Αμερική, Ευρώπη, Ιαπωνία , ολόκληρος ο πλανήτης γενικότερα, παρακολουθεί τήν Ελλάδα στην προσπάθεια διάσωσής της...

Η τραγική μοίρα τού πλανήτη τον έφερε να εξαρτάται απο την διάθεση συναίνεσης ή μή, στο πρόγραμμα διάσωσης πχ τού Τσίπρα, τού Αδωνι και τών άλλων Ελλήνων πολιτικών...
Από τον Λευκό Οίκο ανακοινώθηκε σήμερα ότι ο Ομπάμα παρακολουθεί και ενημερώνεται καθημερινά για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης...
Ιδιες δηλώσεις έγιναν και στην Ιαπωνία...
Για την Ευρώπη δέν χρειάζεται να πούμε κάτι, κοιμούνται και ξυπνάνε με την Ελλάδα...
Ολόκληρος ο πλανήτης εν ολίγοις παρακολουθεί την Ελλάδα και εύχεται να πετύχει το πρόγραμμα διάσωσης...

Η τραγική μοίρα τού πλανήτη τον έφερε να εξαρτάται απο την διάθεση συναίνεσης ή μή, στο πρόγραμμα διάσωσης πχ τού Τσίπρα, τού Αδωνι και τών άλλων Ελλήνων πολιτικών...
Αυτό βέβαια κατά μία έννοια έχει και μία αστεία πλευρά...
Οι Ελληνες πολιτικοί να καθορίζουν τη μοίρα τού πλανήτη!!!
Οσοι νομίζουν ότι αυτό είναι υπερβολή ή κακόγουστο αστείο τού Λαζόπουλου κάνουν λάθος...
Εάν γιά παράδειγμα συνεχιστούν οι αντιδράσεις και το πρόγραμμα αποτύχει η Ελλάδα θα πτωχεύσει...
Αυτό θα μπορούσε (εάν δέν αποσοβηθούν οι συνέπειές του) να προκαλέσει κατάρρευση τής ευρωπαικής και άρα και της παγκόσμιας οικονομίας...
Ρέ τι γίνεται στον κόσμο...



(στη φωτό χαρακτηριστική αντίδραση τού Ομπάμα όταν οι σύμβουλοί του τού εξηγούν απο τι εξαρτάται η οικονομική σταθερότητα τού πλανήτη)




Διαβάζουμε στις ειδήσεις (Ναυτεμπορική)..

Συνεχής ενημέρωση για την κατάσταση στην Ελλάδα έχει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, τόσο από τον υπουργό του των Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, όσο και απο τον πρόεδρο του Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, Λόρενς Σάμερς.

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς, τονίζει ότι την περασμένη Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος συνομίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και καλωσόρισε το «φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, όπως και τη σημαντική υποστήριξη που συμφώνησαν να παράσχουν το ΔΝΤ και οι χώρες της Ευρωζώνης».

Σημειώνει ακόμη ότι στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, τόσο ο πρόεδρος Ομπάμα όσο και ο υπουργός Γκάιτνερ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με Ευρωπαίους ομολόγους τους για την παρακολούθηση της κατάστασης.

Ο κ. Γκιμπς επισημαίνει ότι όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε στην Ουάσιγκτον, τον Μάρτιο, ο Αμερικανός πρόεδρος συζήτησε μαζί του σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της οικονομίας.

Στη διάρκεια των συνομιλιών, ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε τα βήματα που έκανε η κυβέρνησή του για να αντιμετωπίσει τις δημοσιονομικές προκλήσεις, ενώ συζητήθηκαν και οι συνεχιζόμενες προσπάθειες της Ευρώπης και των ΗΠΑ για την από κοινού προώθηση μέτρων για τη μεταρρύθμιση της Οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Η Ελλάδα εφαρμόζει μείζονες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχουν την υποστήριξη της ευρωζώνης και του ΔΝΤ στο πλαίσιο ενός προγράμματος, που έχει σχεδιασθεί, έτσι ώστε να αποδώσει αποτελέσματα εντός των επομένων ετών» και σημειώνει ότι «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά αυτή την προσπάθεια για την ανάκτηση της σταθερότητας στην Ελλάδα και της εμπιστοσύνης στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα», κατέληξε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια