Κανείς ΠΑΣΟΚος δέν θα πάει φυλακή. Θα περάσουν άνετα γεράματα, απολαμβάνοντας τις μίζες τους χωρίς το άγχος του Ειδικού Δικαστηρίου.Ποιός φταίει όμως;

Οι αθεόφοβοι μιλούν!
Το θέατρο στην πολιτική έχει καμιά φορά και τα όριά του. Παράδειγμα, οι δημόσιες τοποθετήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την περίφημη «παραγραφή». Η υποκριτική αγωνία τους μη τυχόν και περάσει ο πολιτικός χρόνος, δεν φθάσουν οι δικογραφίες στη Βουλή και επέλθει έτσι η παραγραφή «αδικημάτων» υπουργών διατυπώνεται με τόσο «πειστικό» τρόπο, ώστε, αν δεν γνωρίζαμε, θα μετείχαμε κι εμείς σ' αυτόν τον υποδειγματικό κλαυσίγελο. Είναι όμως έτσι; Προφανώς και όχι. Για να βοηθήσω λίγο τη μνήμη σας, βάζω ορισμένα γεγονότα στη σειρά:
- Το 1997 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δίδει με απευθείας ανάθεση μια προμήθεια - μαμούθ στη Siemens και στους ντόπιους υπεργολάβους της.
- Λίγο πριν από τις ευρωεκλογές του 1999, ο διευθύνων της Siemens κ. Χριστοφοράκος δίδει στον έμπιστο του Κ. Σημίτη, κ. Τσουκάτο, μια βαλίτσα με ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα, το οποίο καταλήγει στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ ως «ενίσχυση».
- Ο Κ. Σημίτης «δοξάζεται» σε σημείο υπερβολής από το σύνολο του μιντιακού συστήματος ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός και με τη βοήθεια αλλοδαπών που μεταφέρονται με μισθωμένες πτήσεις από τα πέρατα των «Σοβιέτ» το ΠΑΣΟΚ κερδίζει με το ζόρι τις εκλογές.
- Με το που τις κερδίζει, η πρώτη δουλειά της νέας κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε αναθεώρηση του Συντάγματος. Σ’ αυτήν περιέργως περιλαμβάνεται ειδική διάταξη με την οποία καθιερώνεται εφεξής «παραγραφή – εξπρές» για αδικήματα υπουργών. Η Ν.Δ., που δεν γνωρίζει το παρασκήνιο με τις μίζες των 57,5 εκατ. ευρώ, με τις οποίες λάδωσε η Siemens στρατιές πολιτικών αξιωματούχων και άλλων, αφελώς συναινεί και ψηφίζει τη νέα διάταξη.
- Με το που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το νέο Σύνταγμα, όλοι στο ΠΑΣΟΚ βγάζουν έναν αναστεναγμό ανακούφισης. Διαβάζουν το κείμενο του νέου Συντάγματος και δεν κρύβουν τη χαρά τους. Ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν αυτό που κατόρθωσαν: να βάλουν στο Σύνταγμα της πατρίδας μας, στο άρθρο για τις παραγραφές - εξπρές, τις «φωτογραφίες» των επίορκων υπουργών τους για να είναι ήσυχοι ότι δεν θα συλληφθούν ποτέ! Πίσω από κάθε «και», πίσω από κάθε λέξη, πίσω από κάθε κόμμα της νέας φωτογραφικής διάταξης κρυβόταν και ένας λαδωμένος κυβερνητικός. Ενας πασόκος που ήξερε πλέον ότι θα περάσει άνετα γεράματα, απολαμβάνοντας τις μίζες του χωρίς το άγχος του Ειδικού Δικαστηρίου.
Ετσι και συνέβη. Γι' αυτό τώρα που ο διάβολος «έσπασε το ποδάρι του» και η Δικαιοσύνη σκαλίζει αναδρομικά την υπόθεση των δωροδοκιών, κανένα μέλος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δεν κινδυνεύει με φυλακή. Μπορεί να κινδυνεύει ο ξεροκέφαλος Παυλίδης για 100.000 ευρώ, αλλά δεν κινδυνεύει κανείς για 57,5 εκατ. ευρώ!
Θα περίμενε, λοιπόν, μετά ταύτα, ότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης θα πρόσεχαν τα λόγια τους. Κι όμως! Οι αθεόφοβοι μιλούν και άγχονται για τις παραγραφές των νεοδημοκρατών! Πείτε μου τώρα ειλικρινώς: Τους παίρνει κανείς στο κατόπι, ναι ή ου; http://blogs.e-tipos.com/manoliskotakis/entry/οι_αθεόφοβοι_μιλούν
ΣΣ Εμείς πάντως διαφωνούμε με την άποψη Κοττάκη (....Τους παίρνει κανείς στο κατόπι, ναι ή ου;) . Οι πασόκοι στό κάτω κάτω έκαναν τη "δουλειά" τους. Οι τής ΝΔ τί έκαναν? Αν δέ είναι αφελείς (.....αφελώς συναινεί και ψηφίζει τη νέα διάταξη....) τότε ίσως είναι ακόμα χειρότερα...
Αλλά μιά ζωή μπουνταλάδες ήταν στην κεντροδεξιά....
Για να μην πούμε καμμιά άλλη λέξη...
Θέλετε μιά ακόμα απόδειξη τού πόσο μπουνταλάδες είναι στην ΝΔ?
Ο τρόπος πού (δέν) κινούνται στο διαδίκτυο....
Τίποτα δέν είναι τυχαίο σ' αυτή τη ζωή...

