VERY HOT. Σύμφωνα με μια άποψη τα δύο αδέλφια - που δήθεν ήταν βομβιστές αυτοκτονίας - διαφεύγουν ολοζώντανοι.









Κείμενο βασισμένο σε άρθρο στη DEBKA...


Η ενδείξεις διαψεύδουν τον ισχυρισμό από τις βελγικές αρχές ασφαλείας ότι τα δύο αδέλφια υπεύθυνα για τις εκρήξεις στις  Βρυξέλλες την Τρίτη, 22 Μαρτίου ήταν βομβιστές αυτοκτονίας.

Είχαν αναγνωρισθεί την Τετάρτη 23 Μαρτίου, σαν οι  Khalid και Ιμπραχίμ Ελ Bakraoui, οι οποίοι ήταν γνωστοί στην αστυνομία.

Πηγές της αντιτρομοκρατικής DEBKAfile βρίσκουν ενδείξεις ότι οι δύο άνδρες διέφυγαν και είναι ακόμα ζωντανοί. Δεν χρησιμοποίησαν εκρηκτικές ζώνες για τις βομβιστικές επιθέσεις που στοίχισαν 14 ζωές, τραυματίστηκαν δεκάδες, και διέλυσαν την αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου των Βρυξελλών.

Αλλά, σύμφωνα με τα ευρήματα στην κεντρική σκηνή της σφαγής κοντά στα γραφεία της American Airlines,  πυροδότησαν τις βόμβες που ζυγίζουν αρκετά κιλά από τα καροτσάκια αποσκευών τους, ή από το πάτωμα. Η εκρήξεις βομβών και τα μεταλλικά θραύσματα που πετάχθηκαν στην έκρηξη προκάλεσαν τραυματισμούς στα κάτω μέρη του σώματος των θυμάτων τους », σύμφωνα με τις περιγραφές στις ιστοσελίδες στο νοσοκομείο των Βρυξελλών και των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Μιά εκρηκτική ζώνη δεμένη σε ένα δολοφόνο αυτοκτονίας θα είχε προκαλέσει τραυματισμούς στο στήθος και στα άνω άκρα.

Ο οδηγός ταξί που μετέφερε τους δύο τρομοκράτες στο αεροδρόμιο ανέφερε ότι αρνήθηκαν τη βοήθειά του για την εκφόρτωση στις βαλίτσες τους, παρόλο που ήταν πολύ βαριά.

Πιθανότατα περιείχαν τα θανατηφόρα εκρηκτικά.

Και οι δύο αδελφοί φορούσαν ένα μαύρο γάντι σε κάθε ένα από τα αριστερά χέρια τους, προφανώς για να κρύψουν τα κουμπιά του τηλεχειριστηρίου για τις βόμβες στα καροτσάκια τους .

Αλλά οι βομβιστές αυτοκτονίας πυροδοτούν τα εκρηκτικά με ενσωματωμένο μηχανισμό.

Παρά τις μεγάλες καταστροφές και το σοκ της επίθεσης στο αεροδρόμιο, γίνεται επίσης σαφές ότι οι τρομοκράτες πέτυχαν μόνο το πρώτο μέρος της τζιχάντ αποστολής τους.

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ενέκρινε την επιχείρηση, είχε προβλέψει μια πολύ μεγαλύτερη αγριότητα.

Αυτό επιβεβαιώνεται από την ανακάλυψη τριών σάκων που περιέχουν  σετ πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών, μια ζώνη βόμβα, δύο AK-47 αυτόματα τουφέκια, περιοδικά και χειροβομβίδες - όλα άθικτα και αχρησιμοποίητα.

Η αστυνομία τα εξουδετέρωσε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Αυτοί οι σάκοι ήταν κρυμμένοι εκ των προτέρων με προφανή στόχο να χτυπήσουν τις ομάδες έκτακτης ανάγκης, το νοσηλευτικό προσωπικό, τις δυνάμεις ασφαλείας και τις άλλες πρώτες  ομάδες που θα έφταναν για τα θύματα της πρώτης επίθεσης.

Τα κιτ τοποθετήθηκαν σε στρατηγικά σημεία, είτε με άλλη ομάδα των τρομοκρατών μεταμφιεσμένη ως προσωπικό του αεροδρομίου, ή και από υπάλληλο του προσωπικού.

Όταν οι ερευνητές εξέτασαν τα υποπολυβόλα, βρήκαν ότι κάποιος είχε προσπαθήσει να πυροβολήσει με  ένα από αυτά και ήταν μπλοκαρισμένο. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί το δεύτερο μισό της θηριωδίας του  αεροδρομίου των Βρυξελλών, η μέγα-σφαγή, δεν έγινε.

Από καθαρή τύχη, ως εκ τούτου, εκατοντάδες βελγοι αξιωματικοί της ασφάλειας και του προσωπικού έκτακτης βοήθειας σώθηκαν από το να παγιδευτούν από τρεις κατευθύνσεις σε μια αίθουσα φωτιάς.

Η βελγική αστυνομία και μονάδες ασφαλείας  κυνηγούν απεγνωσμένα, με πολύ λίγες ενδείξεις απο τις υπηρεσίες πληροφοριών,  ένα ευρύ δίκτυο τουλάχιστον 20 ισλαμιστών, οι οποίοι πρέπει να έχουν περάσει μήνες για να καταλάβουν τις  πολύπλοκες λειτουργίες των Βρυξελλών στο αεροδρόμιο και το σταθμό του μετρό.

 Ο σχεδιασμός αυτός  συνεπάγεται εξαντλητική αναγνώριση, την ακριβή μελέτη των στοχευμένων τοποθεσιών, τον εφοδιασμό, τη χρηματοδότηση, τις επικοινωνίες και έτοιμοι οδούς διαφυγής - πριν οι βομβιστές πάνε για την αποστολή τους

Τα δύο αδέλφια Khalid και Ιμπραχίμ Ελ-Bakraoui -. που θεωρούνται λανθασμένα ως βομβιστές αυτοκτονίας - πρέπει τώρα να θεωρούνται σαν  φυγάδες ,

Ενα τρίτο άτομο  εντοπισθηκε  στην αίθουσα του αεροδρομίου με ένα λευκό παλτό και καπέλο.

Έχει επίσης αναγνωριστεί ως ο Najim Laachraoui, 25ετών , το ανώτερο στέλεχος με ειδικότητα τις βόμβες του  ISIS στην Ευρώπη, ο οποίος  σχεδόν σίγουρα 'ελαβε μέρος  στις πολλαπλές επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο.

Υπήρξαν αντικρουόμενες αναφορές Τετάρτη το απόγευμα για τη σύλληψή του από την αστυνομία των Βρυξελλών.



Σχόλια