Μέ Δάφνη Μπόκοτα (Eurovision) καί Μπήλιω, αλλά δυστυχώς χωρίς τή Βάνα Μπάρμπα, τό ΠΑΣΟΚ μπαίνει δυνατά στήν εκλογική μάχη. Yes, we can...


Αντίστροφη μέτρηση για την δημοσιοποίηση των πρώτων ονομάτων στα ψηφοδέλτια των δύο μεγάλων κομμάτων, αφού την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθούν όλες οι υποψηφιότητες στο ΠΑΣΟΚ, ενώ θα αρχίσουν και οι πρώτες ανακοινώσεις από τη ΝΔ.

Στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ θα είναι ο Μιλτιάδης Εβερτ. Για την δεύτερη θέση ερίζουν ο Γιώργος Σουφλιάς και ο Δημήτρης Σιούφας, καθώς αναλώνονται στο ποιος από τους δύο είναι ο παλιότερος βουλευτής.

Ο κ. Σουφλιάς υποστηρίζει ότι ο ίδιος είναι ο παλιότερος και ο κ. Σιούφας επιχειρηματολογεί λέγοντας πως με δεδομένο ότι για ένα διάστημα ο κ. Σουφλιάς, ο ίδιος τον περνάει σε βουλευτική θητεία κατά ενάμισι χρόνο. Τη λύση θα δώσει με βαριά καρδιά ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος θα θέσει εκτός ψηφοδελτίων όσους έπληξαν την εικόνα της ΝΔ.

Ευάγγελος Αντώναρος και Μενέλαος Δασκαλάκης επίσης διεκδικούν θέση στο Επικρατείας, ενώ έγινε πρόταση και στη Νικη Γουλανδρή. Στην Αργολίδα κατεβαίνει υποψήφιος ο Γιάννης Ανδριανός, ενώ η Φεβρωνία Πατριανάκου θα είναι υποψήφια στην Λακωνία. Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Γιώργος Βερναδάκης «κατευθύνεται» προς την Β’ Αθηνών και ο πρόεδρος των ΕΛΤΑ Σταμάτης Μαύρος παραιτήθηκε από την θέση αυτή για να πολιτευτεί στις Κυκλάδες. Ακόμα, στην Α΄ Αθήνας θα είναι υποψήφιοι οι Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μανώλης Μαυρομάτης, Έλενα Κουντουρά και Βασίλης Κικίλιας, ενώ μεγάλο άνοιγμα γίνεται στην ΟΝΝΕΔ για νέους υποψηφίους.


Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ επενδύει στα λεγόμενα «λαμπερά» ονόματα, ενώ όλοι περιμένουν τα αποτελέσματα της τηλεφωνικής επικοινωνίας Παπανδρέου – Σημίτη, από την οποία θα ξεκαθαρίσει αν θα βρίσκεται στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας ή αν θα πολιτευθεί στον Πειραιά, χωρίς να απαιτείται για το πρόσωπό του σταυροφορία.

Στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, που θα επικυρώσει όλα τα ψηφοδέλτια. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα της Άννας Νταλάρα για την Β’ Αθήνας, ενώ ακούγεται και το όνομα του αθλητικογραφου Παύλου Γερακάρη. Στην Α’ Αθήνας θα είναι υποψήφιοι οι ηθοποιοί Άννα Φάνσου, Άννα Βαγενά και Πέμη Ζούνη, καθώς και ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Κώστας Παταβούκας. Στην Θεσσαλονίκη θα πολιτευτεί ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Δυο γυναικείες παρουσίες από τον χώρο της τηλεόρασης αναμένεται να είναι στο ψηφοδέλτιο της Α’ Πειραιά, η Μπήλιω Τσουκαλά και η Δάφνη Μπόκοτα, ενώ φαίνεται ότι κόπηκε η υποψηφιότητα της Βάνας Μπάρμπα.

Ερωτηματικό παραμένει ακόμη η τοποθέτηση του ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα στο Επικράτειας καθώς ο ίδιος είχε μεν συμφωνήσει με την Ιπποκράτους να δώσει την εκλογική μάχη με τα ψηφοδέλτια του κόμματος όχι όμως να μπει και στην διαδικασία της σταυροδοσίας. Στις εκλόγιμες θέσεις του Επικρατείας τοποθετούνται ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ στο ίδιο ψηφοδέλτιο αναμένεται να συμμετάσχουν οι δήμαρχοι Καλλιθέας, Κώστας Ακούνης και Τήλου, Αναστάσιος Αλιφέρης. Ωστόσο, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη, αφού αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και είναι πιθανό να ανακοινωθεί σε ειδική εκδήλωση.http://www.star.gr/index.php?ID=politics





Σχόλια