Η μετεωρική πορεία του στελέχους της Siemens κ. Xρίστου Καραβέλλα καί κάποια στοιχεία - δυστυχώς - γιά τα παιδιά του...
Τη δεκαετία του ’90, ο τότε οικονομικός υπεύθυνος των τηλεπικοινωνιών της Siemens Hellas κ. Χρίστος Καραβέλλας δήλωνε διεύθυνση κατοικίας στην Καισαριανή. Αλλά στην εταιρεία για την οποία δούλευε επί χρόνια ορισμένοι, όπως ο μάρτυρας Ε.Σ. συνάδελφος και πρώην υφιστάμενός του που κατέθεσε στον 4ο ειδικό ανακριτή, γνώριζαν, υπό τη μορφή «κουτσομπολιού» μέσα στην εταιρεία, ότι υπήρξε κάποια μεταβολή στην ιδιωτική ζωή συγκεκριμένων ανθρώπων, όπως για παράδειγμα την πληροφορία της γραμματέως του κ. Καραβέλλα, κ. Τσεκούρα ότι «ο προϊστάμενός της ισχυριζόταν μεν ότι διαμένει στην Καισαριανή, αλλά στην πραγματικότητα κατοικούσε στην Εκάλη…».
Ο μάρτυρας Ε.Σ. μιλάει για την εποχή σύναψης της προγραμματικής συμφωνίας ανάμεσα στον ΟΤΕ και τη Siemens. Στην κατάθεσή του αναγνωρίζει μετά από επίδειξη σχετικών εγγράφων τον γραφικό χαρακτήρα κάποιου «Christo» που απευθύνεται στον Ράινερ Νηντλ, «κέρβερο» των «μαύρων ταμείων» στο Μόναχο και του ζητάει να γίνουν οι διακριτικές πληρωμές τον Ιανουάριο του 1998 και σταδιακά ώς την αποχώρησή του από την εταιρεία, τον Αύγουστο του 1998. Ο μάρτυρας Ε.Σ. στα έγγραφα του «Christo» αναγνωρίζει τη γραφή του κ. Καραβέλλα.
Στις 24 Μαΐου του 2008 η «Καθημερινή» δημοσιεύει ότι η υπεράκτια εταιρεία «Northpart Investment» στην οποία «πιστώνονται» 11 εκατ. μάρκα (6,5 εκατ. ευρώ) από τη «μοιρασιά» του 1998, εμφανίζεται να αγοράζει δύο ακίνητα: ένα στη Στερεά Ελλάδα κι ένα στην Αντίπαρο. Τα χαρτιά του υποθηκοφυλακίου της Πάρου οδήγησαν την «Κ» στον πραγματικό δικαιούχο της υπεράκτιας εταιρείας: Ηταν ο κ. Χρίστος Καραβέλλας. Τώρα το γραφείο «Σοβαρού Εγκλήματος» της Μεγάλης Βρετανίας κοινοποίησε στον 4ο ειδικό ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανό την ιστορία της επίμαχης εταιρείας που ιδρύθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1995 μετά από συμβουλή του τμήματος ιδιωτών πελατών της Τράπεζας Barclays Bank στην Αθήνα στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Η ίδρυση στοίχισε στο ζεύγος Καραβέλλα 1.655 δολάρια Αμερικής και γίνεται σε ένα διάστημα κατά το οποίο οι καταθέσεις στην τράπεζα (715.000 λίρες Αγγλίας και 2.270.000 γερμανικά μάρκα) που ήταν διαχειρίστρια της «Northpart Investment» δεν δικαιολογούνται από τα μηνιαία εισοδήματα του κ. Καραβέλλα στη Siemens.
Ο κ. Καραβέλλας διαθέτει ιδιοκτησία στη Μ. Βρετανία, σύμφωνα με τα έγγραφα της τράπεζας και οι λογαριασμοί του «έχουν οκταψήφια υπόλοιπα». Μεταξύ της Northpart και της εταιρείας Grouvi Roca, η οποία επίσης ανήκει στον κ. Καραβέλλα, σε μία τράπεζα της Ελβετίας εμφανίζονται κινήσεις που διευκολύνουν την εισαγγελία να εντοπίσει την άλλη υπεράκτια εταιρεία του κ. Καραβέλλα.
