Ενώ η χώρα σφίγγει τό ζωνάρι, 80 άτομα πήγαν μαζί με τόν Παπανδρέου στήν Κοπεγχάγη. Ολα πληρωμένα απο τόν Ελληνα φορολογούμενο...

Πρώτα πεθαίνει ο άνθρωπος και μετά τό χούι του...
Τό ΠΑΣΟΚ αυτό ήταν και αυτό είναι...
Ξενοδοχεία, υπουργοί και Φαρισαίοι με τίς γραμματείς τους, ταξιά, βόλτες στα μαγαζιά, αφορολόγητα είδη (παλιότερα) όλα πληρωμένα από τό μεγάλο κορόιδο , τόν Ελληνα φορολογούμενο...
Σιγά μήν μπορεί να τούς ελέγξει ο Γιωργάκης όλους αυτούς...
Μιλάμε γιά ακρίδα...

Διαβάζουμε στό ΒΗΜΑ...

Ελληνική απόβαση στην Κοπεγχάγη

ΤΗ ΜΟΡΦΗ... απόβασης στην Κοπεγχάγη,σε μια εποχή που η Ελλάδα καλείται να σφίξει το ζωνάρι και να μετράει και το τελευταίο ευρώ,έλαβε η παρουσία τουλάχιστον 80 Ελλήνων για την παρακολούθηση των εργασιών της Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή. Κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και διπλωμάτες, πλαισιωμένοι από μια εντυπωσιακή πλειάδα συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων
σε υπουργεία, αλλά και από μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων,ταξίδεψαν ως τη Δανία,με επικεφαλής τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.
Ενδιαφέρον για τη δραματική αποσταθεροποίηση του κλίματος στον πλανήτη έδειξαν όμως και ευρωβουλευτές, ο δήμαρχος Αθηναίων, μη κυβερνητικές οργανώσεις που δεν περιελήφθησαν στην εθνική αντιπροσωπεία, όπως και το Δίκτυο Μεσόγειος SΟS,ενώ το «παρών» έδωσε ασφαλώς και ο ευρωπαίος επίτροπος για το Περιβάλλον κ. Στ. Δήμας.
Η πόλη του παραμυθά Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, χιονισμένη και στολισμένη στο πνεύμα των ημερών, τους αποζημίωσε αισθητικά, δεν τους γλίτωσε ωστόσο από το οργανωτικό χάος της Συνόδου και τις ουρές στους-4 βαθμούς Κελσίου. Το τεράστιο σε μέγεθος γεγονός κατάπιε άλλωστε τον οργανωτικό έλεγχοκαι επέβαλε τη δική του δυναμική, μετρώντας, ενδεικτικά, 40.000 διαπιστευμένους στο συνεδριακό κέντρο Βella, η χωρητικότητα του οποίου σταματά στις 15.000.




Με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, η 69μελής ελληνική αποστολή περιελάμβανε τέσσερα κυβερνητικά στελέχη: την υπουργό Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, τον επίσης αρμόδιο υφυπουργό κ. Ι. Μανιάτη, τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Σπ. Κουβέλη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Ι. Πεταλωτή . Στη σκιά τους ταξίδεψαν έξι αστυνομικοί, με εξαίρεση την κυρία Μπιρμπίλη και τον κ. Μανιάτη που δεν συνοδεύονταν. Στην ίδια κατηγορία εμπίπτει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ.Τσίπρας, ο οποίος βρέθηκε για ένα ταξίδι-«αστραπή», το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην Κοπεγχάγη. Τη σύνθεση συμπλήρωναν πέντε βουλευτές, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Κ.Καρτάλης , ο κ. Ι. Δριβελέγκας, η κυρία Σούλα Μερεντίτη (ΠαΣοΚ), η κυρία Ελσα Παπαδημητρίου και ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης (ΝΔ).

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του καταλόγου είναι ωστόσο ο αριθμός των συμβούλων και των υπηρεσιακών παραγόντων που κρίθηκε απαραίτητο να πλαισιώσουν την αποστολή- υπάλληλοι των υπουργείων Εξωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Οικονομικών, αλλά και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Εμπορικής Ναυτιλίας. Σε εκείνους που δεν μπορούσαν παρά να δώσουν το «παρών» στη Διάσκεψη συγκαταλέγεται και ο κ. Δ. Λάλας , επικεφαλής της Ελληνικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή και σύμβουλος της κυρίας Μπιρμπίλη.

Το κάδρο συμπλήρωσαν εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων, όπως ο κ. Δ. Ιμπραήμ από την Greenpeace, η κυρία Ανδρομάχη Σιδερίδου από την έδρα της οργάνωσης στις Βρυξέλλες, αλλά και ο κ. Δ. Καραβέλλας από το WWF. Η ισχυρή διασύνδεση των ΜΚΟ- ειδικά του WWF- με την ίδια την κυρία Μπιρμπίλη έχει μάλιστα προκαλέσει ψιθύρους δυσαρέσκειας από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Περιβάλλοντος, οι οποίοι « αισθάνονται ότι παραγκωνίζονται ». Με σκοπό να κλείσουν... στόματα, πηγές τόνιζαν ότι τα έξοδα του ταξιδιού των εκπροσώπων τους στην Κοπεγχάγη δεν καλύφθηκαν από τον κρατικό κορβανά, αλλά από τις ίδιες τις ΜΚΟ.

