ΣΥΡΙΖΑ: Η υπόθεση Χαρδούβελη εκθέτει και τον ίδιο και όσους τον όρισαν να διαχειρίζεται τις τύχες της χώραςΣχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με δημοσίευμα της Real News για τον κ. Χαρδούβελη.

Το δημοσίευμα, με τίτλο: "Ο Γκίκας έβγαζε τα λεφτά του έξω!", αποκαλύπτει εισαγγελική έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Αναλυτικά: Το δημοσίευμα της Real News σχετικά με το έγγραφο του υπουργού κ. Νικολούδη για το πόθεν έσχες του κ. Χαρδούβελη δεν εκθέτει μόνο τον ίδιο τον πρώην ΥΠ.ΟΙΚ, αλλά αυτούς που τον όρισαν να διαχειρίζεται τις τύχες της οικονομίας σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ίδια στιγμή που ο κ. Χαρδούβελης έστελνε mail στην τρόικα συμφωνώντας σε νέα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα, δεν δήλωνε τα εισοδήματά του και έβγαζε τα χρήματά του στο εξωτερικό. Πώς θα μπορούσε ποτέ η κυβέρνηση Σαμαρά να διαπραγματευτεί με τους εταίρους και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών όταν ο ίδιος ο ΥΠ.ΟΙΚ. της παρανομούσε εις βάρος τους ;

Η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο. Η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής συνιστούν πρώτη προτεραιότητα. Δεν γίνεται ο ελληνικός λαός να πληρώνει τις αμαρτίες αυτών που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια και των φίλων τους.

Σχετικά διαβάζουμε στο in.gr


Εμπιστευτικό έγγραφο του προέδρου της Αρχής Ο Γκ.Χαρδούβελης έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό, υποστηρίζει ο Π.Νικολούδης

Ο Γκ.Χαρδούβελης έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό, υποστηρίζει ο Π.Νικολούδης

Ο τέως υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης (Φωτογραφία: ΑΠΕ ) 7 O πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20 Ιανουαρίου 2015 ζητά από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά Γκ. Χαρδούβελη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει «εισαγγελική έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών». Σύμφωνα με τα έγγραφα, στον πρώην υπουργό αποδίδεται από τον κ. Νικολούδη ότι:

Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.

Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά, τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν.

Σχόλια