540 ευρώ τήν ημέρα (!!!) θα πάρει κάθε βολευτής γιά τή συμμετοχή του στίς Εξεταστικές. Pas mal, pas mal....


...Μάχη στό παρασκήνιο τών βουλευτών (όλων τών κομμάτων πλήν ίσως ΚΚΕ) γιά να εξασφαλίσουν συμμετοχή στίς εξεταστικές....Η συμμετοχή στίς εξεταστικές να γίνει μη αμειβόμενη. Τώρα....
Αν δεχτούμε ότι οι Εξεταστικές στήν Ελλάδα γίνονται για να κουκουλωθούν τα αντίστοιχα σκάνδαλα καί γιά να κάνουν κάποιοι (με επιλεκτικές διαρροές επιλεγμένων σκανδάλων) βίαιο πολιτικό παιγνίδι τότε οι Ελληνες πολίτες δικαιούνται να αισθάνονται καί κερατάδες καί δαρμένοι...
Μερικά πρωτοσέλιδα απο τα ΜΜΕ τής συμπολίτευσης καί η προσπάθεια για να βάλουν τούς κεντροδεξιούς μπουνταλάδες να τσακωθούν μεταξύ τους θα μάς κοστίσουν πάνω στό 1,5 εκατομμ. ευρώ...
Φυσικά δανεικά λεφτά με 6,1% επιτόκιο...
Πάντως άδικα δίνει τα λεφτά μας το ΠΑΣΟΚ γιά να εξουδετερώσει τήν αντιπολίτευση...
Καλύτερα να τούς άφηνε στήν ησυχία τους να κοιμούνται...

Διαβάζουμε στό star..

Πάνω από 1,5 εκ. ευρώ θα κοστίσουν οι εξεταστικές!

Πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσουν στον Έλληνα φορολογούμενο οι πέντε εξεταστικές επιτροπές, οι οποίες έχουν ήδη συσταθεί ή βρίσκονται υπό σύσταση στη Βουλή!




Μπορεί η αποζημίωση ανά συνεδρίαση να έχει ορισθεί στα 270 περίπου ευρώ, αλλά διπλασιαζόμενη επί δύο σε περίπτωση πρωινής και απογευματινής συνεδρίασης, όπως συνήθως συνέβαινε με την εξεταστική για το Βατοπαίδι, ανέρχεται στο πολύ καλό μεροκάματο ομολογουμένως των 540 ευρώ. Ο αριθμός αυτός πολλαπλασιαζόμενος επί 95 (τόσα θα είναι τα μέλη των πέντε εξεταστικών) μας κάνει πάνω από 50.000 ευρώ την ημέρα και επί 30 εργάσιμες ημέρες - εάν χρειασθούν 6 εβδομάδες όπως έχει υπολογισθεί - δίνει κόστος πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ, χωρίς να υπολογισθούν οι εξτρά αμοιβές υπαλλήλων της Βουλής για υπερωρίες κλπ.

Και αυτό μάλιστα συμβαίνει ενώ η χώρα μας διανύει περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και βρίσκεται ουσιαστικά «με την πλάτη στον τοίχο» από εχθρούς και φίλους για τη δημοσιονομική της κατάσταση. Και να πει κανείς ότι θα βγει αποτέλεσμα; Το αντίθετο συμβαίνει. Όλοι γνωρίζουν - το αναγνωρίζουν άλλωστε και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- ότι οι εξεταστικές συγκροτήθηκαν για το θεαθήναι και δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα πέρα από «κοκορομαχίες», ανταλλαγές φραστικών διαξιφισμών και διαρροή δήθεν «αποκαλυπτικών» στοιχείων σε δημοσιογράφους.

Θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι είχε τεθεί ζήτημα στο τέλη της προηγούμενης χρονιάς να μην είναι αμειβόμενη πλέον η συμμετοχή στις εξεταστικές επιτροπές, όπως και σε άλλες επιτροπές της Βουλής, ώστε να εξοικονομηθούν δαπάνες από τον υπέρογκο λογαριασμό της λειτουργίας εν γένει του Κοινοβουλίου σε εποχή κρίσης. Το ζήτημα δεν έχει ξεκαθαριστεί, αλλά αν κρίνουμε από την αντίδραση της πλειοψηφίας των βουλευτών στην αντίστοιχη πρόταση για μείωση των αποδοχών τους, θα έχουμε διακομματική «μάχη χαρακωμάτων» προκειμένου να μην συμβεί κάτι τέτοιο.

Άλλωστε, η παρασκηνιακή μάχη που δίνεται όλες αυτές τις ημέρες για το ποιοι θα συμμετάσχουν στις εξεταστικές σε όλα τα κόμματα (πλην ΚΚΕ ίσως) αυτό δείχνει και όχι ότι θα είναι χωρίς επιπλέον αποζημίωση η συμμετοχή σε αυτές. Φαντασθείτε επίσης που θα φτάσει το κόστος εάν συσταθούν κι άλλες εξεταστικές, όπως και επισήμως προτείνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ (π.χ. ο Απόστολος Κακλαμάνης πριν λίγες ημέρες).
http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=31272

Σχόλια