Ο Πέτρος Τατσόπουλος στον προθάλαμο της ΝΔ

Αποτέλεσμα εικόνας για τατσοπουλος

Τη μελλοντική συνεργασία του με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, προανήγγειλε ο Πέτρος Τατσόπουλος, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στο “Πρώτο Θέμα”.

Ο γνωστός συγγραφέας, που τα τελευταία μνημονιακά χρόνια έκανε… περίπατο μεταξύ διαφορετικών κομμάτων, μιλάει με κολακευτικά λόγια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο συγκρίνει με τον Κώστα Σημίτη, έστω και με τον… δύσκολο χαρακτηρισμό του “λογιστή”.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος δηλώνει ότι, μοναδική περίπτωση να εμπλακεί και πάλι στην πολιτική, θα ήταν η συμμετοχή σε ένα ευρύ μέτωπο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκτιμώντας ότι αργά ή γρήγορα η ελληνική κοινωνία θα οδηγηθεί στη λύση του σημερινού Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη διακυβέρνηση του τόπου.

Η χαρακτηριστική αποστροφή του Πέτρου Τατσόπουλου, από τη συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα”, έχει ως εξής:

“Ο μόνος λόγος που θα μπορούσα να ξαναεμπλακώ στην πολιτική, είναι να δημιουργηθεί ένα μέτωπο διευρυμένο, δεν μιλάω για ένα μίζερο μέτωπο, αλλά ένα καθολικό με ευρεία συμμετοχή. Το ιδανικό για μένα θα ήταν να έφευγε όλη η ακραία δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας και να έκανε ένα άνοιγμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς το Κέντρο, και ένα ακόμα πιο θαρραλέο άνοιγμα προς τα αριστερά.

Δεν με φοβίζει το βάρος του ονόματος, γιατί ο κόσμος, αν όχι τώρα, αργότερα, όμως, αναγκαστικά, θα οδηγηθεί στον Μητσοτάκη, με τον ίδιο τρόπο που οδηγήθηκε στον Σημίτη.

Ο κόσμος μερικές φορές έχει ανάγκη από έναν λογιστή, ειδικά σε στιγμές όπως αυτή”.

Σχόλια