Αλ. Τσίπρας: Θα πληρώσουμε τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο

 
Τσίπρας: Tέλος τα τζάκια και οι επετηρίδες

«Θα παραμείνουμε στο ευρώ και θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα ενάντια στη λιτότητα», δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «Σκοπεύουμε να πληρώσουμε κανονικά τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο».

"Tέλος τα τζάκια και οι επετηρίδες" δηλώνει ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στη Realnews. Οπως υποστηρίζει «Υπουργοί θα γίνουν οι ικανότεροι και οι εντιμότεροι για να διαχειριστούν τις τύχες του λαού. Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και όχι μιας παράταξης».
Ο ίδιος τονίζει ότι «Θα παραμείνουμε στο ευρώ και θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα ενάντια στη λιτότητα», προσθέτοντας ότι «Σκοπεύουμε να πληρώσουμε κανονικά τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο».
Ο Α. Τσίπρας απαντώντας για το θέμα της προεδρικής εκλογής διευκρίνισε: «Θέλουμε το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας να έχει ευρύτερη απήχηση και αποδοχή και να μην κινείται σε στενά κομματικά όρια».

Δεν θα κοπούν επιδοτήσεις

«Θα ξαναστήσουμε σε υγιή βάση το συνεταιριστικό κίνημα και θα απελευθερώσουμε τον αγρότη και τον παραγωγό, από τα δεσμά μιας άδικης φορολογίας», επεσήμανε από την Αργολίδα που επισκέπτεται ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως καμιά επιδότηση δεν θα κοπεί για τους αγρότες και πρόσθεσε ότι θα αξιοποιηθούν οι ευρωπαϊκοί πόροι και θα στηριχτεί η πρωτογενής παραγωγή.
Επεσήμανε πως η Ευρώπη βρίσκεται σ' ένα κρίσιμο σταυροδρόμι κι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαρακτηριστικό δείγμα της Ευρώπης που αλλάζει. Στην Ευρώπη είπε, συγκρούονται οι δυνάμεις της προόδου με τις δυνάμεις της συντήρησης και είμαι βέβαιος είπε, ότι η ελπίδα θα ανατείλει.
Σε ερώτηση που δέχτηκε για κούρεμα του Ελληνικού χρέους ανέφερε ότι, «το κούρεμα του χρέους είναι απαραίτητο να γίνει για να υπάρχει βιώσιμη εξέλιξη και προοπτική για όλη την Ευρώπη. Είναι μια αναπόφευκτη εξέλιξη». Προσθέτοντας πως, «το κρίσιμο ζήτημα είναι αν θα γίνει με νέα μέτρα αποτυχημένης λιτότητας, ή με μέτρα αναπτυξιακής προοπτικής». Αυτό είπε διακυβεύεται στις 25 Γενάρη κι όσον αφορά το μνημόνιο, δεν θα το καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο λαός το βράδυ των εκλογών.

«Τελειώνει το σύστημα διαπλοκής και της διαφθοράς»

«Ο κ. Σαμαράς και η ακροδεξιά του παρέα Φοβούνται ότι ήρθε επιτέλους η στιγμή να τελειώσει το καθεστώς που βύθισε την Ελλάδα στην φτώχεια, την ανεργία και τη δυστυχία», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κόρινθο και ξεκαθάρισε ότι «τελειώνει το σύστημα διαπλοκής και της διαφθοράς. Το τρίγωνο της αμαρτίας: Κόμματα, μέσα ενημέρωσης και τραπεζικό σύστημα που χρεοκόπησαν την χώρα».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «έκανε στοιχείο της προπαγάνδας του ακόμα και το δράμα με τους τόσους νεκρούς στη Γαλλία».
Όπως είπε «καταδικάζουμε κατηγορηματικά αυτές τις δολοφονικές ενέργειες, όποια και αν ήταν τα κίνητρά που οδήγησαν σε αυτές. Για εμάς ο εξτρεμισμός, που στρέφεται κατά της ελευθερίας του λόγου, που απαντά με βία στη διαφορετικότητα ή ακόμα και σε υπαρκτά προβλήματα και καταργεί τον δημόσιο διάλογο, είναι καταδικαστέος. Όμως δεν πρέπει και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε αυτό το στυγερό έγκλημα εκπληρώνοντας τους στόχους των δραστών του: περιορίζοντας τις δημοκρατικές κατακτήσεις μας, καταργώντας τα ανθρώπινα δικαιώματά, παραβιάζοντας το κράτος δικαίου. Δεν πρόκειται και δεν πρέπει να ενδώσουμε στις φωνές τους ρατσισμού και της ξενοφοβίας που ενισχύονται στην Ευρώπη και χρησιμοποιούν περιστατικά σαν και αυτά για τον στιγματισμό, την περιθωριοποίηση και την καταστολή της διαφορετικότητας στις κοινωνίες μας».
Σε τρία πράγματα επένδυσε το πρωθυπουργικό περιβάλλον το τελευταίο διάστημα: Στην φυγή καταθέσεων, το Grexit, το επονείδιστο και δυσβάστακτο χρέος. Και τα τρία τα έφαγε το μαύρο σκοτάδι».
Στη συνέχει ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του κόμματος για τον αγροτικό τομέα. Όπως είπε:
* Δεσμεύεται για την εφαρμογή μιας Εθνικής Αγροτικής Πολιτικής που θα στηρίξει ολόπλευρα την αγροτική παραγωγή και τον αγρότη.
* Δεσμεύεται για την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ και εγγυάται την σύνταξη του αγρότη και της αγρότισσας.
* Δεσμεύεται ότι θα στηρίξει κάθε νέο που θέλει να ασχοληθεί με την αγροτική παραγωγή μέσω της τράπεζας επενδύσεων και εγγυάται ότι δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και κανένας πληστηριασμός χωραφιού.
Εκανε ειδική αναφορά σε μέτρα για την Κορινθία και επιστρέφοντας στην κεντρική στρατηγική του κόμματός του ανέφερε ότι θα:
* επανεξετάσουμε τις άδειες λειτουργίας των ΜΜΕ από την αρχή και θα ελέγξουμε την χρηματοδότησή τους,
* θα βάλουμε τέλος στις φωτογραφικές ρυθμίσεις και θα επιβάλλουμε διαφάνεια παντού
* θα ζητήσουμε αποζημίωση του δημοσίου από τις αμαρτωλές συμβάσεις
* θα τελειώσουμε μια για πάντα το πελατειακό κράτος
* θα απελευθερώσουμε τη Δικαιοσύνη από κομματικά και άλλα δεσμά, για να καθίσει κάθε κατεργάρης της διαφθοράς, της διαπλοκής και της αρπαγής του δημόσιου χρήματος στον πάγκο του.

ΝΔ: Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο


Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, απαντώντας στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα στην Κόρινθο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «O κ. Τσίπρας που εξαγγέλλει ανοιχτά σύνορα, άοπλη αστυνομία και μοιράζει ιθαγένεια σε παράνομους μετανάστες, αποκαλεί “ακροδεξιό” όποιον θέλει να περιφρουρήσει τη χώρα του, εφαρμόζοντας ευρωπαϊκές πολιτικές.
Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον αρχηγό του κόμματος που οι υπάλληλοί του χρησιμοποιούν χυδαίους χαρακτηρισμούς για τον Πρωθυπουργό και εκείνος τους χαϊδεύει».
 πηγή

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
μαλακίες στο πάτερο