Le Point: Τσίπρας, Ιγκλέσιας, Μελανσόν, Λεπέν: Οι τσαρλατάνοι εναντίον της Ευρώπης. Μιά ιστορική μάχη και μερικές κουβέντες καφενείου.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας


Οταν τριγυρνάς στα καφενεία και έχοντας πιεί καναδυό μπύρες παραπάνω , μέσα στην καλοκαιρινή ζέστη ακούς και λές διάφορες παπαριές , κουβέντες καφενείου δηλαδή (αστεία λέμε και σενάρια επιστημονικής φαντασίας όχι σοβαρά πράματα και ούτε υιοθετούμε και τίποτα) για να περνάει η ώρα.

Είναι λάθος ότι οι Αμερικανοί θέλουν να διαλύσουν την ευρώπη.

Ισα ίσα.

Οι Αμερικανοί θέλουν ενωμένη την ευρώπη

Απλά την θέλουν αποδυναμωμένη και οπωσδήποτε όχι κάτω απο τον ασφυκτικό έλεγχο της Γερμανίας.

Αν δεχτούμε ότι οι αμερικανοί επέλεξαν τον διάτρητο σύριζα να παίξει τον ρόλο του χρήσιμου ηλιθίου τότε καταλαβαίνουμε ότι τον θέλουν εκεί στην εξουσία να αποδυναμώνει διαρκώς την ευρωπαική ισχύ.

Πήραν ένα δυνατό "όχι" αλλά έπαιξαν ένα παιγνίδι με πολλά ρίσκα και τώρα η βαθιά γερμανία δείχνει να έφτασε στα όριά της με αυτό το παίγνιο.

Τι γίνεται λοιπόν αν η βαθιά Γερμανία πήρε τις αποφάσεις της?

Απο την άλλη η Γερμανία έχει τα χέρια της δεμένα, δεν μπορεί να κάνει και πάρα πολλά.

Η ουσία για εμάς βέβαια είναι άλλη.

Πόσο σοφό είναι να εμπιστευόμαστε τσαρλατάνους , χωρίς δική τους σκέψη , που τους ταίζουν κάποιοι με φούμαρο για να παίξουν τα δικά τους παιγνίδια?

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα ελληνικό κόμμα που να έχει δική του πρωτότυπη σκέψη και να υπηρετεί μιά ελληνική ατζέντα.

Και μιά ελληνική ατζέντα υπηρετείται κάνοντας λιγότερο θόρυβο.

Οι τσαρλατάνοι - όλοι το ξέρουν - έχουν κρεμασμένα κουδούνια, είναι χαρούμενοι και τους αρέσει να προκαλούν την προσοχή  (θέλουν να τους κοιτάνε οι άλλοι άνθρωποι)....



Σχόλια