NYT: Σουβλατζίδικο στην Βαρβάκειο Αγορά ανοίγει ο Μπουρντέν

Ο κ. Μπουρντέν και οι συνεργάτες του "όργωσαν" την Ελλάδα αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το τέλειο σουβλάκι.
Ο κ. Μπουρντέν και οι συνεργάτες του "όργωσαν" την Ελλάδα αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το τέλειο σουβλάκι.



Σουβλατζίδικο στην Αθήνα σκέφτεται να ανοίξει ο Αντονι Μπουρντέν, σύμφωνα με τους New York Times. Οπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, ο διάσημος σεφ, ο οποίος ετοιμάζει μία μεγάλη, υπαίθρια αγορά τροφίμων και street food στην αποβάθρα Pier 57, στις όχθες του ποταμού Χάντσον στο Μανχάταν, αναζήτησε επί ματαίω το σουβλάκι "που θα εκπροσωπούσε το εθνικό, ελληνικό street food" στην αγορά του.

"Ο σεφ χωρίς όρια, συγγραφέας και γαστρονομικός ταξιδιώτης του κόσμου, αναζήτησε στην Ελλάδα το σουβλάκι που είχε φάει σε ηλικία 13 ετών, σε ένα μικρό και ταπεινό σουβλατζίδικο στη Νάουσα της Πάρου, όπου είχε πάει διακοπές με την οικογένειά του..." γράφουν χαρακτηριστικά οι New York Times. "Ο κ. Μπουρντέν και οι συνεργάτες του "όργωσαν" την Ελλάδα αλλά δεν κατάφεραν να βρουν εκείνο το σουβλάκι..."

"Ηταν το τέλειο σουβλάκι!" δήλωσε ο κ. Μπουρντέν. "Ο σουβλατζής άλοιφε τις πίτες με λαδορίγανη, τις έβαζε να ξεροψηθούν κι ύστερα τις γέμιζε με άφθονο γύρο, φρέσκια ντομάτα από μποστάνι, κρεμμύδια και μπόλικο τζατζίκι. Τύλιγε την δημιουργία του σε λαδόκολα, την πασπάλιζε με κόκκινο πιπέρι και την σέρβιρε στο χέρι, με μιά χαρτοπετσέτα. Δεν υπάρχει τέτοιο σουβλάκι πια στην Ελλάδα..."

Ο διάσημος σεφ τόνισε επίσης ότι το μόνο που βρήκε στην χώρα μας ήταν "σουβλάκια με πατάτες τηγανιτές, σουβλάκια με κοτόπουλο και μαγιονέζα, σουβλάκια με κόκκινη σάλτσα αντί για τζατζίκι - απορώ πώς δεν βρήκαμε και σουβλάκια με φέτα..."

Κατόπιν όλων αυτών, o κ. Μπουρντέν αποφάσισε να ανοίξει ένα σουβλατζίδικο στην Αθήνα, προκειμένου "να μάθει στους ελληνες να τρώνε σουβλάκι". Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες των New York Times, ψάχνει για τον κατάλληλο χώρο στην Βαρβάκειο Αγορά. Το σουβλατζίδικό του θα εκπροσωπεί το ελληνικό street food  στο Pier 57, το οποίο αναμένεται να ανοίξει το 2017.

Θα περιλαμβάνει 40 περίπτερα-καντίνες που εξειδικεύονται σε διεθνείς και τοπικές κουζίνες, χρησιμοποιώντας εκλεκτά υλικά, διακεκριμένους ντόπιους μάγειρες και πλανόδιους πωλητές όλων των εθνικοτήτων. Οι σεφ θα παρουσιάζουν στο κοινό οικογενειακές συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, θα μυούν τους περαστικούς στις γαστρονομικές τάσεις και θα εναλλάσσονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να υπάρχει ποικιλία στα σνακ.

Σχόλια