Καί ενώ ο Γιώργος-Σούπερμαν συνεχίζει τήν ανελέητη πλανητική του μάχη εναντίον τών κερδοσκόπων καί τών Ελ, τό ΒΗΜΑ ψιθυρίζει ακατάληπτα....


Δέν υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι ο Γιώργος συνεχίζει τήν πλανητική αποστολή του (ως άλλος σούπερμαν) γιά να σώσει τήν ανθρωπότητα απο τούς κερδοσκόπους αλλά καί άλλους εχθρούς πού έρχονται απο το διάστημα (Ελ κλπ)...
Θά πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο Σούπερμαν Γιώργος δέν ενδιαφέρεται μόνο γιά τή σωτηρία τής Ελλάδας αλλά παλεύει -επαναλαμβάνουμε - για τη σωτηρία όλης τής ανθρωπότητας οι οποία δέν έχει βέβαια άλλο αποκούμπι αφού ο Γιώργος (μόνος αυτός παγκοσμίως) έχει αναλάβει αυτή την επικίνδυνη αποστολή....
Ολα αυτά βέβαια σύμφωνα με τα καθεστωτικά ξεφτιλισμένα ελληνικά ΜΜΕ...
Ομως ακόμα και η ξεφτίλα τών ελληνικών ΜΜΕ έχει κάποια όρια...

Είναι φανερό ότι σήμερα αυτή η πλανητική αποστολή καλύπτεται πιό διακριτικά και τουλάχιστον δέν γίνεται πρωτοσέλιδο όπως χθές...
Επίσης το ΒΗΜΑ (στίς μέσα σελίδες είναι αλήθεια) σιγοψιθυρίζει κάτι τραγούδια (γαμοτράγουδα ούτως ειπείν) περί μή ύπαρξης στοιχείων κλπ....

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα...

Παρά ταύτα, υπάρχει και ο αντίλογος ή η σχετικοποίηση όλων των παραπάνω. Σύμφωνα, για παράδειγμα, με τη «Wall Street Journal», η γερμανική υπηρεσία ΒaFin, η οποία εποπτεύει τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα, παρέπεμψε σε ανάλυση, σύμφωνα με την οποία «δεν υπάρχουν στοιχεία ότι χρησιμοποιήθηκαν CDSγια να αναπτυχθούν κερδοσκοπικές πιέσεις μέσω του ελληνικού χρέους».

Την ίδια στιγμή, στελέχη κορυφαίων οικονομικών οργανισμών στις ΗΠΑ σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους αναγνωρίζουν ότι και η κυβέρνηση Ομπάμα έχει την ανάγκη πολιτικής τοποθέτησης κατά των κερδοσκόπων, όμως τονίζουν ότι στην Αμερική όλοι γνωρίζουν ότι «δεν νοείται αγορά χωρίς short sellers». ....



CLOSE WINDOW


Στη φωτό μεγαλεία γιά τον Γιώργο-Σούπερμαν


Και τώρα διαβάστε ολόκληρο το άρθρο...

Κοινή πρωτοβουλία για τα ασφάλιστρα των ομολόγων
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΒΑΙΟΣ | Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010



ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Τα περίφημα ασφάλιστα κινδύνου, γνωστότερα ως CDS (credit default swaps), θέτουν στο στόχαστρό τους Ευρώπη και Αμερική, επιχειρώντας για πρώτη φορά να ελέγξουν οργανωμένα και αποτελεσματικά τους κερδοσκόπους που δραστηριοποιούνται στις δύο ηπείρους. «Είναι οι βασικοί μοχλοί πίεσης της ελληνικής οικονομίας» υπογράμμισε προχθές ο κ. Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς, εξηγώντας πόσο επικίνδυνο έχει γίνει αυτό το σύστημα. Μεταφέροντας ένα από τα σχόλια των χρηματιστηριακών κύκλων, ο Πρωθυπουργός είπε: «Η κοινή λογική λέει, και το επιβάλλει και η ασφαλιστική νομοθεσία, ότι απαγορεύεται να ασφαλίσει κανείς το σπίτι τού γείτονα από πυρκαγιά και κατόπιν να το κάψει για να εισπράξει την ασφάλεια. Αυτό ακριβώς γίνεται στην αγορά των swaps. Αυτό είναι το κακό, που οδήγησε στην κατάσχεση των σπιτιών εκατομμυρίων Αμερικανών από τις τράπεζες. Αλλά αυτό είναι και το κακό που απειλεί τώρα όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά όλους μας. Αν όμως ηΕυρώπη και η Αμερική κινηθούν μαζί, για να ενισχύσουν τις παγκόσμιες ρυθμίσεις των χρηματοοικονομικών αγορών- και αν καταφέρουν να τις επιβάλουν επιτέλους- τότε θα καταφέρουμε να περιορίσουμε αυτές τις δραστηριότητες» .

Σ υνεργάτες του Πρωθυπουργού επιβεβαίωναν χθες, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση Ομπάμα- Παπανδρέου, ότι καταβάλλεται προσπάθεια να διατυπωθεί κοινή πρόταση του έλληνα πρωθυπουργού, της κυρίας Μέρκελ, του κ. Σαρκοζί και του κ. Γιούνκερ, η οποία θα κατατεθεί σε πρώτη φάση στην Κομισιόν, θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης-26ης Μαρτίου και εν συνεχεία, με την προσθήκη της υπογραφής του κ. Ομπάμα, να κατατεθεί στο G20. Παρά ταύτα, υπάρχει και ο αντίλογος ή η σχετικοποίηση όλων των παραπάνω. Σύμφωνα, για παράδειγμα, με τη «Wall Street Journal», η γερμανική υπηρεσία ΒaFin, η οποία εποπτεύει τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα, παρέπεμψε σε ανάλυση, σύμφωνα με την οποία «δεν υπάρχουν στοιχεία ότι χρησιμοποιήθηκαν CDSγια να αναπτυχθούν κερδοσκοπικές πιέσεις μέσω του ελληνικού χρέους».

Την ίδια στιγμή, στελέχη κορυφαίων οικονομικών οργανισμών στις ΗΠΑ σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους αναγνωρίζουν ότι και η κυβέρνηση Ομπάμα έχει την ανάγκη πολιτικής τοποθέτησης κατά των κερδοσκόπων, όμως τονίζουν ότι στην Αμερική όλοι γνωρίζουν ότι «δεν νοείται αγορά χωρίς short sellers».

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=319332&ct=32&dt=10/03/2010

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.
Ποιός το είπε αυτό;
Ο Λοβέρδος το είπε στον Καρατζαφέρη, σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα το πρωί (9¨20) στους Καμπουράκη-Οικονομέα.
Φαίνεται ότι, σε λίγο, το πασόκ θα τους κόψει και την περίθαλψη, έτσι ώστε να ελαφρυνθούν ακόμη περισσότερο τα έξοδα του κράτους, που έχει πιό σημαντικές ανάγκες, όπως να πηγαίνει ο Παμπούκης ταξίδια στο εξωτερικό με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο με κόστος 50.000 ευρώ κάθε φορά, τη στιγμή που με το κανονικό αεροπλάνο θα κόστιζε 600 ευρώ, ακόμη και με εισιτήριο πρώτης θέσης.
Το κόμμα το λαού στην εξουσία!!!
Και φαντάσου ότι ο Ελληνικός λαός τους έδωσε ΜΟΝΟ 44%.
Επιπολαιότητα ή μαζοχισμός;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Eίναι στα καλά τους αυτοί οι άνθρωποι του Βήματος και των Νέων;
Εδώ όλη η Ελλάδα στενάζει, εκατοντάδες άνεργοι προκύπτουν κάθε μέρα, σκάνε συνεχώς τα στεγαστικά δάνεια και ο κόσμος χάνει τα σπίτια του, οι ακάλυπτες επταγές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, οι επιχειρήσεις κλείνουν με ρυθμό πυροβόλου, οι τράπεζες αγκομαχάνε και κάνουν απολύσεις, η βενζίνη έφτασε το 1,50 ευρώ, η κτηματαγορά έχει εξαϋλωθεί, οι δημόσιοι υπάλληλοι κλαίνε, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι ξενυχτάνε από την ανασφάλεια και οι ΔΟΛιοι του Ψυχάρη μας λένε ότι ο Γιωργάκης είναι ο μεσσίας (όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της υφηλίου);
Ο πιό αναξιόπιστος πολιτικός που είχαμε ποτέ περνιέται για μεσσίας;
Τί σόϊ παράσημο είναι αυτό;
Μου θύμισε ένα ανέκδοτο που ένας Ρώσσος έλεγε ότι ο Αδάμ ήταν από τη Σοβιετική Ένωση και όταν οι άλλοι τον ρώτησαν πώς ήταν τόσο σίγουρος, αυτός απάντησε ότι ο Αδάμ ήταν σίγουρα Ρώσσος διότι το μόνο που είχε να φάει ήταν ένα μήλο, σπίτι δικό του δεν είχε, αντί για ρούχα είχε μόνο ένα φύλλο συκής και αυτός νόμιζε ότι ήταν στον παράδεισο.
Ντροπή στους αχρείους του Ψυχάρη, φαίνεται ότι δεν έχει τέλος η κατηφόρα τους. Δεν είναι τυχαίο που έχει καταποντισθεί η κυκλοφορία τους.
Είναι πολλά άλλα πράγματα αλλά δημοσιογράφοι δεν είναι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
...Ρε τον Μπαγάσα τον Γιώργο....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΙ ΤΑ ΘΕΣ, ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ!
ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ - ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΛΠΙΔΩΝ
Οι πασόκοι είναι σαν τους χρηματιστές.
Είναι πολύ καλοί να σε πείσουνε ότι εάν τους ακούσεις θα γίνεις πλούσιος και μετά το πανηγύρι, όπου εχασες τα λεφτά σου, είναι επίσης πολύ καλοί στο να σου δικαιολογήσουν γιατί δεν έγιναν αυτά που σου είχαν τάξει.
Αμερικάνικα κόλπα, περίμενες τίποτε λιγότερο;
Ο χρήστης Unknown είπε…
Δυστυχώς ή ευτυχώς έχει ήδη αρχίσει να μου λείπει ο Κ.Κ.
Από τότε που ανέλαβε τούτος ο φτερωτός χασομέρης κάθε μέρα είναι χειρότερη από τη χθεσινή.
Κάθε μέρα μια κρίση, κάθε μέρα ένα πρόβλημα, κάθε μέρα μιά μουντάδα, κάθε μέρα μια μιζέρια, κάθε μέρα ένα μούδιασμα στην καρδιά.
Μια μόνιμη ανασφάλεια και η πίεση στο 20.
Λόγια, λόγια, κουβέντες, δράματα, σχέδια, καινούργια σχέδια, οράματα, φόροι, περικοπές μισθών, δουλειά μέχρι τα 67, σκατά στα μούτρα τους.
Πάμε για εγκεφαλικά όλος ο λαός.
Δεν την αντέχω πιά αυτή την κατάσταση, είναι εντελώς για κλωτσές αυτό το παλιόπαιδο.