Ενα σενάριο για την ιστορία του Παρισιού που εκθέτει ανεπανόρθωτα τις γαλλικές αρχές ασφαλείας

 

Το σενάριο γράφει ο Τέλλογλου στο protagon.

Αν ισχύει τότε οι γαλλικές αρχές ασφαλείας είναι πολύ εκτεθειμένες, για να μην μιλήσουμε καθόλου για αυτά που έγιναν με τις δύο εφόδους των ειδικών δυνάμεων, όπου εντάξει στη μία περίπτωση οι δύο αδελφοί αυτοκτόνησαν αλλά στην άλλη τα ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα των γαλλικών αρχών είναι πολλά....

Δείτε το σενάριο που λέγαμε...

O Cherif Kouachi σε παλαιότερο βίντεο.
O Cherif Kouachi σε παλαιότερο βίντεο.


Η πληροφορία που κυκλοφορεί σήμερα το πρωί στο Παρίσι ήταν ένας από τους λόγους που, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Καζνέβ, οι αρχές ασφαλείας «έχασαν» τον μικρό και πιο βίαιο από τους δύο αδελφούς που έκαναν την επίθεση στο Charlie Hebdo. Η πληροφορία αυτή λέει ότι ο τελευταίος υπήρξε «πηγή» της γαλλικής αστυνομίας για σχετικά μεγάλο διάστημα «τρέχοντας σε δύο πίστες, τη δική του και εκείνη της αστυνομίας που θεωρούσε ότι τον έλεγχε». Την ώρα λοιπόν που εκείνος έλεγε στην αστυνομία αυτό που εκείνη ηθελε να ακούσει, ο μεγάλος του αδελφός, σύμφωνα με αμερικάνικες και ευρωπαϊκές αρχές ασφαλείας, εκπαιδευόταν στην Υεμένη απολαμβάνοντας μια ειδική ασυλία: εκείνη του συγγενή ενός πληροφοριοδότη.

Η πληροφορία μοιάζει να δένει και από άλλες ενδείξεις. Ο μικρός αδελφός βγήκε από την φυλακή με εγγύηση, ενώ όλοι οι υπόλοιποι που συνελήφθησαν μαζί του για τις σχέσεις τους με τον ισλαμιστή κήρυκα, Φαρίντ Μπανιέτου, εξέτισαν ολόκληρη την ποινή τους. Οι αρχές είχαν επαφή μαζί του, σύμφωνα με τον Καζνέβ, αλλά δεν αντελήφθησαν τι πάει να κάνει. Αν η υπόθεση αυτή ενισχυθεί και με πρόσθετα στοιχεία, καθώς ήδη εχουν βγεί τα μαχαίρια στην γαλλική αστυνομία, τότε οι εξηγήσεις που θα πρέπει να δώσει η γαλλική κυβέρνηση θα είναι πολύ περισσότερες απ' ό,τι σε κάθε άλλη παρόμοια υπόθεση από εκείνες που «στραβώνουν» γιατί ο πληροφοριοδότης «δούλεψε» το κράτος και εκτέλεσε το δικό του πρόγραμμα.

Σχόλια