Ποιά Μύκονος; Η Θεσσαλονίκη θέλει να γίνει η gay πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Θεσσαλονίκη θέλει να προσελκύσει τις κοινότητες ΛΟΑΤ



Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη, ελπίζει να προωθηθεί ως ΛΟΑΤ φιλικός (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι και Transgender) τουριστικός προορισμός, στο πλαίσιο του στόχου της περιοχής να προσελκύσει επισκέπτες από εξειδικευμένα τμήματα της αγοράς, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (THA) , Ένωσης Ξενοδόχων της περιοχής.



Το σωματείο φιλοξένησε μια εξειδικευμένη online ταξιδιωτική πλατφόρμα. Ο στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση που θα μπορούσαν να εξάγουν τα μέλη του σχετικά με τα χαρακτηριστικά της αγοράς της πόλης και τους διεθνείς ταξιδιώτες.

«Η Θεσσαλονίκη είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε πρόκληση της διεθνούς ταξιδιωτικής αγοράς, και είναι ανοικτή σε συνεργασίες με φορείς και οργανώσεις που επιδιώκουν να συμβάλλουν στην αύξηση των τουριστών στην περιοχή," δήλωσε ο πρόεδρος της THA Αριστοτέλης Θωμόπουλος στην ομιλία του.

Στελέχη του κλάδου σημείωναν ότι το προϊόν της πόλης του τουρισμού είναι ανταγωνιστικό, δεδομένου ότι έχει τα χαρακτηριστικά που έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις της ΛΟΑΤ κοινότητας, όπως ο πολιτισμός, η τέχνη, η γαστρονομία και η ψυχαγωγία.


Οι Διοργανωτές παρουσίασαν επίσης τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να συμπεριλάβει τη Θεσσαλονίκη στους ταξιδιωτικούς οδηγούς της παγκόσμιας κοινότητας LGBT στα ταξίδια και την αποτελεσματική προσέγγιση των τουριστών μέσω ειδικών διαύλων επικοινωνίας.
πηγή

Σχόλια