Ολα τα γεύματα του Πούτιν δοκιμάζονται από ένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας του για να βεβαιωθεί ότι δεν είναι δηλητηριασμένα.

Ο Πούτιν προσέλαβε δοκιμαστή τροφίμων

 Αν ήσασταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο κόσμος θα μπορούσε να σας συγχωρέσει το αίσθημα παράνοιας που σας κυριεύει αυτές τις ημέρες, την ώρα που ο δυτικός κόσμος τον καταδικάζει για την αεροπορική τραγωδία στην ανατολική Ουκρανία.




 Και επειδή ο φόβος του έχει αυξηθεί πολύ, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος, προσέλαβε επαγγελματία δοκιμαστή τροφίμων στο προσωπικό του.
 Η είδηση προέκυψε από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Club des Chefs des Chefs, στο Λονδίνο, τα μέλη της οποίας ετοιμάζουν να γεύματα των αρχηγών κρατών και ηγετών του κόσμου. Μεταξύ των διαρροών, έγινε γνωστό ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ αποφεύγει τα οστρακοειδή, ο Μπαράκ Ομπάμα μισεί τα παντζάρια και ο Πρίγκιπας Φίλιππος προτιμά τη μπίρα αντί του κρασιού με το γεύμα του. Όπως έγινε γνωστό επίσης, όλα τα γεύματα του Πούτιν παρασκευάζονται και δοκιμάζονται όχι από έναν σεφ αλλά από ένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας του για να βεβαιωθεί ότι δεν είναι δηλητηριασμένο.

Η συγκεκριμένη δουλειά, μάλιστα, υπήρξε δημοφιλής για αιώνες. Οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες απασχολούσαν έμπιστους σκλάβους για praegustator, αν και δεν ήταν πάντα αποτελεσματικοί (όταν ο Κλαύδιος πέθανε μετά από δηλητηριασμένα μανιτάρια που έφαγε το 54 π.Χ., ο δοκιμαστής του Halotus είχε κριθεί ύποπτος). Το ίδιο έκαναν και οι Αιγύπτιοι Φαραώ και οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου και της Κίνας.

Και ο Αδόλφος Χίτλερ που ήταν χορτοφάγος, φοβόταν μήπως κάποιος δολοφόνος δηλητηρίαζε το πιάτο του με σπαράγγια, πιπεριές και κουνουπίδι. Μια γυναίκα που ονομάζεται Margot Woelk δοκίμαζε το γεύμα του κάθε πρωί τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής του. Αν δεν αρρώσταινε, τότε το φαγητό συσκευάζονταν σε χαρτοκιβώτια και παραδίδονταν στο στρατιωτικό του επιτελείο.

Το 1978, ο Ρουμάνος δικτάτορας Νικολάι Τσαουσέσκου πήρε μαζί του ένα δοκιμαστή τροφίμων κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπως επίσης και τα δικά του σεντόνια.

Ο Σαντάμ Χουσεΐν, ένας άνθρωπος με περισσότερους εχθρούς και από τα κύτταρα του εγκεφάλου, είχε πολλούς ιδιωτικούς δοκιμαστές στο προσωπικό του. Ο επίσημος δοκιμαστής σούσι της ιαπωνικής βασιλικής οικογένειας κηρύχθηκε άνευ αντικειμένου το 1989 και έκτοτε δεν έχει αντικατασταθεί.
πηγή

Σχόλια