Τι είναι είδηση>> Από την ζούγκλα του Καλαί, στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού ή ένα μπαλόνι;






Maria Denaxa

Είδηση είναι…

Είδηση είναι το κόκκινο μπαλόνι ενός οκτάχρονου από την Γαλλία, που βρέθηκε στο Σικάγο και όχι το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες περισσότεροι απο 1000 πρόσφυγες και μετανάστες από την ζούγκλα του Καλαί, που αρνήθηκαν να πάνε στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, μετακόμισαν στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού οπου έστησαν μια νέα ζούγκλα σε πεζοδρόμια και υπαίθριους χώρους …

Οι 1000 πρόσφυγες και μετανάστες, προστέθηκαν στους 2000 που ζούν κάτω από άθλιες συνθήκες στην περιοχή Σταλιγκραντ της γαλλικής πρωτεύουσας εδώ και αρκετούς μήνες. 

Οσες επιχειρήσεις και να έχει κάνει η γαλλική αστυνομία δεν έχει καταφέρει να διαλύσει τους πρόχειρους καταυλισμούς που ξαναστήνονται μέσα σε λίγα 24ωρα καθώς οι μεταναστευτικές ροές προς την Γαλλία, από την Αφρική και την Μέση Ανατολή με όσα συμβαίνουν στις περιοχές αυτές, τείνουν να γίνουν ανεξέλεγκτες. 
Αποψινές φωτογραφίες από την νέα «ζούγκλα» που δημιουργείται σε μια από τις πιο πολυσύχναστες γειτονιές του Παρισιού. Ηδη θεωρείται η μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη! 

Υ.Γ. Σήμερα τα «κόκκινα μπαλόνια» δηλώνουν (για κάποιους) είδηση. Είναι;















Σχόλια