If you can't do the time, don't do the crime, η αλλιώς ποτέ δέν μπλοφάρουμε όταν τα λεφτά στό τραπέζι είναι πολλά...

Οταν ο Παπανδρέου , στριμωγμένος απο τίς απίθανες προεκλογικές του υποσχέσεις, αποφάσισε να τινάξει στόν αέρα τίς συνθήκες πάνω στίς οποίες είχε δομηθεί η ΟΝΕ και το ευρώ, αποκαλύπτοντας ότι η Ελλάδα είναι μιά χρεοκοπημένη χώρα, δέν μπορεί παρά να ήξερε ότι ξεκινούσε πόλεμο με την Γερμανία (η οποία είναι ο θεματοφύλακας τής ΟΝΕ και τού ευρώ)...
Ομως ξεκινάς ποτέ πόλεμο με τη Γερμανία?
Πάς ποτέ να τινάξεις στόν αέρα τήν ΟΝΕ και το ευρώ?
Κανείς δέν γνωρίζει ακόμα με ακρίβεια γιατί το έκανε αυτό δεδομένου ότι είχε κι άλλη επιλογή......
Τά σενάρια δέν είναι πολλά...
Γιά την ακρίβεια είναι δύο...
Κάποια στιγμή θα τα γράψουμε...

Οπως και να έχει ο άνθρωπος με την κίνησή του αυτή έβαλε τη χώρα σέ τεράστιο κίνδυνο...
Εβαλε επίσης τούς πολίτες της σέ μιά άγρια λιτότητα τουλάχιστον 3 χρόνων...
Πολλοί Ελληνες θα βιώσουν προσωπική και οικογενειακή καταστροφή τόυς επόμενους μήνες...
Σπίτια και επιχειρήσεις θα χαθούν...

Wolfgang Schäuble, ministre allemand des Finances, et la ministre de l'Économie, Christine Lagarde, lors de la réunion des ministres des Finances de l'UE, le 15 mars.





Ο Παπανδρέου έπαιξε με τη χώρα σάν σέ παρτίδα πόκερ , μπλοφάροντας, χτύπησε δηλαδή μιά (μεγάλη) παρτίδα χωρίς να έχει φύλλο...
Τώρα οι Γερμανοί ανταποδίδουν....
Ισως ο Παπανδρέου να είχε κάποιες εγγυήσεις...
Το πιθανότερο είναι αυτό...
Απο ποιούς όμως?
Και ποιές?
Στήν πραγματικότητα δέν γνωρίζουμε πολλά πράγματα...
Ολες οι συνεννοήσεις τού Παπανδρέου παραμένουν στό σκοτάδι...
Τό μόνο σίγουρο είναι ότι η μπλόφα Παπανδρέου αποκαλύφθηκε και τώρα η χώρα είναι στό έλεος...
Τί θα κάνουν τώρα οι φίλοι του?
Ηταν σωστό να κηρύξει τον πόλεμο στήν Γερμανία?
Με ποιές εγγυήσεις το έκανε?
Παίζουν ποτέ με τέτοια θέματα?

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μες στο μυαλό μου είσαι Wolf, ακριβώς αυτά για μπλόφα σκεφτόμουν κι εγώ, τα κατέγραψες πολύ καλά. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημά μας, το πρόβλημα της Ελλάδας λόγω της εξωφρενικής προσέγγισης του ΓΑΠ.

Τα "δύο σενάρια" για μένα είναι ανοησία ή οργανωμένο σχέδιο διάλυσης της χώρας. Πιστεύω ότι ισχύουν και τα δύο, σε ποσοστό 80-20. 80 το πρώτο και 20 το δεύτερο. Με την έννοια ότι η βάση είναι ανοησία, αλλά υπάρχει και σχεδόν υποσυνειδήτη τάση αποδοχής της προοπτικής διάλυσης της χώρας, μιας χώρας που δεν τη σέβεται καθόλου ο ΓΑΠ και δεν τον χαλάει να τη δει να καταρρέει, μια που "δεν μπόρεσε να τον καταλάβει", αυτόν τον μέγιστο ηγέτη.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Τα πράγματα είναι πιό απλά από όσο νομίζουμε.
Ο Γιώργος, αργά η γρήγορα, θα ζητήσει την βοήθεια του Αντώνη Σαμαρά.
Το πρωθυπουργιλίκι είναι μεγάλη μπουκιά για τους ανόητους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι δηλώσεις του GAP περί χρεωοκοπίας δεν χρειάζονται να αναλυθούν πάρα πολύ: Εντάσσονται στη συνηθισμένη νοοτροπία που τον διακατέχει περί "παιδικής χαράς".

Θυμάσαι όσα είπε στις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή για τον Πακιστανό που δήθεν σκότωσε η Αστυνομία στη Νίκαια; Και που ήταν βιαστής ανηλίκου ομοεθνούς του και τελικά πέθανε από πνευμονικό οίδημα κατά τους ιατροδικαστές; Ένας Πρωθυπουργός ξεφτιλίζει την αστυνομία της πατρίδας του για χάρη ενός λαθρομετανάστη κακοποιού του χειρίστου είδους. Ποιάς άλλης χώρας ο πρωθυπουργός θα έπεφτε σε τέτοιο ατόπημα; Ακόμα και αν ο λάθρος είχε φάει ξύλο από την αστυνομία (σιγά μη σκιστεί το καλτσόν...), θα έπρεπε ο Πρωθυπουργός από βήματος Βουλής να το καταγγείλει;

Αυτός είναι ο GAP: Επικίνδυνος ιδεοληπτικός, χωρίς ίχνος πολιτικής διορατικότητας και άσχετος με τα οικονομικά. Φυσικά, η Γερμανία δεν είναι τσουτσέκι του, όπως η ΕΛ.ΑΣ. και η χώρα την πάτησε.