Αιφνιδιάστηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά σχολιάζουν: Και ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε και πήρε το 2011 ψήφο εμπιστοσύνης. Λίγες μέρες μετά, είχαμε κυβέρνηση Παπαδήμου.

Αιφνιδιασμός στην Κουμουνδούρου

 

«Η κατάρρευση της κυβέρνησης επιταχύνεται. Ο κ. Σαμαράς επιζητά ψήφο εμπιστοσύνης από μια απονομιμοποιημένη Βουλή. Έστω και έτσι ας εμφανιστεί για τελευταία φορά στο Κοινοβούλιο για να απολογηθεί για την πολιτική του», είναι το πρώτο "ανεπίσημο" σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ (δια κύκλων) για την απόφαση των κ.κ. Σαμαρά-Βενιζέλου να ζητήσει η Κυβέρνηση την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Στην Κουμουνδούρου, υπήρξε απόλυτος αιφνιδιασμός για την κυβερνητική πρωτοβουλία. Υπενθυμίζεται άλλωστε πως μόλις χθες ο Α. Τσίπρας μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος διατύπωνε με βεβαιότητα την εκτίμηση ότι η χώρα οδηγείται σε πρόωρες κάλπες τοποθετώντας μάλιστα χρονικά την προκήρυξή τους εντός του Οκτωβρίου " Ακόμη και πριν την ολοκλήρωση των stress tests", ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Η Κουμουνδούρου έχει στραμμένο πλέον το βλέμμα της στην "κοινοβουλευτική μάχη" που θα δοθεί στο πλαίσιο της τριήμερης συζήτησης που θα προηγηθεί της ψηφοφορίας, με στόχο το ...ανηλεές πλαγιοκόπημα της Κυβέρνησης.

Παπαδημούλης: Η ιστορία διδάσκει

Η ...ρελάνς των κκ Σαμαρά-Βενιζέλου προκειμένου να βάλουν φρένο στην διογκούμενη εκλογολογία των τελευταίων ημερών αναγιγνώσκεται πάντως από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως σημάδι αδυναμίας.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με σχόλιό του στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, υπενθύμισε την ψήφο εμπιστοσύνης που είχε λάβει ο Γιώργος Παπανδρέου, γράφοντας:

"Ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές τους, γιατί έχουν χάσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Κι άλλο σημάδι αδυναμίας, αλλά και εκλογών. Και ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε και πήρε το 2011 ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Λίγες μέρες μετά, είχαμε κυβέρνηση Παπαδήμου. Η ιστορία διδάσκει."

Π. Λαφαζάνης: Κίνηση πανικού

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κυβερνητική κίνηση είναι μια κίνηση πανικού για να εκβιαστούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «την ψήφο εμπιστοσύνης να την δώσει ο λαός».
πηγή


Πηγή:www.capital.gr

Σχόλια