Οι Ρώσοι αφανίζουν οτιδήποτε τουρκικό κινείται ή δεν κινείται μέσα στη Συρία. Απέκοψαν τους υποστηριζόμενους απο την Τουρκία αντάρτες και ετοιμάζονται να τους εξαφανίσουν.






Διαβάστε παρακάτω τι μεταδίδουν ισραηλινές πηγές (DEBKA).

Η λεκτική και στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας επιδεινώθηκε περαιτέρω την Παρασκευή 27 Νοέμβρίου.

Ο Ρωσος Αντιστράτηγος Gen.Evgeny Buzhinsky ανακοίνωσε ότι μετά την κατάρριψη του ρωσικού τζετ από την Τουρκία, "η Ρωσία θα πρέπει να καταφύγει σε ηλεκτρονικές παρεμβολές και άλλου τύπου  πολεμικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών αεροσκαφών με ειδικό εξοπλισμό για να προστατεύσει τους πιλότους μας από το να χτυπηθούν από βλήματα ".

Αυτό ήταν μετά τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν που προειδοποίησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν «να μην παίζει με τη φωτιά."

Η ένταση μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας περαιτέρω επεκτάθηκε από τα παρακάτω βήματα:

1. Η Τουρκία ανέστειλε τις πτήσεις της στη Συρία, στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης της με τις ΗΠΑ για αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του ισλαμικού κράτους. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές DEBKAfile, η Άγκυρα αποφάσισε να αποφύγει τον κίνδυνο να καταρριφθούν αεροσκάφη της  από τα εξαιρετικά προηγμένα ρωσικά S-300 και S-400 πυραυλικά συστημάτα που πρόσφατα αναπτύχθηκαν στη Συρία.

2. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι τα ταξίδια χωρίς βίζα για τους Τούρκους πολίτες θα πρέπει να ανασταλούν, αρχής γενομένης από πρώτης Ιανουαρίου. Την Πέμπτη, η ρωσική αστυνομία συνέλαβε 39 Τούρκους επισκέπτες που φοιτούν σε γεωργική έκθεση με την αιτιολογία ότι δεν είχαν άδεια να συνάπτουν δραστηριότητες στη Ρωσία. Η Μόσχα ανακοίνωσε επίσης αυστηρούς ελέγχους στις τουρκικές εισαγωγές τροφίμων και γεωργικών προϊόντων, και συμβούλευσε τους ρώσους τουρίστες να μην πηγαίνουν στην Τουρκία.

3. Περισσότερα από 1.000 φορτηγά φορτωμένα με τουρκικά γεωργικά και βιομηχανικά προϊόντα για τη ρωσική αγορά έχουν κολλήσει στα σύνορα Γεωργίας-Ρωσίας.

 4. Ενώ απειλεί ο Ρώσος ηγέτης, ο Ερντογάν ζήτησε επίσης να τον συναντήσει κατά τη διάσκεψη για το κλίμα στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα. Πρέπει πρώτα να ζητήσει συγγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου ,ο σύμβουλος του Προέδρου Πούτιν Γιούρι Ushakov δήλωσε την Παρασκευή. Ο Ushakov πρόσθεσε ότι στο Παρίσι, ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον  Ισραηλινό Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου για να συζητήσουν την κρίση στη Συρία και την ισραηλο-παλαιστινιακή σύγκρουση. Θα συναντηθεί επίσης με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για συνομιλίες σχετικά με τη Συρία και την Ουκρανία.

Την Πέμπτη, ο Ρώσος ηγέτης είπε σε συνέντευξη Τύπου με τον επισκεπτόμενο Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, "Η αμερικανική πλευρά, η οποία οδηγεί τον συνασπισμό που και η Τουρκία ανήκει, γνώριζε για την τοποθεσία και την ώρα της πτήσης των αεροπλάνων μας, και μας χτύπησαν ακριβώς εκεί και εκείνη τη στιγμή. " Τέτοια περιστατικά είναι "... απολύτως απαράδεκτα," πήγε για να πει. "Και προχώρησε στη θέση ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη αυτού του πράματος, διαφορετικά δεν  θα έχουμε καμία ανάγκη συνεργασίας με οποιονδήποτε, οποιαδήποτε συμμαχία, οποιαδήποτε χώρα." Κατά τις δύο τελευταίες ημέρες, ο Πούτιν  λέει ένα πράγμα και κάνει το αντίθετο:

Από την Τετάρτη το βράδυ, 25 Νοέμβριου, ρωσικά βαρέα βομβαρδιστικά και μαχητικά αεροσκάφη έχουν χτυπήσει κάθε τουρκικό κινούμενο οχήμα ή σταθμευμένο στο εσωτερικό της Συρίας.

Βομβάρδισαν επίσης το Μπαμπ αλ-Χάουα στη διέλευση των συνόρων, που βρίσκεται στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, καθώς και τα ρυμουλκούμενα και τα τρακτέρ που ήταν σταθμευμένα στην  περιοχή και ανήκαν στο Τουρκικό Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας, στη συριακή πλευρά των συνόρων. Ήταν αυτή η ομάδα (τρομοκρατική ένωση που υποδύονται τους ανθρωπιστές), που πριν από πέντε χρόνια διοργάνωσαν στολίσκο για  να σπάσει τον αποκλεισμό του Ισραήλ  στη Λωρίδα της Γάζας. Το πλοίο, Μαβί Μαρμαρά συνελήφθη από ισραηλινά στρατεύματα και 12 "εργαζόμενοι της ανθρωπιστικής βοήθειας" σκοτώθηκαν στην σύγκρουση, ένα περιστατικό που προκάλεσε μια μεγάλη σύγκρουση μεταξύ Άγκυρας και Ιερουσαλήμ.

Ο Ερντογάν επέμεινε τότε δεν είχε ακούσει ποτέ του για αυτή την οργάνωση, αν και οι ισχυροί  δεσμοί του μαζί τους αποκαλύφθηκαν.

Ο Πούτιν δεν έκανε δηλώσεις.

Απλώς έστειλε τα βομβαρδιστικά του για να καταστρέψει τα οχήματα της οργάνωσης   στο χώρο στάθμευσης τους στη συριακή πλευρά των συνόρων. Αρνείται επίσης να λάβει κλήσεις από τον Ερντογάν.

Όλες αυτές οι συνθήκες είναι τα χαρακτηριστικά ενός πολύ ενεργού πόλεμου που διεξάγεται μεταξύ των δύο χωρών - αν και σε συριακό έδαφος - αφότου Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα κατέρριψαν το ρωσικό Su-24.

Εκτός από την τιμωρία του Τούρκου ηγέτη, οι μαζικές στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία επιδιώκουν  να καταστρέψουν τις ομάδες ανταρτών που δρουν ενάντια στο καθεστώς Assad.

Τα βαριά βομβαρδιστικά χτύπησαν  αυτή την εβδομάδα στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας κόβοντας δεκάδες χιλιάδες αντάρτες από τις πηγές  προμήθειας όπλων, πυρομαχικών,  τρόφιμων και  μαχητών, αφήνοντάς τους χωρίς μια γραμμή υποχώρησης και πουθενά για να στείλουν τους τραυματίες.

Μετά από μια εβδομάδα ή δύο εντατικών ρωσικών αεροπορικών επιδρομών εναντίον των Τούρκων οι  στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες αναμένουν ότι μονάδες του συριακού στρατού, του Ιράν και της Χεζμπολάχ θα επιτεθούν και θα αφανίσουν όλους τους αντάρτες που υποστηρίζονται απο την Τουρκία.

Σχόλια