Fitch: Σέ 15 ημέρες το πολύ, ο Μεγάλος Στοχαστής θα προσφύγει στον μηχανισμό. Δέν θα ρισκάρει παραπάνω...


Αναλύει ο Τ. Μουσαφίρης...
Τι το θες το κουταλάκι
να μου δώσεις το φαρμάκι
τι το δίνεις λίγο-λίγο
δώστο μου όλο για να φύγω
Αφού δεν μπορείς να νιώσεις
τη δική μου την ψυχή
πάρε θάρρος να μου δώσεις
τη χαριστική βολή (Ερωτικό λαικό)




Χρήση του μηχανισμού στήριξης σε 15 μέρες εκτιμά η Fitch
Ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης προς την Ελλάδα εντός των επόμενων δύο εβδομάδων ανακοίνωσε ότι προβλέπει η Fitch Ratings, μια εκτίμηση που ανήκει στον αναλυτής του οίκου, Κρίστοφερ Πράις, που μάλιστα δεν αποκλείει και νέα υποβάθμιση της χώρας.

«Πιστεύω ότι δεν θα περιμένουν να δουν εάν θα αποτύχουν στη χρηματοδότηση από την αγορά. Θα προτιμήσουν να προσφύγουν στον μηχανισμό της ΕΕ. Θα χρειαστούν περίπου μία ή δύο εβδομάδες μέχρι να συμβεί αυτό. Δε νομίζω ότι μπορούν να το καθυστερήσουν περισσότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πράις.

Ωστόσο, ο ίδιος πιστεύει ότι είναι δυνατή η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας. Όπως τόνισε, «Είναι εφικτό για την Ελλάδα να μειώσει το έλλειμμά της όπως σχεδιάζει. Είναι ξεκάθαρο πως δεν θα είναι δύσκολο, αλλά δεν αναμένουμε πολύ μεγάλη ύφεση στην Ελλάδα. Η συρρίκνωση του ΑΕΠ θα κυμανθεί μεταξύ 2%-3% φέτος και μπορεί να σταθεροποιηθεί σε ένα ή δύο χρόνια».

www.kathimerini.gr

Σχόλια

Ο χρήστης antinor είπε…
Οι τεσσερεις Σαμουραι λΝΟΜΟΥΡΑ.ΜΟΟΝΤΙΣ ΚΛΠ θα τον γωνατισουν τον γωνατισαν ηδη,και μαζι με αυτον και εμας.Αλλα εμεις στο παιχνιδι αυτο ειμαστε παραπλευρες απωλειες.Η MERKEL ειναι το κυριως Θυμα οπως και το Ευρω.Ριχνει λευκη πετσεττα καιτου λεμε εν χορω.SAG ZUM ABSCHIED LEISE SERVUS NICHT GOOD BY NICHT ADIEU.
Ο χρήστης socrates είπε…
Όσο ο ΓΑΠ έχει τα κανάλια μαζί του ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ. Το πασόκ θα ταλαιπωρεί το λαό και θα λέμε και ευχαριστώ.
Πχ. τους προσεχείς μήνες το πασόκ θα κάνει αθρόες εκποιήσεις της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, ταμείων και άλλων κρατικών φορέων, ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ βέβαια.
Αμέσως μετά το κράτος θα πτωχεύσει και τα ταμεία θα μείνουν εντελώς στεγνά. Οσοι είναι κάτω από 50 ετών δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη.
Ο ΓΑΠ θα "τελειώσει" πολιτικά μόνο όταν δεν έχει τίποτε άλλο να "ταίσει" τους φαταούλες καναλάρχες (και τους πολυάριθμους επιχειρηματίες φίλους τους) ή εάν αυτοί τσακωθούν στη μοιρασιά.
Μετά θα πάει και αυτός στο σπίτι του αλλά θα είναι πιά αργά.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΘΕΙ.
Η μοναδική πιθανότητα για να μη συμβούν αυτά είναι να επαναστατήσει ο κόσμος και να έχουμε καινούργια "πολυτεχνεία" στύλ 1973.
Δεν το βλέπω όμως.
Ο Ελληνικός λαός βρίσκεται σε χειμερία νάρκη εδώ και 30 χρόνια.
(Πεθαίνω για ολυμπιακό, μπεμβέ, τζούλια και βανδή).
Ο χρήστης antinor είπε…
ΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟΣΟ Ο ΕΛΛΗΝΟ... ΠΟΥΣΑΡΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΝΤΙΑΔΗ... ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΚΟΥΛΙΚΙ ΒΟΑ.ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