Η συγκίνηση του πρωθυπουργού στις προγραμματικές.

 



Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος χάρηκε με τη συγκίνηση του πρωθυπουργού στις προγραμματικές.

Εμείς όμως πιστεύουμε ότι αυτό ήταν ένα ανησυχητικό σημάδι.

Στο πεδίο της μάχης , ειδικά στις ηγεσίες , απαραίτητη προυπόθεση είναι η ψυχρή λογική και ο ψυχρός υπολογισμός των συσχετισμών.

Στη μαχη πας για να κερδίσεις , όχι για να υποστηρίξεις ή να πέσεις για ιδανικά .

Μπορεί στα βιβλία και στα κανάλια και τις εφημερίδες η συγκίνηση να θεωρείται δείγμα αρετής και άλλα τέτοια αλλά αν αυτό επικρατήσει ως κριτήριο την κάτσαμε τη βάρκα.

Η συγκίνηση του πρωθυπουργού μας δείχνει το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα Τσίπρα όταν συσκέπτονται μόνοι τους, μακριά απο τις κάμερες, και αυτό είναι ανησυχητικό.

Οι άνθρωποι θεωρούν ότι βρίσκονται σε μιά αποστολή , είναι έντιμοι, είναι έτοιμοι να πέσουν ηρωικά παρά να προδώσουν (μέσα στο μυαλό τους)  και  έχουν οδηγό τις αξίες και τα ιδανικά τους .

Αυτό μπορεί να ακούγεται γλυκό και καλό αλλά δεν είναι (βασικά αυτή είναι η συμπεριφορά που έχουν στο πεδίο της μάχης οι άσχετοι με μάχες, οι ερασιτέχνες, οι οποίοι συνήθως πέφτουν, με συγκίνηση και λυγμούς,  ηρωικά, αλλά πέφτουν, και γίνονται συμπαθείς στο κοινό πχ σε μιά ταινία στο σινεμά, οι επαγγελματίες είναι ψυχροί).

Ομως εδώ δεν γυρίζουμε ταινία.

 Ας ελπίσουμε ότι μέσα εκεί υπάρχουν και κάποιοι που απλά σκέφτονται ψυχρά, με βάση τον ορθό λόγο και υπολογίζουν συσχετισμούς .


 


Ας ελπίσουμε δηλαδή ότι ο Βαρουφάκης δεν θα παρασυρθεί απο μελοδραματισμούς.

Αλλιώς χαιρέτα μου τα πλάτανο...



Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μόνο ο Βλαντιμιρ Πουτιν μπορει να σταματησει το Grexit εαν διαταξει την αριστερα για νεα Βαρκιζα οπως πριν 70 χρονια ο Σταλιν.
Αλλά για να γίνει αυτο πρέπει να του δωσουν αυτα που θελει στην Ουκρανια οπως εδωσαν πριν 70 χρονια αυτα που ηθελε ο Σταλιν.
Δεν μπορει ομως συνεχεια να παραγνωριζεται η λαικη βουληση και καποιοι να ευνοουνται παρα τη θεληση τους ενω αλλοι που αγωνισθηκαν - ανατολικοευρωπαιοι - να εγκαταλειπονται απο τη Δυση.
Αυτη τη φορα ο καθενας θα παει εκει που επιθυμει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μήπως κωλυσιεργεί ο κ. Τσίπρας για να οδηγηθεί -όπως ίσως θα πεί- σε αναγκαστική λύση, πολύ κακή για τα ελληνικά συμφέροντα; Λέω μήπως....