Σαφής καί εντυπωσιακή η δημοσκοπική βελτίωση τής ΝΔ μετά τήν εκλογή Σαμαρά λέει και τό Βαρόμετρο τής public issue.

Πρώτο το ΠΑΣΟΚ, βελτιώνεται η Ν.Δ., σύμφωνα με το Βαρόμετρο

Τη μείωση του τεράστιου χάσματος που χωρίζει μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου την εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ και της Ν. Δ. φαίνεται να επιφέρει η ανάδειξη του κ. Αντ. Σαμαρά στην ηγεσία της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue, η διαφορά των δύο κομμάτων μειώνεται τον Δεκέμβριο στις 16 ποσοστιαίες μονάδες (ΠΑΣΟΚ 48%, Ν. Δ. 32%).

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι προ μηνός η συγκεκριμένη ψαλίδα είχε φτάσει στο 25,5%, ενώ αμέσως μετά τις εκλογές είχε εκτιναχθεί στις 31 μονάδες, με το ΠΑΣΟΚ να το εμπιστεύεται τότε το 53% των πολιτών και τη Ν. Δ. μόλις το 22%. Σταθερά παραμένουν σε γενικές γραμμές τα μικρότερα κόμματα με το ποσοστό του ΚΚΕ να εκτιμάται στο 7,5%, του ΛΑΟΣ στο 5% (από 6% τον Νοέμβριο) και του ΣΥΡΙΖΑ στο 4,5% (από 5%).

Η παρουσία του κ. Σαμαρά φαίνεται να διορθώνει σχετικώς την εικόνα της Ρηγίλλης και σε άλλους δείκτες, όπως τις θετικές κρίσεις για τη Ν. Δ. που επανέρχονται στο 44% (από 30% το Νοέμβριο), ενώ η δημοτικότητα και του ίδιου προσδιορίζεται στο 70% (ο κ. Παπανδρέου καταγράφει 76%), όταν στην τελευταία μέτρηση η αντίστοιχη του κ. Καραμανλή βρισκόταν στο 40%.

Σημειώνεται ότι η έρευνα επιβεβαιώνει και την επιφυλακτικότητα με την οποία αντιμετωπίζεται πλέον η κυβέρνηση, τάση που είχε ήδη διαπιστωθεί από τον Νοέμβριο. Είναι ενδεικτικό ότι όσοι δηλώνουν δυσαρεστημένοι από το ΠΑΣΟΚ (56%) είναι σαφώς περισσότεροι από τους ικανοποιημένους (38%), γεγονός που προφανώς σχετίζεται με την ανησυχία των πολιτών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που χαρακτηρίζεται το υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα της χώρας από το 71% των ερωτηθέντων!

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να θεωρείται η πιο ενδεδειγμένη κυβέρνηση από το 44%, ενώ και ο κ. Γ. Παπανδρέου καταλληλότερος πρωθυπουργός από το 53%, έναντι 28% που συγκεντρώνει για πρώτη φορά ο κ. Σαμαράς....http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_12/12/2009_383205

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καταπληκτική δημοσκόπηση! Σαν αυτή που έφερνε την Μπακογιάννη πρώτη, ή το πολύ πολύ ίσα με τον Σαμαρά και στο τέλος αποδείχθηκε ....μπαρούφα....