Το σχέδιό τους ήταν απλό. Βασίστηκαν στο ότι το ΣτΕ θα έκανε έως και 2 χρόνια για να βγάλει απόφαση...

Αποτέλεσμα εικόνας για μαντζουρανης

Οπως ξέρουμε δικηγόρος της κυβέρνησης σε αυτήν την δικαστική τραγωδία για τις άδειες ήταν (και είναι) ο Μαντζουράνης...

Φαίνεται λοιπόν ότι ο Μαντζουράνης βασιζόμενος στις γνώσεις του αλλά και - ενδεχομένως - στις γνωριμίες του πίστευε ακράδαντα ότι στη χειρότερη των περιπτώσεων (αν δεν γνωμοδοτούσε θετικά δηλαδή) θα καθυστερούσε τόσο πολύ (έως και 2 χρόνια) που τα τετελεσμένα που θα είχαν ήδη δημιουργηθεί θα καθιστούσε στην ουσία άκυρη την όποια απόφασή του...

Φαίνεται όμως ότι όλες αυτές οι εκτιμήσεις ήταν λάθος...

Ολα δείχνουν ότι υπήρχαν κάποιες παράμετροι που ο διαπρεπής δικηγόρος δεν εκτίμησε καλά (άγνοια του πεδίου? , κακός υπολογισμός?) και το παιγνίδι γύρισε...

Δείτε τι είπε ο ίδιος...


Βέβαιος ότι η κυβέρνηση μπορεί νομίμως να δώσει προσωρινές άδειες στα κανάλια εμφανίστηκε ο Γιάννης Μαντζουράνης, δικηγόρος του Δημοσίου στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, μιλώντας στο Contra και τον Αιμίλιο Λιάτσο.

«Το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε ότι το ΕΣΡ είναι το αρμόδιο να εκδώσει τις μόνιμες τηλεοπτικές άδειες, αλλά όχι τις προσωρινές. Αυτό είναι αρμοδιότητα της Βουλής και της κυβέρνησης, που έχει τη νομοθετική πρωτοβουλία. Συνεπώς, μπορεί να ρυθμίσει το θέμα των προσωρινών αδειών», είπε ο κ. Μαντζουράνης, και υποστήριξε ότι «η απόφαση του ΣτΕ είναι άδικη, αν και δεσμευτική για την κυβέρνηση».

Ο δικηγόρος του Δημοσίου σημείωσε ότι το ΣτΕ επέδειξε υπερβάλλουσα σπουδή στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και σε ελάχιστους μήνες εξέδωσε απόφαση -όταν για το μνημόνιο, τού πήρε 2 χρόνια μέχρις ότου εκδώσει απόφαση.

Σχόλια