Η φράση "εδώ και 2 μήνες παρακολουθούμε live την ομαδική ψυχανάλυση των Συριζαίων" είναι σωστή;



Αυτό είναι ένα καλό (πολιτικό) ερώτημα...


Σύμφωνα με μιά ανάλυση των πραγμάτων οι ευρωπαίοι είχαν ήδη κρίνει ότι το το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ψυχολογικού τύπου.

Αυτό φαίνεται και (αλλά όχι μόνο) απο μιά σειρά ασήμαντων εκ πρώτης όψεως πραγμάτων  όπως το θέμα με τις γραβάτες, η όλη εν γένει συμπεριφορά σε προσωπικό επίπεδο , ακόμα και απο την αδυναμία αντιμέτώπισης φαινομένων σχετικά απλών όπως οι καταλήψεις σημαντικών κυβερνητικών κτιρίων (????) ή ακόμα και τών φυλακισμένων τρομοκρατών....

Συμπεριφέρονται λοιπόν στην κυβέρνηση με όρους ψυχαναλυτικούς (Μέρκελ) και όχι αμιγώς πολιτικούς (Σόμπλε).

Σιγά σιγά - για να μην διαταραχθούν και βαρέσουν μπιέλα - προσπαθούν να τους επαναφέρουν στην πραγματικότητα απο τον κόσμος στον οποίο - ως προσωπικότητες - βρίσκονται.

Σύμφωνα με αυτήν την ανάλυση η συμφωνία έχει ήδη κλείσει , αυτό έγινε στην συνάντηση με την Μέρκελ.

Απο εκεί και πέρα όλη η προσπάθεια είναι να μην τρομάξει ο "ασθενής" με τα μέτρα και γιαυτό χρειάζεται χρόνος και χρήμα, είναι γνωστό ότι η ψυχανάλυση είναι ακριβό σπόρ.

Φυσικά τον λογαριασμό αυτής της ψυχοθεραπείας  πληρώνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι.

Το πρόβλημα είναι ότι οι ψυχαναλύσεις δεν πετυχαίνουν πάντα , ή παίρνουν περισσότερο χρόνο απο όσο νομίζανε στην αρχή και επομένως το κόστος μεγαλώνει....

Σύμφωνα βέβαια με μιά πιό διεισδυτική θεώρηση των πραγμάτων αυτός που ψυχαναλύουν οι ευρωπαίοι δεν είναι (μόνο) ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ενδεχομένως - μέσω του ΣΥΡΙΖΑ - ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού .....
 






 

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
To δεύτερο ισχύει φυσικά.Οι νυν συριζαίοι είναι οι τέως πασόκοι των οποίων την ψυχανάλυση παρακολουθούσαμε για 30 χρόνια.
Πολύ απλά η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν έχει αποδεχθεί όχι απλά ότι κέρδισε τον εμφύλιο η δεξιά αλλά ότι τον παγκόσμιο ψυχρό πόλεμο κέρδισε ο καπιταλισμός παρ ότι βρέθηκε κατά λάθος στο στρατόπεδο του οπότε χρήζει ψυχαναλύσεως.
Στην τελευταία φάση της προηγούμενης συνεδρίας είχε και η δεξιά δια του Καραμανλή τη φαεινή ιδέα να το παίξει αριστερά και όπως ήταν φυσιολογικό έγινε η πιο δημοφιλής δεξιά όλων των εποχών και γέννησε και απογόνους τύπου ΑΝΕΛ,λαική δεξιά κτλ.
Σήμερα σχετικά πιο υγιείς αλλά όχι εντελώς είναι οι ψηφοφόροι ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ήτοι 40% περίπου ενώ εντατικής θεραπείας χρήζουν οι ύπόλοιποι Συριζα,Ανελ,ΧΑ και ΚΚΕ στο 60%.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι ζηταει ο συριζα απο την δυτικο νεοφιλελευθερο καπιταλισμο????

Εχουν μεγαλη πλακα...

Ζητανε να τους επιδοτησει εναν υπαρκτο σοσιαλισμο, χωρις ομως τις στερησεις που συνεπαγεται.

Τους κατηγορουν για εκβιασμο γιατι δεν πληρωνουν για να μετατραπουμαι ολοι σε δημοσιους υπαλληλους...