Ο Νικήτας Κακλαμάνης θα γίνει ΥΠΕΘΑ επειδή "κάνει γκελ" στους ψηφοφόρους της ΧΑ;

Μετά το Υγείας και το Δήμο, παράλληλες “διαδρομές” για Νικήτα και Αβραμόπουλο και στο ΥΠΕΘΑ;

 Avram-Nik

Σε "ολική επαναφορά" στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά του Νικήτα Κακλαμάνη αναφέρεται ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Για ποιο άλλο υπουργείο ακούγεται το όνομά του

Αν και με βάση ακόμα και τις πιο πρόσφατες δηλώσεις του ( Δευτέρα 5/10 στο Vimafm: “Ο Σαμαράς με διέγραψε με τον πιο άκομψο πολιτικά και παράνομο κομματικά τρόπο” ) τίποτε δεν προμήνυε την σημερινή εξέλιξη της “ολικής επιστροφής” του δίπλα στον Αντ.Σαμαρά, στα γραφεία των πολιτικών συντακτών νκυκλοφορούν ήδη πολλά σενάρια σχετικά με το timing αλλά και τα πολιτικά “απόνερα” αυτής της συμφωνίας επανένταξης.
Ένα από αυτά παρουσιάζει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ σύμφωνα με το οποίο η επάνοδος του βουλευτή στο “στρατόπεδο του Μεγάρου Μαξίμου”, δεν θα περιοριστεί στο επίπεδο της αριθμητικής ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά θα έχει και κυβερνητικό χαρακτήρα.
Πθιο συγκεκριμένα , το ρεπορτάζ αναφέρει ότι είναι πολύ πιθανό ο πρώην ανεξάρτητος βουλευτής, να διαδεχθεί στο ΥΠΕΘΑ το Δημήτρη Αβραμόπουλο, που “παραδίδει” τις επόμενες ημέρες και αναχωρεί για Βρυξέλλες.
Μια τέτοια κίνηση, που θα έχει και το χαρακτήρα του “μεταφυσικού” για τους στατιστικολόγους, αφού ο κ. Κακλαμάνης φαίνεται να ακολουθεί παράλληλες πορείες με το νέο Επίτροπο, τόσο στο Δήμο της Αθήνας, όσο και στο Υπ.Υγείας, εκτιμάται ότι θα ενισχύσει και την εκλογική “προίκα” του κ.Κακλαμάνη στην Α’ Αθήνας όπου είναι συνυποψήφιος του κ.Αβραμόπουλου, που όμως αυτή τη φορά δεν θα πολιτευθεί, λόγω ΕΕ.
Άλλες πηγές αναφέρουν ότι για τον επανακάμψαντα βουλευτή “παίζει” και το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τον Αργ.Ντινόπουλο στο υπ.Εσωτερικών, λόγω και των πολύ καλών επαφών που διατηρεί στο χώρο της αυτοδιοίκησης, αλλά και των “ειδικών γνώσεων” σε μια σειρά ζητημάτων “αιχμής” στην αντιπαράθεση με τη Ρένα Δούρου. Σημαντικό κίνητρο για μια τέτοια επιλογή θα αποτελέσει η “εμπειρία” του 6 φορές βουλευτή Α’ Αθήνας στην διεξαγωγή εκλογικών αναμετρήσεων.
Τέλος, πολιτικοί αναλυτές, παραθέτουν δύο ακόμα στοιχεία που ενισχύουν το ενδεχόμενο η επιστροφή Νικήτα στη ΝΔ να συνδυαστεί με υπουργοποίησή του. Το πρώτο είναι, ότι θα αποτελέσει πειστικό “κίνητρο” σε όσους από τους “ανεξάρτητους” προέρχονται από το χώρο της κεντροδεξιάς, να αναθεωρήσουν τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα σε ότι θα έχει να κάνει με τη “μητέρα των μαχών” που θα είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το δεύτερο είναι ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης κατάφερε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές να πετύχει μια αρκετά αξιοσημείωτη διείσδυση στο εκλογικό ακροατήριο της Χρυσής Αυγής και μάλιστα πολλοί παραδέχονται, ότι ήταν εκείνος που απέτρεψε τελικά την παρουσία Κασιδιάρη στο β’γύρο της Αθήνας.
Με δεδομένη τη ζωτική ανάγκη της ΝΔ να διεμβολίσει το χώρο της ΧΑ, στις εκλογές που θα γίνουν, εκτιμάται από στελέχη του Μαξίμου, ότι μπορεί να παίξει ρόλο αντι-Μπαλτάκου στην προσέγγιση ψηφοφόρων του ακροδεξιού κόμματοις.
πηγή

Σχόλια