Εγκληματική κυβέρνηση ανίκανων, που είναι βέβαιο ότι δεν ξέρουν τι είναι επιτόκιο, που αγνοούν τα στοιχειώδη περί λειτουργίας των αγορών με τα capital controls οδήγησαν στην καταστροφή τις τράπεζες.



Για το θρασύτατο έγκλημα μηδενισμού των τραπεζικών μετοχών θα λογοδοτήσει η κυβέρνηση; - Προκαταβολικό το resolution


Ο ρόλος των πολιτικών είναι να διαμορφώνουν κλίμα εμπιστοσύνης και δυστυχώς η κυβέρνηση νομίζει ψευδεπίγραφα ότι με τη νέα συμφωνία των 83-86 δισεκ. θα χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με τις αγορές.
Για το θρασύτατο έγκλημα μηδενισμού των τραπεζικών μετοχών θα λογοδοτήσει η κυβέρνηση των ανεύθυνων και κυρίως ανίκανων πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ που τα έκαναν θάλασσα, γελοιοποίησαν την χώρα, διασύρθηκαν υπογράφοντας γονυπετής μνημόνιο χειρίστου είδους, έβαλαν στο τραπέζι επίσημα το Grexit και αυτή η κουστωδία άχρηστων ονομάζεται κυβέρνηση.
Οι ξένοι επενδυτές αποχωρούν πουλώντας μαζικά χωρίς αύριο φοβούμενοι τις νέες ανακεφαλαιοποιήσεις, τα νέα dilution, την αβεβαιότητα για την τύχη αυτής της δύσμοιρης χώρας.
Το bankingnews.gr έδειξε ανοχή επί 5 μήνες προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά τα capital controls στις τράπεζες και η παταγώδης αποτυχία διαπραγμάτευσης μας υποχρεώνει να ταχθούμε όχι απλά απέναντι αλλά εχθρικά στην κυβέρνηση αριβιστών, ανίκανων και αποτυχημένων.
Εμείς δεν θα κρυφτούμε, θα είμαστε ξεκάθαροι, casus belli αιτία πολέμου καθώς οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ είπαν ψέματα, εξαπάτησαν και απέτυχαν παταγωδώς.
Στην Ελλάδα συντελέστηκε εις βάρος της ελεύθερης - πλέον σε ομηρία - χρηματιστηριακής αγοράς και εις βάρος των τραπεζών ένα ασύλληπτης μορφής θρασύτατο έγκλημα από θρασύτατους, ανεύθυνους και επικίνδυνους πολιτικούς που δεν έχουν συνειδητοποιήσει την ανευθυνότητα τους.
Δυστυχώς για την μοίρα της Ελλάδος άφρονες και ανεύθυνοι πολιτικοί, χωρίς επίγνωση συνεπειών, χωρίς αίσθηση ευθύνης, χωρίς γνώση κατέστρεψαν εν μια νυκτί την εμπιστοσύνη...που είναι ο πυρήνας της προσέλκυσης ξένων επενδυτών στην Ελλάδα.
Ορισμένοι πολιτικοί τυχοδιώκτες ψελλίζουν ότι στην Ελλάδα μόνο hedge funds έχουν επενδύσει, έπαιξαν και έχασαν.
Το επιχείρημα αυτό είναι τουλάχιστον γελοίο, προφανώς στην Ελλάδα θα επενδύσουν μόνο hegde funds, ποιος σοβαρός μακροπρόθεσμος επενδυτής θα έρθει να χτίσει μακροπρόθεσμη σχέση εμπιστοσύνης με την Ελλάδα που θεωρεί αναξιόπιστη και αφερέγγυα;
Ο ρόλος των πολιτικών είναι να διαμορφώνουν κλίμα εμπιστοσύνης και δυστυχώς η κυβέρνηση νομίζει ψευδεπίγραφα ότι με τη νέα συμφωνία των 83-86 δισεκ. θα χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με τις αγορές.
Οι αγορές θα τιμωρήσουν την Ελλάδα, θα παίξουν με την Ελλάδα και στο τέλος θα μας τιμωρήσουν για την προσβλητική και προκλητική ασυνέπεια.
Οι ζημίες που έχουν υποστεί οι ξένοι θα είναι η αιτία της τιμωρίας.
Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συνειδητοποιήσει τις συνέπειες.
Δεν έχουν μιλήσει από την Κυβέρνηση ούτε μια φορά για την παταγώδη τους αποτυχία που κατεγράφη στο χρηματιστήριο, δεν πιστεύουν στις αγορές οι άνθρωποι αυτοί.
Η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει για το γεγονός – ανήκουστο γεγονός – μηδενισμού των τραπεζικών μετοχών;
Οι τράπεζες έχουν μηδενίσει χρηματιστηριακά και ενώ τον Ιούνιο του 2015 κατά την ΕΚΤ και τον SSM δήλωναν ότι οι τράπεζες είναι κεφαλαιακά επαρκείς και φερέγγυες, σήμερα ένα μήνα μετά οι τράπεζες στην Ελλάδα έχουν καταρρεύσει.
Το 2012 οι τράπεζες καταστράφηκαν λόγω των εγκληματικών λαθών του Βενιζέλου με το PSI+ που χρεοκόπησε τις τράπεζες…για να δανειστεί εν συνεχεία για να τις ανακεφαλαιοποιήσει.
Το 2015 μια άλλη εγκληματική κυβέρνηση ανίκανων, που είναι 100% βέβαιο ότι δεν ξέρουν τι είναι επιτόκιο, που αγνοούν τα στοιχειώδη περί λειτουργίας των αγορών με τα capital controls οδήγησαν στην καταστροφή τις τράπεζες.
Για το έγκλημα αυτό, το έγκλημα της δεύτερης τραπεζικής χρεοκοπίας θα πληρώσει η ανεύθυνη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;
Ως εδώ, δεν μπορούμε να είμαστε παρατηρητές στο έγκλημα και να μην αποδοκιμάζουμε τους εγκληματίες.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι εγκληματίες των τραπεζών και του χρηματιστηρίου.
Δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε από δόλο, για να έχεις δόλο πρέπει να ξέρεις να καταλαβαίνεις αλλά μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε εγκληματίες από βλακεία.
Οι άνθρωποι αυτοί, μια κάστα ανεύθυνων, θα κυβερνήσει την Ελλάδα και θα εφαρμόσει μνημόνιο;
Όσοι πιστεύετε ότι αυτή η αριστερή κυβέρνηση της ασχετοσύνης, θα πετύχει είναι βαθειά νυχτωμένος.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με προσδοκίες και κατέληξε κυβέρνηση περίγελος.
Κανείς ξένος επενδυτής δεν την παίρνει στα σοβαρά.

