Αν δεχτούμε ότι αυτή είναι μιά κυβέρνηση "γκάου" τότε ο Νικολόπουλος έχει δίκιο. Και εγώ "γκάου" είμαι, γιατί δεν έγινα υπουργός;

Λέγουν πολλοί αναλυτές (εμείς εδώ δεν συμφωνούμε ασφαλώς) ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μιά κυβέρνηση γκάου σε πλήρη αντιστοίχηση με την πλειοψηφία (62%) των πολιτών.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο όρος γκάου είναι πολιτικός και ορίζεται σαν "εκείνος ο πολιτικός που προκρίνεται και επιλέγεται σε χώρες μετά απο 400 χρόνια οθωμανικής συμβίωσης"...

Λέγουν λοιπόν οι αναλυτές αυτοί τας παπαριάς των και αναλύουν τα πράματα ως εξής.

1) Πρωθυπουργός είναι ο πρώτος των γκάου Τσίπρας.

Ο Τσίπρας μπέρδεψε σε συνέντευξή του την Ναόμι Κλάιν με την Ναόμι Κάμπελ.

Αυτό φάνηκε ασήμαντο και πέρασε απαρατήρητο.

Οι αναλυτές θυμίζουν στο σημείο αυτό την Καλομοίρα.

Η Καλομοίρα συμπαθέστατη κοπελίτσα απο την ομογένεια  της Νέας Υόρκης όπως είναι φυσικό δεν είχε την παραμικρή ιδέα για τα πολιτκά της χώρας.

Σε κάποια συνέντευξη της την ρώτησαν λοιπόν ποιός είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας (σημειωτέον τότε ήταν ο Καραμανλής)..

Εκείνη μη έχοντας ιδέα απλά θυμήθηκε ότι ήταν κάποιος που το όνομά του άρχιζε απο Κα...

Είπε λοιπόν Κα..και κόμπιασε προσπαθώντας να θυμηθεί την συνέχεια..

Τότε κάποιος πανελίστας της είπε "καλά πας", εννοώντας ότι ξεκίνησε καλά...

Η Καλομοίρα όμως νόμισε ότι αυτό είναι το όνομα και είπε με χαρά...

Α ναι, ο Καλάπας...

ΟΛοι μαζί και το Καλομοιράκι έσκασαν στα γέλια, ήταν τόσο χαριτωμένο όλο αυτό...

Μετά η Καλομοίρα είπε τα τραγούδια της και όλοι ήταν χαρούμενοι...

2) Αυτή η κυβέρνηση έχει μέσα δύο Καμμένους..

Οι αναλυτές δεν θεωρούν σκόπιμο να σχολιάσουν περαιτέρω...

3) Αυτή η κυβέρνηση έχει μέσα μία Σία...(δες μία οποιαδήποτε φωτό της και θα καταλάβεις)

4) Εχει Τζάγκρη (δες οποιοδήποτε βιντεο στο οποίο μιλάει και θα καταλάβεις. Σημειωτέον εδώ η φωτό μπορεί να σε παραπλανήσει)

5) Εχει Πελεγρίνη (ψάξε βίντεο στα καλλιτεχνικά , και όχι μόνο, και θα δείς). Αν αφεθεί στην κάμερα και εκφράσει όλο του το είναι οι τηλεθεατές θα εκστασιαστούν, αναλύουν οι αναλυτές...

6) Εχει ΚατρΟΥΓΚαλο

7) Εχει τη σούπερ γιαγιά Φωτίου . Η Φωτίου είναι υποτιμημένη περίπτωση. Εκτιμούν οι αναλυτές ότι αν της δοθεί περισσότερος χρόνος στην τηλεόραση θα γίνει αντιληπτό πόσο μεγάλο ταλέντο είναι.

8) Εχει Κοτζιά . Ο Κατζιάς είναι υποτιμημένη περίπτωση σαν τη Φωτίου. Αν του δοθεί χρόνος και λυθεί, χαλαρώσει,  οι τηλεθεατές θα αναρωτιούνται που ήταν τόσο καιρό και γιατί χαλάγαμε χρόνο παίζοντας μόνο Χαικάλη....

Οι αναλυτές λοιπόν ρωτάνε και περιμένουνε απάντηση...

Τι λείπει απο τον Νικολόπουλο και έμεινε απ'έξω?

Τι συμβαίνει εδώ?

Και εντέλει ...

Τι σκαρώνουν πάλι?

Και με δεδομένο ότι πιό γκάου κυβέρνηση δεν υπάρχει (πιό κάτω πεθαίνεις) πότε ο Νικολόπουλος θα γίνει υπουργός?

Σαν δε ντρέπονται....

Καταλήγουν οι αναλυτές....

ΥΓ Ολοι οι χαρκτηρισμοί στο κείμενο είναι πολιτικοί και σε καμία περίπτωση προσωπικοί. Επιπλέον το κείμενο είναι χιουμοριστικό δηλαδή δεν είναι πολιτική ανάλυση. Οι αναλυτές που επικαλείται το κείμενο είναι κάτι μεθύστακες σε καφενεία της μαύρης συμφοράς

ΥΓ2 Δείτε την επιστολή Νικολόπουλου με την οποία - δικαίως - διαμαρτύρεται γιατί δεν έγινε υπουργός...

