκαν σε ταχύπλοο σκάφος που κατευθυνόταν στη Ζάκυνθο και σε φορτηγό που εντοπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ για τα ξενοδοχεία που φέρεται να έχει στην κατοχή του εξηγεί πως ανήκουν στα αδέλφια του και αγοράστηκαν με νόμιμα δάνεια.




Μολονότι ο ελληνικός και αλβανικός Τύπος τον έχει χαρακτηρίσει «Εσκομπάρ των Βαλκανίων», επίσημα του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες μόνο για την «υπόθεση της Ζακύνθου», όπως έγινε γνωστή. Η Ελληνική Αστυνομία έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και έχει ζητήσει από τις αλβανικές Αρχές την έκδοσή του στη χώρα μας, καθώς από την έρευνα προέκυψαν στοιχεία που τον εμπλέκουν στη διακίνηση περίπου 700 κιλών ακατέργαστης κάνναβης με ταχύπλοο σκάφος, από τους Αγ. Σαράντα στο νησί του Ιονίου.
Τα ναρκωτικά είχαν μεταφερθεί με νταλίκες σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο, όπου και τελικά εντοπίστηκαν μετά από έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. Είχαν συλληφθεί 15 άτομα, ελληνικής και αλβανικής υπηκοότητας. Σύμφωνα με τη δικογραφία, τον Μπαλίλι «καίνε» τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με βασικό μέλος της οργάνωσης και «υπέκλεψε» νόμιμα η Δίωξη Ναρκωτικών.
Επιπλέον, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πίσω από την εισαγωγή 1,6 τόνων ακατέργαστης κάνναβης που κατασχέθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Αφίδνες Αττικής, κρύβεται παρακλάδι της εγκληματικής οργάνωσης με την οποία σχετίζεται ο Μπαλίλι. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος του 44χρονου Αλβανού, υπάρχουν όμως ενδείξεις ότι πρόκειται για οργάνωση-κλώνο.
Ο επονομαζόμενος «Εσκομπάρ των Βαλκανίων» μιλάει στο «Εθνος της Κυριακής» και αντικρούει το βαρύτατο κατηγορητήριο σε βάρος του, που έχει συντάξει η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.
«Είναι αυθαίρετη η κατηγορία που μου αποδίδει η Ελληνική Αστυνομία και έχει παραπλανήσει σκόπιμα και την ελληνική Δικαιοσύνη και προσπαθεί να παραπλανήσει και τη Δικαιοσύνη της Αλβανίας.



Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο από αυτά που μπορεί να δεχτεί ένα δικαστήριο για να καταδικάσει έναν άνθρωπο
Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο από αυτά που μπορεί να δεχτεί ένα δικαστήριο για να καταδικάσει έναν άνθρωπο

Ολη η υπόθεση όπως τη διάβασα, γιατί μου έφερε αντίγραφα ο δικηγόρος μου κ. Αλέξης Κούγιας, δεν έχει κανένα στοιχείο εις βάρος μου, παρά μόνο ένα σενάριο το οποίο έφτιαξαν αυθαίρετα οι αστυνομικοί και βασίζεται σε μία τηλεφωνική μου επικοινωνία για εντελώς άσχετο θέμα με κάποιο από τα πρόσωπα που πράγματι εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, χωρίς όμως εγώ να γνωρίζω ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει παράνομες συμπεριφορές.
Είμαι βέβαιος ότι κάποια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κατασκεύασαν αυτή την υπόθεση μαζί με στελέχη του παλιού πρωθυπουργού της Αλβανίας, Μπερίσα, γιατί συγγενικό μου πρόσωπο, συγκεκριμένα ο ανιψιός μου, ο οποίος είναι δικηγόρος, είναι σημαντικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος στην Αλβανία και γι' αυτόν το λόγο δημιούργησαν αυτή την υπόθεση για να την εκμεταλλευτούν πολιτικά και να πλήξουν τον πρωθυπουργό Εντι Ράμα».
Η δικογραφία
Ο Κλεμέντ Μπαλίλι, που ισχυρίζεται στη συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» ότι έχει πέσει θύμα «παγίδευσης» των ελληνικών Αρχών και του Αλβανού πρωθυπουργού (!), αποκαλύπτει ότι η σχετική δικογραφία στην οποία εμπλέκεται, δεν έχει αποσταλεί ακόμη στην αλβανική Εισαγγελία.
«Συγκεκριμένα πρόσωπα, γνωρίζοντας τη νομοθεσία στην Αλβανία, και ότι μόνο με την έκδοση ενός εντάλματος συλλήψεως μπορεί ένας Αλβανός πολίτης να συλληφθεί και να μην εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα, εξέδωσαν αυτό το ένταλμα και συγχρόνως δημιούργησαν μία επικοινωνιακή λαίλαπα με δικά τους Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Αλβανία, χωρίς να έχουν δώσει στις αλβανικές Αρχές ούτε ένα στοιχείο από την υπόθεση.