Προκαταβολικό resolution

Δεν ξέρουμε αν το έχετε καταλάβει αλλά το resolution στις τράπεζες, βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταβολικά.
Το resolution δηλαδή η διαδικασία εμπλοκής αρχικά των μετόχων και στο τέλος των καταθετών έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα.
Οι καταθέτες δεν θα εμπλακούν στην εξυγίανση των τραπεζών αλλά οι μέτοχοι με την καταστροφή που συντελείται ουσιαστικά έχουν ενταχθεί σε ένα καθεστώς resolution προκαταβολικά πριν καν ξεκινήσουν οι ανακεφαλαιοποιήσεις.
Το ΤΧΣ επένδυσε 25 δισεκ. το 2013 και σήμερα η αξία των 25 δισεκ. είναι 2,4 δισεκ. ευρώ.
Ξέρετε ποια είναι η χρηματιστηριακή αξία των ελληνικών τραπεζών με 345 δισεκ. ενεργητικό  4,5 δισεκ. ευρώ.
Δηλαδή 345 δισεκ. assets αξίζουν 4,5 δισεκ. ευρώ.
Ντροπή και καταστροφή...
Αυτό είναι το αποτέλεσμα των εγκληματικών λαθών και της ανικανότητας της αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Υποσημείωση

Ορισμένοι απλοί άνθρωποι θα σκεφθούν και τι μας ενδιαφέρει αν χρεοκοπήσουν οι τράπεζες.
Καημένε έλληνα εσύ θα πληρώσεις τον λογαριασμό αλλά ακόμη δεν το έχεις καταλάβει και πιστέψτε μας.... ο λογαρισμός θα είναι ασήκωτος

Σχόλια