Στην αποστολή μετείχαν επίσης η κυρία Δάφνη Μαυρογιώργου από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, η κυρία Πωλίνα Λάμψα, γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του ΠαΣοΚ, ο κ. Φ. Σαββίδης, μέλος στον ίδιο τομέα, καθώς και ο κ. Θ. Χριστόπουλος, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ.

Ελληνες εκπροσώπησαν και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα στη Διάσκεψη. Δεν έλειψε ο επίτροπος για το Περιβάλλον κ. Στ. Δήμας, αλλά και ευρωβουλευτές όπως η κυρία Αννυ Ποδηματά (ΠαΣοΚ), απεσταλμένη της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας, και ο κ. Θ. Σκυλακάκης (ΝΔ). Ο κ. Κρίτων Αρσένης (ΠαΣοΚ) έκανε αισθητή την παρουσία του χρησιμοποιώντας παρά το χιόνι ποδήλατο για να φθάσει στο Βella Center, ενώ ο κ. Μιχ. Τρεμόπουλος - ένας από τους συνολικά 15 Πράσινους της Ευρώπης που παρακολούθησαν τη Σύνοδο και το εναλλακτικό φόρουμ για το Κλίμα-, ταξίδεψε εκεί με δικά του έξοδα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν.Κακλαμάνης επέλεξε να συνοδεύεται από τρεις ανθρώπους του δήμου, τον στενό του συνεργάτη κ. Σ. Καρατζά, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γ. Δημόπουλο και τον πρόεδρο της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών κ. Π. Αρκουμανέα.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά να πάρει μαζί του εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης για να μην επιβαρύνει- όπως χαρακτηριστικά δήλωσε- το δημοτικό ταμείο, ενώ ο ίδιος ταξίδεψε ως πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας. Το Δίκτυο Μεσόγειος SΟS εκπροσώπησε η κυρία Αννυ Μητροπούλου.

Η γλυκιά εκδίκηση του 2004

Ημετατροπή του βασιλείου της τάξης, όπως είναι η Κοπεγχάγη, σε άναρχο τοπίο ωθεί ορισμένους από τους βουλευτές να μιλούν για τη « γλυκιά εκδίκηση του 2004 », αφού η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες κατάφερε να φιλοξενήσει επιτυχημένα δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και η Δανία «κατέρρευσε» μόλις με 45.000 κόσμο.

Ειδικά τις πρώτες ημέρες, οι ουρές για την είσοδο στη Διάσκεψη, εν μέσω παγετού, θύμιζαν στρατιωτικό καψώνι. Λόγοι ασφαλείας σφράγισαν τον σταθμό του τρένου στο Βella Center, γεγονός που έκανε τους συνέδρους να περπατούν ένα χιλιόμετρο, σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν, για να φθάσουν στη Διάσκεψη.

« Διαπιστεύσεις, κρατήσεις, εισιτήρια κινούνταν σε λογικά επίπεδα, μέχρι τη στιγμή που έσκασε το μυστικό:την τελευταία ημέρα της Συνόδουθα έδινε το “παρών” ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Στις 29 Νοεμβρίου, και ενώ είχαν ήδη διαπιστευτεί 5.000 δημοσιογράφοι, τα σχετικά αιτήματα πολλαπλασιάστηκαν. Το σύστημα κατέρρευσε », δηλώνει Ελληνας που έζησε από κοντά το οργανωτικό φιάσκο.

Πηγές εκτιμούν ότι το χάος οφείλεται εν πολλοίς στο γεγονός ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας ανέθεσε τις κρατήσεις ξενοδοχείων σε ιδιωτική εταιρεία (την ΝΗG), με αποτέλεσμα οι κρατήσεις για 10.000 δωμάτια να μην μπορούν να γίνουν παρά μόνον μέσω αυτής. Ετσι, πολλοί οδηγήθηκαν στο να μη διαμένουν εντός της δανέζικης πρωτεύουσας, αλλά απέναντι, στο Μάλμε της Σουηδίας.

Οι ακτιβιστές και οι ιθαγενείς

Αν πάντως έχουν κάτι να θυμούνται τα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι η μαχητικότητα των διαδηλωτών (με μερικές εκατοντάδες συλλήψεις) και τα εκτός κεντρικής σκηνής δρώμενα. Και μπορεί τα κλομπ και τα σπρέι πιπεριού να τους κράτησαν μακριά από την αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα της Κριστιάνα, την άναρχη «νησίδα» της Κοπεγχάγης, οι ίδιοι φρόντισαν ωστόσο να πάρουν γεύση από εκδηλώσεις παράλληλες προς τη Σύνοδο. « Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι διαμαρτυρίες ιθαγενώναπό την Αμερική τον Αμαζόνιο καιτην Αυστραλία, αλλά και από την Αρκτική », παραδέχεται βουλευτής. «Οσο για το πιο... ταπεινό αίτημα; Διατυπώθηκε από 200 άτομα-διαδηλωτές εντός του συνεδριακού χώρου, που ήθελαν να παρακολουθήσουν τη Διάσκεψη,αλλά δεν μπορούσαν. Το γεγονός ότι διέθεταν διαπίστευσηδεν τους βοηθούσεεν μέσω της οργανωτικής κόλασης που επικρατούσε».
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=2&artId=284733&dt=20/12/2009

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ... ΠΛΗΡΩΝΕΕΕΕΕΕ