Οργή Νικολόπουλου για τον αποκλεισμό του από την κυβέρνηση (η Επιστολή)


«Λίγες ώρες έχουν περάσει από την σκληρή εκλογική μάχη κατά την οποία το σύστημα διαπλοκής θέλησε να μας ακυρώσει πολιτικά και να εξαϋλώσει τους ΑΝΕΛ, με στόχο να εξακολουθεί η χώρα να είναι έρμαιο των μηχανισμών διαφθοράς και ο ΣΥΡΙΖΑ δέσμιος κυβερνητικών επιλογών ειδικού σκοπού.

Γνωρίζεις καλά ότι ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα πολυώνυμο σύστημα συμφερόντων που θέλησε να μας εξαφανίσει, αλλά καταφέραμε να βγούμε όρθιοι χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες μιας χούφτας ανθρώπων και τη συγκινητική στήριξη δεκάδων χιλιάδων πολιτών που αψήφησαν τα πλαστά διλήμματα και πίστεψαν ότι εμείς δεν ανήκουμε στο αποπνικτικό σκηνικό υποκρισίας και παλαιοκομματικών τερτιπιών των άλλων κομμάτων.

Τελικά, πετύχαμε την εκλογή δέκα βουλευτών και μία εντολή που αφενός συνιστά επιδοκιμασία της προηγούμενης κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου, επιδοκιμασία συνέχισης αυτής της συνεργασίας.

Αυτή, ωστόσο, η κυβερνητική συνεργασία δεν μπορεί να γίνεται με όρους αδιαφάνειας, ούτε να μετατρέπεται σε «παιχνιδάκι σκιών» με περίεργες διαρροές προς τα μέσα ενημέρωσης, μέσω των οποίων επιχειρείται η απαξίωση προσωπικών και πολιτικών διαδρομών δεκαετιών και η σπίλωση προσωπικοτήτων που ενώ έχουν δεχτεί τόνους λάσπης και λοιδορίας, εντούτοις ποτέ δεν έχουν βρεθεί με «λερωμένα» χέρια και πρόσωπα.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ανάγκη γρήγορου σχηματισμού κυβέρνησης για την άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων της χώρας. Δεν αντιλαμβάνομαι καθόλου όμως γιατί η συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση θα έπρεπε να καθορίζεται από κέντρα που βρίσκονται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Μία ομάδα των 10 ατόμων, που εκπροσωπεί την πολιτική δύναμη που είναι η πιο μεγάλη ηθική νικήτρια των εκλογών, θα έπρεπε να λειτουργεί συλλογικά και με διαφάνεια από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να αντέξει τη δύσκολη συνέχεια που ξέρεις, ξέρω και όλοι ξέρουμε.

Ζητάω λοιπόν, εντός της ημέρας και πριν την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης, τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, ως κυρίαρχο όργανο εκπροσώπησης του κόμματος στη Βουλή, να συζητήσει και να εκφράσει άποψη για τις επιλογές ή τους αποκλεισμούς προσώπων από το κυβερνητικό σχήμα.

Ξεκάθαρα και ειλικρινά, να μάθουμε αλλά και να συζητήσουμε για τα πρόσωπα που συζητήθηκαν και προτάθηκαν, για τους ρόλους τους, για το εάν υπήρξε ζήτημα ποσόστωσης στη συμμετοχή του κόμματος στο κυβερνητικό σχήμα και για τις αιτίες που οδήγησαν στις καταληκτικές αποφάσεις.

Σε προσωπικό επίπεδο, μου είναι αδύνατο να παρακολουθώ ένα νέο «σίριαλ» που με προσβάλλει και θίγει την 26χρονη πολιτική διαδρομή μου, τον κοινό μας αγώνα, τα στελέχη και μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και τους δεκάδες χιλιάδες έντιμους και αγωνιστές ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ.

Σε παρακαλώ να εξηγήσεις ενώπιον των συναδέλφων μας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα εάν υπήρξαν πολιτικές, οικονομικές ή ηθικές ενστάσεις σχετικά με τη συμμετοχή μου στο κυβερνητικό σχήμα και αν ναι, ποιες ήσαν αυτές και από ποιους εκφράστηκαν. Γνωρίζεις πως δεν εξάρτησα τη συμμετοχή μου στον αγώνα από οποιαδήποτε θέση, αλλά αυτή είναι μία απάντηση που οφείλω προς τους ψηφοφόρους μου και προς όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που παρακολουθούν το παιχνίδι των διαρροών.

Σε κάθε περίπτωση, σου απευθύνω έκκληση για μια κίνηση διαφάνειας, έστω και κατόπιν εορτής. Να κοινοποιήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα την εισήγησή σου προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τα προς υπουργοποίηση πρόσωπα, καθώς και τα κριτήρια που πρυτάνευσαν για την υπόδειξή τους».

Σχόλια