Ο Δένδιας αντεπιτίθεται. Ολο το (καυτό) παρασκήνιο σχετικά με τον θόρυβο που ξεσήκωσε η πρότασή του για τα στεγαστικά.

 Διαβάστε το κείμενο παρακάτω. Υποθέτουμε ότι είναι γραμμένο απο φίλους του κ. Δένδια , και με αυτήν την έννοια συνεισφέρει παραγωγικά στον διάλογο για τα στεγαστικά , θέμα κρισιμότατο απο αυτά που - κατά κάποιους - θα κρίνουν καθοριστικά και το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών...

 ------------------
Γιατί και ποιους ενόχλησε η θαρραλέα πρόταση Δένδια για την διάσωση της ατομικής ιδιοκτησίας - Όλη η αλήθεια
 dendias-parousiash-kokkina-daneia

Μόνο αθώα δεν ήταν η συστηματική επίθεση που δέχθηκε ο Νίκος Δένδιας από το απόγευμα της Δευτέρας και μετά από συγκεκριμένα ΜΜΕ και ιστοσελίδες και αφού προηγουμένως είχε ανακοινώσει πρόταση- σωτηρία για την οικονομία αλλά και την κοινωνία, για τα στεγαστικά δάνεια.

Ο Νίκος Δένδιας επιχείρησε να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού και να κρατήσει «ζωντανούς» και παραγωγικούς εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο εξαθλίωσης, μεταφέροντας τηρουμένων των αναλογιών στη χώρα μας την λύση που εφαρμόσθηκε στην «πρωτεύουσα» του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ, όπως και στην Ιρλανδία (που επίσης έχει μία από τις πιο φιλελεύθερες οικονομίες στον πλανήτη).

Οπαδός της φιλελεύθερης οικονομίας ο ίδιος, δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να προτείνει κάτι «σοσιαλιστικό». Η πρότασή του άλλωστε αποσκοπεί στη διατήρηση του συστατικού στοιχείου ίσως της κοινωνικής βάσης της Κεντροδεξιάς: την προστασία της ατομικής ιδιοκτησίας. Από αυτή την άποψη δεν είναι τυχαίο ότι προκάλεσε την…. αντίδραση του κατεξοχήν κόμματος των κρατικιστών, τον ΣΥΡΙΖΑ , όπως και του ΠΑΣΟΚ.    
              

Προκάλεσε όμως και την έντονη αντίδραση της γνωστής κρατικοδίαιτης τράπεζας (που δεν τα πήγε καθόλου καλά στην πραγματικότητα και τόσο καλά στα stresstestόπως δείχνουν τα αποτελέσματα) που έβγαλε τα  «παπαγαλάκια» της σε διατεταγμένη υπηρεσία να προσπαθούν να αποδομήσουν την πρόταση Δένδια. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας τα ΜΜΕ είχαν κατακλυσθεί από θετικά σχόλια, αλλά ξαφνικά κάποιοι άρχισαν να βάζουν μπροστά υπόγειες μεθόδους, ασκώντας αφόρητες πιέσεις.  

Οι κακές γλώσσες λένε βέβαια ότι δεν είναι τυχαίο και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κρατικοδίαιτη τράπεζα είναι αυτή που έχει δώσει άπειρα θαλασσοδάνεια σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, από τον καιρό που οι βουλευτές και υπουργοί έκαναν κουμάντο στο ποια δάνεια θα δίνει και που. Και σίγουρα δεν είναι τυχαίος ο εναγκαλισμός της με έτερο κόμμα του κρατικισμού στη χώρα, το ΠΑΣΟΚ, του οποίου στελέχη - και δεν το κρύβουν - είναι τόσο ο πρόεδρος όσο και ο διευθύνων σύμβουλός της! Τυχαίο δεν είναι σίγουρα ότι από το ΠΑΣΟΚ (έστω και εάν σήμερα έχει μεταπηδήσει στο σκάφος του ΣΥΡΙΖΑ) προέρχεται και ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας που πρώτη ξεκίνησε τον πόλεμο στον Δένδια, με εξαιρετικά επιθετικό τίτλο, και του οποίου η σύζυγος ήταν βουλευτής στο ίδιο κόμμα, τα μοιραία για την οικονομία χρόνια της διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου.

Όλα αυτά ήρθαν να συναντηθούν με τις μωροφιλοδοξίες στελεχών της ΝΔ, ειδικά στην Β΄Αθηνών, όπου πλέον θα είναι υποψήφιος ο Δένδιας, οι οποίοι αντί να απλώσουν ομπρέλα προστασίας και να στηρίξουν την πρόταση, αντιλαμβανόμενοι ότι μπορεί να αλλάξει άρδην το πολιτικό σκηνικό, «εποίησαν τη νήσσαν», υπό τον φόβο να πιστωθεί την θετική εξέλιξη ο νέος υπουργός Άμυνας!

«Την πάτησαν» μάλιστα προς στιγμήν (για να διορθώσουν στη συνέχεια) και φιλελεύθερες φωνές που στηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις, επειδή τους μετέφεραν στρεβλή εικόνα (προφανώς δασκαλεμένοι από τους κατάλληλους για την αποστολή τους ανθρώπους ) συγκεκριμένοι ρεπόρτερ του τραπεζικού ρεπορτάζ που ήθελαν να την «κάψουν» σαν δήθεν «λαϊκιστική»! Από πότε όμως είναι «λαϊκισμός» να μην κλείνεις τα μάτια σε ένα πρόβλημα-βαρίδι που δεν θα επιτρέψει ποτέ στην ζήτηση (άρα και στην πραγματική οικονομία) να ανακάμψει, ουδείς κατάλαβε.    

Η αλήθεια είναι μία: η πρόταση Δένδια, εφόσον υλοποιηθεί, μπορεί να αλλάξει θεαματικά την εικόνα της οικονομίας μέσα στα επόμενα χρόνια. Γιατί με μόνη την ανάκαμψη του ΑΕΠ (που σίγουρα είναι πολύ θετική εξέλιξη) η Ελλάδα δεν μπορεί να μπει σε ένα ανοδικό σπιράλ που θα την σπρώξει προς τα πάνω, λειτουργώντας πραγματικά σαν ελατήριο. Γιατί αυτό χρειάζεται επειγόντως η Ελλάδα: να καλύψει πολύ γρήγορα τα χαμένο λόγω της κρίσης έδαφος, αφήνοντας γνωστά κρατικοδίαιτα στελέχη μιας δήθεν ιδιωτικής τράπεζας να μοιάζουν  με γραφικά απολειφάδια μιας άλλη εποχής…
Ιωάννης Καλαμίδηςwww.tokentro.gr

Σχόλια