Σαμαράς - Κακλαμάνης: «Δεν πάμε να καθίσουμε λίγο παραπέρα να τα πούμε; Εχουμε κάτι να πούμε», «Φεύγω τώρα, πρόεδρε, έχω ένα ραντεβού...»

Διαβάστε απο το ΒΗΜΑ περιγραφή της τελευταίας συνάντησης Σαμαερά-Κακλαμάνη στο καφενείο της Βουλής....
 


Ενα από τα πάγια αιτήματα που έχει ο Νικήτας Κακλαμάνης για να επιστρέψει στη ΝΔ είναι να έχει μία συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να τα πουν. Η συνάντηση αυτή έγινε και μάλιστα χωρίς κανείς να το αντιληφθεί, ενώ υπήρξε και σπαρταριστός διάλογος. Εγινε στο... καφενείο της Βουλής, όταν ο κ. Κακλαμάνης απολάμβανε τον καφέ του, καπνίζοντας ένα από τα σέρτικα τσιγάρα που του είχαν προσφέρει με γυρισμένη την πλάτη του προς την είσοδο του καφενείου. Ξαφνικά νιώθει δύο χέρια στον ώμο του, γυρίζει και αντικρίζει τον κ. Αντ. Σαμαρά που εκείνη την ώρα έκανε βόλτες στο καφενείο και στο Εντευκτήριο βουλευτών συνομιλώντας κυρίως με ανεξάρτητους βουλευτές: «Νικήτα, γεια σου, τι κάνεις; Καλή κοινοβουλευτική περίοδο» του είπε χαμογελώντας ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Κακλαμάνης πετάχτηκε σαν ελατήριο από τη θέση του και τον χαιρέτησε θερμά, οπότε ο Πρωθυπουργός του λέει: «Δεν πάμε να καθίσουμε λίγο παραπέρα να τα πούμε; Εχουμε κάτι να πούμε». Αντί άλλης απαντήσεως ο κ. Κακλαμάνης του είπε: «Φεύγω τώρα, πρόεδρε, έχω ένα ραντεβού...». Και όντως απομακρύνθηκε αφήνοντας τον Πρωθυπουργό με απορίες.

Τον ρώτησα πάντως όταν μου το αφηγήθηκε αυτό ο κ. Κακλαμάνης τι θα ψηφίσει στην πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, αλλά δεν ήθελε να απαντήσει. Και επειδή η σιωπή πολλές φορές εκλαμβάνεται και ως άρνηση, επέμεινα και τότε είπε: «Δεν πρόκειται να καταψηφίσω την κυβέρνηση. Δεν έχω σκεφθεί ακόμα, αλλά υπάρχουν και άλλες λύσεις». Οπως; Να, για παράδειγμα, να μην πάει καθόλου να ψηφίσει. Το τελευταίο κάποιος άλλος του το ψιθύρισε, αλλά δεν είδα τον Νικήτα να αντιδρά.

Σχόλια