Στις 19 Νοεμβρίου του 2003 η «Northpart Investments» διαλύεται με πρωτοβουλία του ζεύγους Καραβέλλα. Προηγουμένως όμως ο κ. Καραβέλλας έχει αναγκαστεί να πληρώσει 1,5 εκατ. λίρες σε ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου. Γι’ αυτή την πληρωμή ο κ. Καραβέλλας κατηγορεί την αγγλική τράπεζα. Είναι η ίδια τράπεζα που διαβίβασε τα στοιχεία του φακέλου του τώρα στο γραφείο «Σοβαρού Εγκλήματος» του Ηνωμένου Βασιλείου και αυτό με τη σειρά του στον 4ο ειδικό ανακριτή.......
...............Τουλάχιστον 29 από τα 75 εκατομμύρια μάρκα από τις μίζες που κατά δήλωση στελεχών της Siemens θα κατέληγαν σε «τσέπες» κρατικών αξιωματούχων, τελικά κατέληξαν σε δικούς τους λογαριασμούς, σύμφωνα με στοιχεία που έφερε στο φως ο εσωτερικός έλεγχος της γερμανικής εταιρείας και η εισαγγελία Αθηνών. Δύο μεγάλοι λογαριασμοί, ο ένας στην «Μπάρκλεϊς Μπανκ» με αριθμό 1017-3975 (υπ’ όψιν Ζιν Μακφί) 11 εκατομμύρια μάρκα, και ο άλλος στην «Ελβετική Τραπεζική Εταιρεία» στο όνομα Α. Μάρκου (λογαριασμός 480028-60Τ) 18 εκατομμύρια μάρκα, φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν από στελέχη της Siemens σε πολύ μικρότερο βαθμό για να κάνουν πληρωμές όσο «για να περνάνε καλά αυτοί και οι οικογένειές τους», όπως είπε χαρακτηριστικά στην «Κ» πηγή που εμπλέκεται στην έρευνα, στο Μόναχο, και που γνωρίζει καλά στοιχεία της ανάκρισης. Στον λογαριασμό του Λονδίνου τα χρήματα χρεώνονται σε μία εταιρεία, την Northpart Investments. H εταιρεία αυτή είναι συμφερόντων του πρώην οικονομικού διευθυντή τηλεπικοινωνιών της Siemens Hellas Χρίστου Καραβέλλα. Η εταιρεία εδρεύει στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και συστάθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 1995, δηλαδή δυόμισι χρόνια πριν μοιραστεί η μίζα της σύμβασης «8002» στους δικαιούχους από έναν αξιωματούχο της Siemens Hellas -σύμφωνα με ανακριτές εκτιμάται ότι είναι ο Christo (σύμφωνα με το γερμανικό έγγραφο) Καραβέλλας. Ο ίδιος ο κ. Καραβέλλας αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη διαχείριση των «μαύρων ταμείων».
Αλλά το 2003 η εταιρεία, στην οποία είχε «διαβιβαστεί» η μίζα εν έτει 1998, δωρίζει στην κόρη του κ. Καραβέλλα δύο αγροκτήματα, ένα στην Αντίπαρο και ένα στην Αράχωβα (αριθμός συμβολαίου 20438, μεταγράφηκε στην Πάρο στις 13 Αυγούστου 2003). Την ίδια μέρα η Northpart λειτουργώντας πάλι για λογαριασμό της κόρης του κ. Καραβέλλα μεταγράφει ένα άλλο ακίνητο (συμβόλαιο 20439, μεταγράφηκε στην Πάρο στις 13 Αυγούστου 2003)..........
Τά άρθρα υπογράφει ο Τέλλογλου (απο τούς καλύτερους γνώστες τού σκανδάλου Siemens) καί έχουν δημοσιευτεί βέβαια στήν Καθημερινή τούς προηγούμενους μήνες......
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_11/05/2008_269506
Για ακόμα περισσότερα σημερινά στοιχεία δείτε καί εδώ..
Για ακόμα περισσότερα σημερινά στοιχεία δείτε καί εδώ..
Σχόλια