Με 7 κινήσεις το ΠΑΣΟΚ (το παλιό το ορίτζιναλ) θα έλυνε όλα μας τα προβλήματα. Τι να μας πούνε τα κακέκτυπα του ΣΥΡΙΖΑ...

gio

ΠΑΣΟΚ: Γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα

Η χώρα αδυνατεί να λύσει το οικονομικό της πρόβλημα γιατί ακόμα βρίσκεται στη φάση της άρνησης. Δεν το έχει αποδεχτεί. Όταν καταλάβει ότι το πρόβλημα είναι η απουσία της ΠΑΣΟΚάρας από την εξουσία θα έχει κάνει το πρώτο και πιο αποφασιστικό βήμα για την αντιμετώπισή του.

Γράφει (με πράσινα δάκρυα στα μάτια) ο Μάκης Ρηγάτος

Ας μην κρυβόμαστε. Το ΠΑΣΟΚ είναι σαν τον πρώτο μας έρωτα. Προσπαθούμε να τον ξεχάσουμε, το παλεύουμε με νύχια και με δόντια, αλλά μέσα μας ξέρουμε ότι η φωτιά του θα σιγοκαίει σαν τις ηλεκτρικές σόμπες του Σεϊτανίδη. Αιώνια. Υπάρχει κάποιος που δεν ξέρει ότι αν ήταν η μεγάλη δημοκρατική, σοσιαλιστική παράταξη στην εξουσία σε ένα μήνα θα είχαμε βγει από την κρίση; Πώς; Με 7 απλά μέτρα.

1. Ο ΕΝΦΙΑ από χαράτσι γίνεται  επίδομα. Πιο συγκεκριμένα ΕΝΦΙΑ θα σημαίνει πλέον Επίδομα Νέων Φλαμπουράρηδων Ιδιωτών Ακαμάτηδων. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων και για να μην τρέχουν σε λογιστές, τα 2,7 δισ. θα παραμείνουν τελικό ποσό. Απλώς το κίνημα θα τα βάλει σε πρόγραμμα κινητικότητας και απ’ τα έσοδα θα τα μεταφέρει στις δαπάνες του κράτους. Μέχρι να το καταλάβουν οι Μερκελαίοι θα ‘χουμε αγοράσει τρεις καγιέν ο καθένας.

2. Οι μειώσεις 20% σε μισθούς και συντάξεις θα γίνουν αυξήσεις, με την παροχή ενός κάδρου του Ανδρέα σε κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο. Θα βάζουν οι πολίτες τα χρήματα απέναντι απ’ το κάδρο και στο τέλος του μήνα θα βρίσκουν 20% περισσότερα. Και μόνο που θα τα βλέπει ο Ανδρέας, θα τοκίζονται.

3. Ακυρώνονται όλα τα φορολογικά μέτρα για τους αγρότες, οι οποίοι θα αποζημιωθούν για τις καλλιέργειες που δεν πρόλαβαν να καλλιεργήσουν. Το ΠΑΣΟΚ θα στηριχτεί στα μερομήνια του Αυτιά και στα μεροβίγλια της Πετρούλας για να αποδείξει ότι ο άγριος φετινός χειμώνας δεν προσφέρεται για καλλιέργειες. Για να μη δουν λοιπόν οι αγρότες τη σοδιά τους να καταστρέφεται ύστερα από μερικούς μήνες και τους πάρει από κάτω, δεν θα καλλιεργήσουν καθόλου φέτος. Δεν θέλει να υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο ανάμεσα σε σοδιά και αγρότη το κίνημα.

4. Ο ΦΠΑ 23% στα νησιά παραμένει. Με τη μόνη διαφορά ότι το ΠΑΣΟΚ της καρδιάς μας αναγνωρίζει ως νησί μόνο το Καρπενήσι (κάνει περίπατο η Ντόρα εκεί γι’ αυτό). Στα υπόλοιπα φερόμενα ως νησιά, θα μπαζωθεί η θάλασσα ώστε να μην υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι να θεωρούνται νησιά και έτσι θα επιστρέψει στο 13% ο ΦΠΑ. Για κάθε νησί του οποίου η θάλασσα θα τσιμεντώνεται, θα δημιουργείται ένας οργανισμός αποξήρανσης, στον οποίο θα προσλαμβάνονται 5 στελέχη της τοπικής του κινήματος, ενώ για την εκπαίδευσή τους θα γίνουν 35 επιδοτούμενα σεμινάρια απ’ τα μέλη του οργανισμού αποξήρανσης της λίμνης Κωπαΐδας.

5. Το ΕΣΠΑ γίνεται εργαλείο επιδοτήσεων και σημαίνει πλέον Επιδοτήσεις Σανού Προβάτων Αμνοεριφίων. Το παίρνουν οι αγρότες με απλή επίδειξη της κομματικής τους ταυτότητας και αφού εξεταστούν προφορικά απ’ τον Απόστολο Κακλαμάνη στα SOS της τελευταίας ομιλίας του Τηλέμαχου Χυτήρη στη Βουλή (των εφήβων).

6. Μέτρα για την αντιμετώπιση του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Όλοι οι Έλληνες ανεξάρτητα αν έχουν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, ή το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου μπορούν, αφού προσκομίσουν μια κονκάρδα του κινήματος να μπουν στην ευεργετική διάταξη του νόμου 103 και αφού δηλώσουν τα βλαστάρια τους ως οικοδομικά υλικά (τούβλα, τσιμεντόλιθοι κλπ) να μπουν στον μειωμένο συντελεστή 13%.

7. Free Day για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Κάθε Παρασκευή όσα μέλη του κινήματος έχουν στη συλλογή τους ένα τουλάχιστον πλάνο του Μπιρσίμ από ομιλία του Ανδρέα στο οποίο είναι μέσα, μπορούν να μπουν σε όποιο σούπερ μάρκετ επιθυμούν και να πάρουν τσάμπα ότι θέλουν μέχρι να ακουστεί απ’ τα μεγάφωνα το παρακάτω μήνυμα: «Αγαπητά μέλη του ΠΑΣΟΚ ο χρόνος ολοκληρώθηκε. Δεν μπορείτε να προσθέσετε στο καλάθι της νοικοκυράς άλλα προϊόντα. Ο πρόεδρος και τα στελέχη του δημοκρατικού σοσιαλιστικού κινήματος της διαφάνειας και της προόδου σας ευχαριστούν για την εμπιστοσύνη και ελπίζουν να σας ξαναδούν σε κάποια από τις επόμενες ομιλίες τους». Την εκφώνηση του μηνύματος θα κάνει ο Βασίλης Τσάρτας.
πηγή

Σχόλια