Η τιμή των βουλευτών. H ρετσινιά της υπόνοιας για «βαλίτσα» είναι βαριά. Αλλά η φανερή εξαγορά με την επαγγελματική αποκατάσταση είναι επίσης εξευτελιστική.

Η τιμή των βουλευτών

 

Εχουν τιμή οι βουλευτές; Εξαρτάται. Και πόσο πιάνουν. Και αυτό εξαρτάται. Οσο πλησιάζουμε στην προεδρική εκλογή, το χρηματιστήριο των ψήφων των 180 ή των 121 θα ανεβοκατεβαίνει.
Θα έχει τα limit up και τα limit down. Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν άρχισε να αχνοφαίνεται στις δημοσκοπήσεις το καθαρό προβάδισμά του, έσπευσε να καταγγείλει εκ των προτέρων ότι θα εξαγοραστούν ψήφοι βουλευτών. Σωστή τακτική καθώς έτσι ενοχοποιείται οποιοσδήποτε βουλευτής θελήσει να ασκήσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του, με τρόπο όμως που δεν θα αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ετσι, αν κάποιος από τους ανεξάρτητους ή από τους βουλευτές μη κυβερνητικού κόμματος τολμήσει να διαφοροποιηθεί και να ψηφίσει έναν, έστω και άριστο, υποψήφιο, θα είναι «προδότης» και θα πεταχτεί στο πυρ το εξώτερον με τη ρετσινιά ότι μπορεί και να πήρε καμιά βαλίτσα με ευρώ.
Καθώς κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, διέφυγε της προσοχής ότι το ίδιο συμβαίνει και στην αντίθετη περίπτωση.
Πώς θα χαρακτηριστεί εκείνος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ή της ΔΗΜΑΡ, που, ακόμη κι αν βγει από τη χρονοκάψουλα ο Ανδρέας Παπανδρέου ή ο Λεωνίδας Κύρκος, έχει πεισθεί να καταψηφίσει την όποια πρόταση για να οδηγηθεί η χώρα στις εκλογές; Με έναν και μόνο σκοπό. Την εξασφάλιση μιας καλής θέσης σε ένα από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ που, εφόσον επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, θα τους προφέρει στέγη τροφή και προστασία για την επόμενη τετραετία, κάτι που δεν προσφέρει με σιγουριά ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΔΗΜΑΡ.
Με ένα και μόνο αντάλλαγμα: όχι να ψηφίσουν, αλλά απλώς και μόνο για να μην ψηφίσουν. Και έτσι θα ψάχνουμε για την τιμή των βουλευτών. Που όσο περνά ο καιρός, όλο δείχνει να οδηγείται σε limit down. Γιατί η ρετσινιά της υπόνοιας για «βαλίτσα» είναι βαριά. Αλλά η φανερή εξαγορά με την επαγγελματική αποκατάσταση είτε σε θέση βουλευτή είτε σε κάποιο κρατικό οργανισμό είναι επίσης εξευτελιστική.
πηγή

Σχόλια