Λαπαβίτσας στην Bild: Ομαλό Grexit με ανταλλάγματα

Υπέρ της συντεταγμένης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ τάσσεται ανοιχτά με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστός οικονομολόγος, Κώστας Λαπαβίτσας.

Ο βουλευτής που η εφημερίδα χαρακτηρίζει "μαρξιστή" αναφέρει πως ήταν ιστορικό λάθος η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη και προσθέτει πως η έξοδος είναι μια λύση μετά από πέντε χρόνια βασανιστηρίων λέγοντας: "Να αποχωρήσουμε ομαλά από το ευρώ χωρίς να στάξει αίμα στο χαλί".


Ο ίδιος τονίζει πως πρέπει άμεσα να σταματήσει αυτή η πολιτική λιτότητας, να υπάρξει κούρεμα και η ΕΚΤ να στηρίξει τη συναλλαγματική ισοτιμία και τις ελληνικές τράπεζες ώστε η έξοδος να γίνει με τέτοιο τρόπο που να μην υπάρξει αναταραχή μέχρι η Ελλάδα να αποκτήσει και πάλι ρευστότητα.


Ο Κ. Λαπαβίτσας εξηγεί στον δημοσιογράφο της Bild ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για ένα χρονικό διάστημα να διατηρεί και τα δύο νομίσματα, ενώ στη συνέχεια με την καταβολή των φόρων από τους πολίτες στο εθνικό νόμισμα αυτό θα επικρατήσει του ευρώ.
πηγή

Σχόλια