Θέλουν ασυλία οι αγροτοπατέρες για τα δισεκατομμύρια ευρώ που πήραν. Γύρευε τι τα έκαναν...

Αποτέλεσμα εικόνας για αγροτες


Ασφυκτικές πιέσεις στην κυβέρνηση για… παραγραφή με… νόμο και παύση των διώξεων – Ναι, αν συμφωνήσουν όλα τα κόμματα στη Βουλή

Ήρθε η ώρα του λογαριασμού για τους προέδρους των αγροτικών συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ κ.λπ.), οι οποίοι από το 2000 και μετά διαχειρίσθηκαν δισεκατομμύρια ευρώ από επιδοτήσεις αγροτικών προϊόντων και κοινοτικά προγράμματα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν πει πού πήγαν αυτά τα λεφτά. Ούτε βέβαια οι κατά καιρούς υπουργοί Γεωργίας ενδιαφέρθηκαν να μάθουν τι έγινε αυτός ο πακτωλός χρημάτων, που αν είχε κατευθυνθεί στην αναδιάρθρωση των προνομιακών καλλιεργειών της Ελλάδας και όχι για ψηφοθηρικά συμφέροντα των γνωστών αγροτοπατέρων –και των κατά τόπους πολιτικάντηδων–, ο αγροτικός τομέας θα συνέβαλλε καίρια στην ελληνική οικονομία.

Όλοι αυτοί οι γνωστοί αγροτοπατέρες σε κάθε νομό, ως πρόεδροι συνεταιρισμών, καλούνται εδώ και κάποιους μήνες από τον Εισαγγελέα να δώσουν στοιχεία για το πού πήγαν τα λεφτά που πήραν και τι έργο παράχθηκε. Και όπως μάθαμε, έχει γίνει ο χαμός. Γιατί από τα δισεκατομμύρια αυτά ελάχιστα μόνο πήγαν σε αγροτικές υποδομές και σε νέες καλλιέργειες. Με δυο λόγια, δεν πήγαν για τους σκοπούς που δόθηκαν. Και στη συντριπτική τους πλειονότητα οι αγροτικοί συνδικαλιστές είναι όλοι τους ανοικτοί και ένα βήμα από το σκαμνί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγροτοπατέρες, που ίσως να μην έχουν ούτε χωράφι ή να μην ασχολούνται με καλλιέργειες, αλλά να είναι στο γραφείο, πιέζουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής τους να τους καλύψει η κυβέρνηση νομοθετικά! Τι εννοούν; Να τους δοθεί με νόμο… ασυλία! Ή να αποφασισθεί ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι παραγεγραμμένα. Το… πρόβλημά τους το μετέφεραν και στους αρμόδιους υπουργούς –τέθηκε ακόμη και στο Συνέδριο– και έφτασε και στο Μαξίμου.
Η απάντηση, όπως μας έλεγαν βουλευτές που γνωρίζουν το… πρόβλημα των προέδρων αγροτικών συνεταιρισμών, ήταν κατηγορηματική άρνηση. Τους τόνισαν, μάλιστα, ότι αν τους δινόταν… απαλλαγή, θα έβγαινε όλη η αντιπολίτευση και θα έλεγε «να και η απόδειξη ότι μαζί τα φάγαμε, να η διαπλοκή».

Η μοναδική διέξοδος που θα μπορούσε να αποδεχθεί η κυβέρνηση είναι η δέσμευση ότι η όποια τροπολογία θα ψηφισθεί από όλα τα κόμματα στη Βουλή, αλλιώς η υπόθεση θα ακολουθήσει τον δικαστικό δρόμο που έχει ήδη πάρει.
πηγή

Σχόλια