Εχουν περάσει τόσοι μήνες από την πρώτη φορά που δημοσιοποιήθηκε αυτή η υπόθεση στην Ελλάδα και στην Αλβανία και παρά το ότι συνεχώς οι αλβανικές Αρχές ζητούν στοιχεία, οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν στείλει ούτε ένα δικόγραφο. Ο δικηγόρος μου στην Ελλάδα, ο κ. Κούγιας, κάνει συνεχώς προσπάθειες να αποσταλούν αυτά τα έγγραφα, να αποφασίσουν οι αλβανικές Αρχές εάν θα πρέπει να εκτελεστεί το ένταλμα ή όχι, και δεν το έχουν κάνει», δηλώνει ο επονομαζόμενος «Εσκομπάρ των Βαλκανίων».
Παράλληλα, υποστηρίζει ότι ουδέποτε στη ζωή του είχε καμία σχέση με ναρκωτικά ή συνελήφθη για 750 κιλά χασίς. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιούλιο του 2006 είχε εμπλακεί σε μεταφορά 750 κιλών κάνναβης, αλλά η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.
«Είναι ψέμα και συκοφαντία και είναι ακόμη μία σκόπιμη κατασκευή μιας εντυπώσεως την οποία εκμεταλλεύεται ο Μπερίσα και η αντιπολίτευση για να πλήξουν την κυβέρνηση, γιατί δεν έχουν τίποτε άλλο να της καταλογίσουν για θέματα Δικαιοσύνης», απαντά ο Μπαλίλι και προσθέτει: «Το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή είναι στημένη για πολιτικούς λόγους από την αντιπολίτευση και από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας τα οποία συνεργάζονται και τα οποία έχουν πιθανώς συγκεκριμένη πολιτική συμπάθεια στην Ελλάδα και που είναι συγγενούς κόμματος με το κόμμα του Μπερίσα στην Αλβανία αποδεικνύεται από το ότι συγχρόνως έγιναν συγκεκριμένα δημοσιεύματα στην Ελλάδα και στην Αλβανία χωρίς κανείς από αυτούς να έχει στα χέρια του ούτε ένα ντοκουμέντο από την υπόθεση».
Ο Κλ. Μπαλίλι διαψεύδει και τις κατηγορίες περί πολυτελούς βίου, με σκάφος, βίλες και χλιδάτη ζωή.
«Εχω διαβάσει ότι με έχουν βαφτίσει ''Εσκομπάρ των Βαλκανίων'', αλλά μου κάνει εντύπωση πώς είναι δυνατόν κανένας να μην έχει κάνει σοβαρή έρευνα για να βρει εάν είχα ποτέ στη ζωή μου πολυτελές σκάφος, πολυτελές σπίτι και εάν έκανα πολυτελή ζωή. Πώς είναι δυνατόν ένας ο οποίος είναι ο ''Εσκομπάρ των Βαλκανίων'', δηλαδή έχει εκατομμύρια ευρώ, να ξυπνάει στις έξι η ώρα το πρωί, να πηγαίνει στο παράρτημα του υπουργείου Συγκοινωνιών στους Αγίους Σαράντα, να εργάζεται επί οκτώ ώρες για έναν καλό μισθό και να έχει μία οικογένεια η οποία ζει μία μέτρια ζωή σαν αυτή που έχουν χιλιάδες άλλοι Αλβανοί χωρίς κανένα πολυτελές αυτοκίνητο και βεβαίως χωρίς κανένα πολυτελές σπίτι;», λέει ο 44χρονος Αλβανός και εξηγεί ότι τα αδέλφια του είναι οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείου, το οποίο αγόρασαν με νόμιμα δάνεια από αλβανικές και αυστριακές τράπεζες.
Πολιτική υπόθεση
Ολη η υπόθεση είναι πολιτική, η οποία είναι βέβαιο ότι τόσο στην Αλβανία όταν έρθουν τα στοιχεία θα εξαφανιστεί και το ίδιο θα γίνει και στην Ελλάδα. Προχθές πληροφορήθηκα από τον δικηγόρο μου τον κ. Κούγια ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν κατασκευάσει αυτή την ψεύτικη υπόθεση σε βάρος μου σε συνεργασία με τον Μπερίσα και τους πολιτικούς της αντιπολίτευσης στην Αλβανία προσπάθησαν να με εμπλέξουν πάλι σε μία νέα υπόθεση. Και όταν έγινε η συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας και εκπρόσωπος του κ. Κούγια στη συνέντευξη Τύπου ρώτησε, γιατί και πάλι υπήρχε δημοσίευμα από εφημερίδες που με ενέπλεκε, εάν υπάρχει έστω και ένα στοιχείο γι' αυτόν τον άνθρωπο που παρουσιάζετε, η απάντηση ενώ παρουσιαζόταν ότι έχω σχέση ήταν ότι υπάρχουν υπόνοιες οι οποίες όμως στην Αλβανία με έναν αυτόματο τρόπο έγιναν πρώτο θέμα σαν να ήμουν κατηγορούμενος στην υπόθεση αυτή».
