Ισόβια σε Αλβανό που σκότωσε τον γείτονά του για μια παρατήρηση

Αποτέλεσμα εικόνας για κελι φυλακης

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε, από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Κω, 46χρονος Αλβανός για τη δολοφονία του 50χρονου γείτονά του, στην Ιαλυσό της Ρόδου.

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό του 46χρονου αλλοδαπού ότι δεν είχε πρόθεση ούτε να τραυματίσει αλλά ούτε και να σκοτώσει τον γείτονά του, αλλά βρισκόταν σε άμυνα και τον έκρινε ένοχο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, επιβάλλοντάς του ομόφωνα τη μέγιστη ποινή της ισόβιας κάθειρξης, καθώς δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί αργά το απόγευμα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2015, όταν ξέσπασε η διαμάχη ανάμεσα στον 50χρονο Ροδίτη και στον 46χρονο Αλβανό που έμεναν δίπλα - δίπλα, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια σε κεντρική περιοχή της Ιαλυσού, με αφορμή την ένταση της μουσικής.

Ο 50χρονος Ροδίτης που ζούσε κι εργάζονταν ως βοηθός κρεοπώλη στην Ιαλυσό, δεν άντεξε την ένταση της μουσικής που ακουγόταν από το διπλανό διαμέρισμα και για τον λόγο αυτό, εκνευρισμένος πήγε στο σπίτι του 46χρονου ζητώντας του, σε υψηλούς τόνους, να χαμηλώσει τη μουσική.

Το γεγονός εξαγρίωσε τον δράστη, που εκείνη την ώρα ήταν με τη φιλενάδα του στο διαμέρισμα, πήρε ένα μαχαίρι και τραυμάτισε τον 50χρονο που πέθανε σχεδόν αμέσως.

Σχόλια