Σταματήστε να ζητάτε αποζημιώσεις.... σταματείστε να αποδομείτε τον Βαρουφάκη





Σύμφωνα με την LeMonde αυτή η μίνι σύνοδος κορυφής (το αποκαλούμενο και G7 της Ευρώπης) ήταν και μιά ευκαιρία να λυθούν παρεξηγήσεις ώστε να πέσει η ένταση που συνέχιζε να ανεβαίνει ανεξέλεγκτα κυρίως μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

Σε αυτό το πλαίσιο (προσπάθειας αύξησης της έντασης) φαίνεται ότι εντάσσονται μεταξύ άλλων και η ανακίνηση του θέματος των αποζημιώσεων απο πλευράς Ελλάδας καθώς και η γελοιοποίηση απο τα γερμανικά ΜΜΕ του Βαρουφάκη.

Ερμηνεύοντας αυτήν την παράγραφο μπορούμε  να υποθέσουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα δούμε - αν όλα πάνε καλά - λιγότερες αναφορές και στα δύο παραπάνω θέματα.

Στο σημείο αυτό δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε την αποτελεσματικότητα των γερμανικών ΜΜΕ τα οποία - προφανώς παίρνοντας γραμμή απο πάνω - αποδόμησαν / γελοιοποιησαν μέσα σε μερικές ημέρες (τόσο τους πήρε) τον Βαρουφάκη ο οποίος στην αρχή είχε εντυπωσιακή διείσδυση στο γερμανικό αλλά και ευρωπαικό κοινό και συνιστούσε έτσι έναν επικίνδυνο αντίπαλο.

Φυσικά τα ολέθρια λάθη του Βαρουφάκη (με αποκορύφωμα την συμπεριφορά του στο θέμα με το δάχτυλο όπου την πάτησε σαν αρχάριος) βοήθησαν σε αυτή τους την διατεταγμένη αποστολή τα επικίνδυνα (όχι μόνο την Bild) γερμανικά ΜΜΕ.

Μπορεί εδώ βέβαια, να κάνει κανείς σκέψεις για τα ελληνικά ΜΜΕ τα οποία - αν και αυτά σε επίσης διατεταγμένη υπηρεσία - δεν μπορούν όχι να αποδομήσουν αλλά ούτε να επηρεάσουν στο ελάχιστο κανέναν, αντίθετα, με την ατσαλοσύνη τους προκαλούν οργή όταν υποστηρίζουν τα αφεντικά τους οπότε στην ουσία τα υπονομεύουν, ακόμα και εντός χώρας ....



Σχόλια