HOT>>Χριστιανική οργάνωση ΗΠΑ προς Τζον Κέρυ. Αναγνώρισε σαν γενοκτονία εναντίον των Χριστιανών τα εγκλήματα του ISIS




Η ισχυρή Καθολική οργάνωση Ιππότες του Κολόμβου ζητά απο τον Τζον Κέρι να αναγνωρίσει επίσημα την ύπαρξη μιάς «γενοκτονίας» που διαπράττεται από το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη.

 "Γενοκτονία". Αυτή είναι η λέξη που οι "Ιππότες του Κολόμβου» , θα ήθελαν να δουν να βγαίνει από το στόμα του Τζον Κέρι, επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, για να περιγράψει τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από τον Ισλαμικό Κράτος ενάντια στους χριστιανούς της Ανατολής.

Για να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η περίφημη Καθολική οργάνωση, με σχεδόν δύο εκατομμύρια μέλη που ιστορικά κινητοποιείται γύρω από  ζητήματα της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, έχει δημοσιεύσει μια αναλυτική έκθεση  278 σελίδων, με αποδείξεις και νομικά επιχειρήματα που αποδεικνύουν την πραγματική ύπαρξη του εγκλήματος της γενοκτονίας.

"Τι Ισλαμικό κράτος διαπράττει γενοκτονία - το έγκλημα των εγκλημάτων - κατά των χριστιανών και άλλων θρησκευτικών ομάδων στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη. Ήρθε η ώρα για τις ΗΠΑ να ενωθούν με τον υπόλοιπο κόσμο στην ονοματοδοσία του εγκλήματος και να ενεργήσουν εναντίον του ισλαμικού κράτους  σύμφωνα με το νόμο, "οι συντάκτες γράφουν στην εισαγωγή.

Η Γενοκτονία τιμωρείται από τη Σύμβαση της Γενοκτονίας, η οποία εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 9 Δεκεμβρίου 1948.

 Πίεση στην διπλωματία των ΗΠΑ

Η έκθεση των Ιπποτών του Κολόμβου απαριθμεί τις περιπτώσεις 1131 ιρακινών χριστιανών που σκοτώθηκαν μεταξύ του 2003 και 9 Ιουνίου 2014, περιγράφοντας με ακρίβεια πότε και πού εκτελέστηκαν. Παρουσιάζει επίσης 24 σελίδες με μαρτυρίες που συλλέχθηκαν  από το Φεβρουάριο ως το Μάρτιο του 2016 και αναφέρουν 200 κρούσματα επιθέσεων (καταστροφές σπιτιών,  βιασμούς,  υποδούλωση,  βασανιστήρια, κλπ ..), καθώς και 125 περιπτώσεις επιθέσεων εναντίον ιρακινών εκκλησιών.

Όσο για τη Συρία, οι Χριστιανοί που ήταν μέχρι το 10% του πληθυσμού, είναι σήμερα λιγότερο από ένα εκατομμύριο, σημειώνουν οι συγγραφείς. "Θα μπορούσε να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου», δήλωσε ο Carl Anderson, επικεφαλής των Ιπποτών του Κολόμβου. «Τα στοιχεία που προκύπτουν από αυτήν την έκθεση είναι ότι υπάρχει μια λογική βάση να πιστεύουμε ότι η γενοκτονία έχει διαπραχθεί.»

Το έγγραφο αυτό, το οποίο περιέχει μια επιστολή προς τον Τζον Κέρι, θέλει να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση Ομπάμα. Είναι μέρος μιας έντονης κινητοποίησης του χριστιανικού λόμπι στο Κογκρέσο, οι οποίοι έχουν δοθεί μέχρι τις 17 Μαρτίου στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την ύπαρξη της γενοκτονίας.

Την 1η Μαρτίου, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, ρωτήθηκε γι 'αυτό, και απάντησε ότι η λέξη γενοκτονία "υπονοεί μια πολύ συγκεκριμένη νομική εκτίμηση, η οποία προς το παρόν δεν έχει αποδειχθεί.

" Οι  θηριωδίες του Daech , ωστόσο, αναγνωρίζονται από πολλές πολιτικές αρχές σαν γενοκτονία.
Στις 4 Φεβρουαρίου 2016 σε δήλωση του το Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε αναφερθεί με σαφείς όρους μιας γενοκτονίας: "Οι ευρωβουλευτές επαναλαμβάνουν ότι καταδικάζουν σθεναρά το ισλαμικό κράτος [μετά τις] κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σκόπιμα με στόχο χριστιανούς Yazidis, Τουρκμενιστάν, σιίτες, Shabak,  Σαβαίων,  Kaka'e και σουνιτών οι οποίοι δεν ασπάζονται με  το Ισλάμ. Οι παραβιάσεις αυτές είναι ανάλογες με «εγκλήματα πολέμου», «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και «γενοκτονία», σύμφωνα με το Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

" Ο Πάπας και ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος  έχουν επίσης καταγγείλει τη γενοκτονία. Η Άνγκελα Μέρκελ το έχει κάνει από τον Αύγουστο του 2014. Μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ, τρεις μίλησαν ρητά για «γενοκτονία»: Ο Ρεπουμπλικανος  Marco Rubio και ο Τεντ Cruz και απο τους  Δημοκρατικούς η Χίλαρι Κλίντον.


Σχόλια