Σε ταχνητό κώμα η χώρα μέχρι να βρεθεί η οριστική λύση. Ο Τσίπρας θα πρέπει σύντομα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει...

 


Αν δεχθούμε ότι την Πέμπτη ο Σόμπλε είχε αποφασίσει να διώξει τη χώρα απο το ευρώ (ή τον ΣΥΡΙΖΑ απο την κυβέρνηση) με εργαλείο την κατάρρευση των τραπεζών και ότι οι αμερικανοί (μέσω του ΔΝΤ) σταμάτησαν τελευταία στιγμή αυτό το σενάριο τότε θα δεχθούμε ότι στην πραγματικότητα αυτό που επιτεύχθηκε δεν ήταν παρα μιά παράταση μέχρι να δούμε που θα πάει τελικά το πράμα.

Το σίγουρο είναι ότι με δεδομένη την εχθρότητα μιάς (οικονομικής τουλάχιστον )υπερδύναμης όπως η Γερμανία η οποία ελέγχει απόλυτα και αμετάκλητα την ευρωζώνη το πράμα δεν είναι βιώσιμο.

Οι Γερμανοί πολιτικοί (όλοι όχι μόνο ο Σόμπλε) δεν εμπιστεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο σημείο αυτό χρειάζεται προσοχή. Είναι άλλο δεν εμπιστεύονται και άλλο διαφωνούν με ότι λέει.

Οταν σε αποκαλούν Δούρειο ίππο (το περάσαμε στο ντούκου αλλά είναι πολύ βαρύ) είναι φανερό ότι δεν σε εμπιστεύονται καθόλου για να το θέσουμε ευγενικά.

Και μπορεί οι αγγλοσάξωνες να έχουν τη δική τους οπτική  για τα πράματα αλλά το να εντάσσεις τη χώρα σε στρατηγικές  άλλων μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο και μπορεί το ρίσκο να είναι μεγαλύτερο απο τα οφέλη.

Και αυτό δεν είναι πονηριά μάλλον σε αφέλεια φέρνει.

Ο Τσίπρας μπορεί να είναι Μαραντόνα (που θα έλεγε και ο Κούλογλου) αλλά κάποια στιγμή η ομάδα Τσίπρα θα πρέπει να καταλάβει ότι κομμουνιστής (πραγματικός) πρωθυπουργός στην Ελλάδα , το 2015, δεν μπορεί να υπάρξει.

Δεν γίνεται οι κατσαπλιάδες (κατα κάποιους) του ΣΥΡΙΖΑ να νομίζουν ότι επειδή μιά σειρά απο (ετερόκλητες εντός και εκτός χώρας) συμμαχίες του Τσίπρα έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα έχουν και πραγματικό λόγο στην πολιτική της χώρας.

Οι διάφορες γραφικές (κατα μία έννοια) συνιστώσες τοιυ ΣΥΡΙΖΑ που ζουν σε άλλο πλανήτη δεν μπορεί να νομίζουν ακόμα ότι θα συνδιαμορφώσουν πολιτικές για 10.000.000 κόσμο που δεν χρωστάνε τίποτα.

Και οι διάφοροι Κατρούγκαλοι (αλλά και άλλοι γραφικοί) θα πρέπει κάποια στιγμή να παρουν απο μπροστά τους το ροζ συννεφάκι μέσα στο οποίο ζούν.

Και επειδή όλοι αυτοί δεν μπορούν να κατανοήσουν καν για τι μιλάμε είναι χρέος του Τσίπρα να αποσαφηνίσει με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει.

Οι επιλογές του είναι δύο .

Τις γνωρίζει.

Με την μία θα φύγει με ελικόπτερο .

Με την άλλη θα έχει μια ευκαιρία να κυβερνήσει τη χώρα μέσα σε ευρωπαικό πλαίσιο όπου θα μπορέσει να κάνει και πράξη κάποια απο αυτά που θέλει.

Αν θέλει να το δει έτσι ας φαντασιωθεί ότι πολεμάει τον καπιταλισμό απο μέσα.

Οτι θέλει.

Αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να κυβερνήσει.

Με αριθμούς με προυπολογισμούς και κυρίως με σαφή κατεύθυνση.

Τα ψέματα (και οι παπαριές) τελείωσαν...





   

Σχόλια