Πανικόβλητοι τρέχουν Τρίτη απόγευμα στο Χίλτον για να προλάβουν τις ημερομηνίες. Τους Ελληνες πολίτες εκπροσωπεί (ευτυχώς κατά μία έννοια) ο κορεάτης Γκλεν Κιμ.

Ξαφνικά απόγευμα Τρίτης διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια στο Χίλτον

Ξαφνικά απόγευμα Τρίτης διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια στο Χίλτον



Ράβε - ξήλωνε για τα δύο νομοσχέδια παρουσία του κορεάτη Κιμ

Ξαφνικά την Τρίτη το απόγευμα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας εθεάθησαν σε αίθουσες συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Χίλτον μαζί με τον κορεάτη Γκλεν Κιμ ο οποίος εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση.

Οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αφορούν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα δύο νομοσχέδια που αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή και αφορούν, πρώτον, το μίνι πολυνομοσχέδιο με τις διορθώσεις επί των προαπαιτούμενων Αυγούστου και Σεπτεμβρίου που ζήτησε η τρόικα και, δεύτερον και κυριότερο, την τελική μορφή του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Το συμπληρωματικό πολυνομοσχέδιο θα περιέχει ζητήματα που αφορούν στα ενεργειακά, την εξαίρεση της παράκτιας ζώνης των Λιπασμάτων Δραπετσώνας από τη νέα Σύμβαση Παραχώρησης του ΟΛΠ και όλες τις διορθωτικές διατάξεις που ζήτησε η τρόικα από τα ορόσημα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου έτσι ώστε να καλυφθεί ένα ακόμη  μέρος από τα 48 προαπαιτούμενα που οδηγούν στην υποδόση των 2 δισ. ευρώ.

Παρά ταύτα η αισιοδοξία που υπήρχε το Σαββατοκύριακο ότι η συνεδρίαση του Euro Working Group την Πέμπτη θα σηματοδοτούσε τη δρομολόγηση της εκταμίευσης της δόσης μετριάσθηκε μετά τη συνειδητοποίηση της εμπλοκής στα θέματα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, της προστασίας της α' κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και της απελευθέρωσης των φαρμακείων.

Η κυβέρνησης «τρέχει» πλέον να προλάβει την προθεσμία του Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου με στόχο να έχουν ψηφιστεί και τα δύο νομοσχέδια.

Ο κορεάτης Κιμ, πρώην σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη και (από τότε) σταθερό μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, έχει αναλάβει ρόλο συντονισμού κυβέρνησης-τρόικας για την τελική σύνταξη των κειμένων.

Σχόλια