Ο Κλ. Μπαλίλι αναφέρεται στην εξάρθρωση σπείρας που εισήγαγε στην Ελλάδα 1,6 τόνους ακατέργαστης κάνναβης.
Η Δίωξη Ναρκωτικών εντόπισε το φορτηγό που μετέφερε τα ναρκωτικά και συνέλαβε έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος. Κατά την παρουσίαση της υπόθεσης από τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Χρήστο Παπαζαφείρη, οι επικεφαλής των ερευνών ανέφεραν ότι ερευνάται η σχέση του 44χρονου Αλβανού, γνωστού και ως «Εσκομπάρ των Βαλκανίων» με τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Το ένταλμα
«Αν ήμουν ένοχος δεν θα μπορούσε να με σώσει κανείς»
Στις κατηγορίες για προστασία από πολιτικά πρόσωπα της αλβανικής κυβέρνησης, που του έχουν εξασφαλίσει το «ακαταδίωκτο», ο Κλεμέντ Μπαλίλι υποστηρίζει στο «Εθνος της Κυριακής» ότι δεν ισχύουν.
«Στην Αλβανία, εάν υπήρχε έστω και ένα έγγραφο που να με ενοχοποιούσε, δεν θα μπορούσε να με σώσει κανένας και άλλωστε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, ο Εντι Ράμα, έχει κάνει εκστρατεία κατά των παρανόμων στην Αλβανία, κάτι που δεν συνέβαινε με την προηγούμενη κυβέρνηση. Από τα στοιχεία που έχω στα χέρια μου, και που είναι όλη η δικογραφία μεταφρασμένη στα αλβανικά, και σε συνεργασία και με τους δικηγόρους μου και με τον κ. Κούγια που έχω στην Ελλάδα και με τους δικηγόρους που έχω στην Αλβανία, όλοι μου λένε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, με μία διαφορά ότι αυτή τη δικογραφία εάν δεν την έχουν επίσημα οι αλβανικές Αρχές δεν μπορούν να βγάλουν απόφαση και έτσι είμαι όμηρος ενός εντάλματος συλλήψεως, το οποίο, όμως, δεν συνοδεύεται από κανένα στοιχείο. Και είναι και όμηρος αυτής της διαδικασίας και η αλβανική Δικαιοσύνη, η οποία είναι υποχρεωμένη να εκτελέσει το ένταλμα συλλήψεως έστω και χωρίς στοιχεία και δεν μπορεί να το αναστείλει γιατί πρέπει τα στοιχεία να έρθουν επίσημα από την Ελλάδα και τα ανεπίσημα στοιχεία τα οποία έχουμε εγώ και οι δικηγόροι μου δεν μπορούν να παραδοθούν στην αλβανική Δικαιοσύνη. Απαγορεύεται, πρέπει να γίνει με επίσημο τρόπο.
«Θα απαλλαγεί»
Ο δικηγόρος του στην Ελλάδα, Αλέξης Κούγιας, υποστηρίζει στο «Εθνος της Κυριακής»:
«Είμαι κατηγορηματικός ότι τόσο σε αυτήν την υπόθεση που πριν από λίγες ημέρες προσπάθησαν να εμπλέξουν τον εντολέα μου, κ. Κλεμέντ Μπαλίλι, όσο και στην άλλη υπόθεση της Ζακύνθου που πάλι το ίδιο προσπάθησαν, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο από αυτά που μπορεί ένα δικαστήριο σε μία ευνομούμενη χώρα να δεχτεί ως αποδεικτικό στοιχείο για να καταδικάσει έναν άνθρωπο, θα απαλλαγεί πανηγυρικώς. Το μόνο το οποίο, δυστυχώς αυτή τη στιγμή, που καταστρέφει τη ζωή του και εκθέτει και την οικογένειά του είναι το πολιτικό μέλος της αντιπολίτευσης στην Αλβανία που προσπαθεί ανύπαρκτες υποθέσεις για καθαρά πολιτικούς λόγους να τις παρουσιάσει ως σοβαρές υποθέσεις. Εάν ο Κλεμέντ Μπαλίλι δεν ήταν θείος του σημαντικού πολιτικού, δημάρχου της περιοχής του Δερβήνι, δηλαδή περιοχής της Βορείου Ηπείρου, δεν θα υπήρχε υπόθεση».
πηγή

Σχόλια