Σαρκοζής: Ε όχι και η Τουρκία στην Ευρώπη....




Η Άγκυρα δεν έχει καμία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση:

Τόσο Ιστορικά και από οικονομική άποψη, η Τουρκία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα λιγότερο από τη Ρωσία, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος και επικεφαλής του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί  σε αποκλειστική συνέντευξη με το κανάλι iTele.

 "Η Τουρκία είναι στη Μικρά Ασία.

Λυπάμαι να το πω, η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα, ένας μεγάλος πολιτισμός, αλλά είναι μιά γέφυρα ανάμεσα στην  Ασία και την Ευρώπη», ο επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος  ανέφερε στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

"Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ευρώπη.

Έχω επιμείνει πάντοτε στη θέση αυτή, βασίζεται στην κοινή λογική.

 Αυτό δεν σημαίνει ότι έχω τίποτα εναντίον των Τούρκων. Τους χρειαζόμαστε , Είναι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ.


Αλλά αν πάμε να το πούμε αυτό - ότι η Τουρκία είναι στην Ευρώπη - οι Ευρωπαίοι μαθητές του σχολείου θα-πρέπει να μαθαίνουν ότι τα  ευρωπαϊκά σύνορα βρίσκονται στη Συρία. Πού είναι η κοινή λογική; »ρώτησε ο Σαρκοζί.

 Ο Γάλλος ηγέτης δήλωσε ότι είναι εναντίον στη θέληση της Άγκυρας να ενταχθεί στην ΕΕ, όχι μόνο επειδή είναι πάρα πολύ μακριά από την Ευρώπη, εξ ορισμού, αλλά επίσης και για τη μεταχείριση των δημοσιογράφων και των Κούρδων.

«Δεν είναι μόνο αυτό. Ποια είναι η ιδέα πίσω από την Ευρώπη; Η Ευρώπη είναι μια ένωση των ευρωπαϊκών χωρών. Το θέμα είναι πολύ απλό, -ακόμα και σε μια γεωγραφική έννοια, είναι η Τουρκία μια ευρωπαϊκή χώρα; Η Τουρκία έχει μόνο μία όχθη του Βοσπόρου στην Ευρώπη. Μπορεί η Τουρκία να  θεωρείται ότι είναι μια ευρωπαϊκή χώρα πολιτισμικά, ιστορικά, και από οικονομικής άποψης; Αν λέμε ότι θέλουμε το θάνατο της Ευρωπαϊκής Ένωσης », είπε. «Από αυτή την άποψη, αν μιλάμε για την ένταξη της Τουρκίας, επιτρέψτε μου να σας πω ότι απο πολλές η  Ρωσία είναι μια χώρα πολύ πιο Ευρωπαική  από την Τουρκία».




Σχόλια