Σχόλια

Ο χρήστης blogger είπε…
Καλά τώρα, το να χρησιμοποιείς κείμενα του Κοττάκη, του Νο1 φίλου Καραμανλή - Ρουσόπουλου, δεν νομίζω ότι σε τιμά και ιδιαίτερα... :)
Ο χρήστης wolf είπε…
λέει αληθειες ο Κοττάκης. αληθειες πού τις ξερει ολος ο κοσμος...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
παιδια υπερωριες γραφει ο κρογιας.
εμπρος για νεες μιζες με το Πασοκ του boy george
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εκεινο που φυσικα δεν γραφει ο Κοττακης ειναι οτι η ΝΔ εκανε γαργαρα το κολπο με τη νοθεια των εκλογων του 2000 για το οποιο τωρα γραφει και αλλωστε αυτο ηταν η αφορμη για τη δημιουργια του κομματος Καρατζαφερη που κατηγορησε τον Καραμανλή για την αδρανεια του.
Ακομη πιο ενδιαφερον ειναι οτι διαματακομιστικος σταθμος των μεταφερομενων ψηφοφορων ηταν η Κύπρος που κυβερνατο τοτε απο τον Κληριδη και το υποτιθεμενο αδελφο κομμα της ΝΔ ΔΗΣΥ.
Διαταραχθηκαν καθολου οι σχεσεις ΝΔ - ΔΗΣΥ επειδη ο δευτερος βοηθησε σε νοθεια σε ελληνικες εκλογες υπερ του ΠΑΣΟΚ;Καθολου.
Μετα την αποχωρηση των παλιων Ανδρεα - Καραμανλή - Μητσοτακη η πολιτικη στην Ελλάδα είναι σικε και οι εκλογες κανονισμενες καθε φορα.
Καιρος να το καταλαβεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ ΡΕ ΚΟΡΙΑ Η ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΑ ΒΡΕ ΟΥΣΤΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
100% σωστό το άρθρο σου και μακάρι να τα έστελνες και κατά Ρηγίλλης μεριά για να ξεστραβωθούν κάποια στιγμή και όσο για τον Κρόγια καλά θά κάνει να μην σου υποδυκνύει τι θα διαβάζεις και τι όχι και να κυττάζει το blog του που έχει καταντήσει τόσο αποκρουστικά και μονόπλευρα πράσσινο που οι μόνοι που σχολιάζουν είναι το..ΠΑΣΟΚ Ερρέτριας και 2-3 άλλοι πρασινοφρουροί.

ΝΙΚΟΣ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί αγανακτεις ανώνυμε 5.45 με αυτον τον Κρόγια ? Την δουλιά του κανει ο άνθρωπος.Εσυ τι νομίζεις?...Οτι αυτα τα Λαλιωτικής Σχολής επιχειρήματα που αναφέρει πιο πάνω τα γράφει για να τα διαβάσουμε εμεις ο απλός λαός?...Πλανάσαι οικτρά φίλε μου...
Για τους δικούς του τα γράφει ο Κρόγιας ...Στους από πάνω του ...
Είναι σαν να τους λέει " Ορίστε κύριοι, ενώ εσεις την κάνατε στα βουνά και στα λαγκάδια και τρώτε τους οβελίες σας ....εγώ εδώ !!!....στις επάλξεις...μπαινω στα δεξιά μπλογκς και αντιπαρατίθεμαι ,λογομαχώ ...αγωνίζομαι....Να το θυμάστε όταν έρθει η ώρα να κάνετε ταμείο ".

Υ.Γ. Γουλφάκο σε παρακαλώ αν το βρεις ανάρτησε το προσφατο βιντεο με τον Ρουσσόπουλο και τον Λομβέρδο στο Αλτερ .Για να δει ο κόσμος πως μιλά ο "εκτελεστής" και πως ο άλλος σφίγγεται σαν τον έχει πιάσει κόψιμο.
Ο χρήστης wolf είπε…
δεν βρηκα το βιντεο που λες. Αν το βρεις καπου στειλτο μου...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ουτε εγω το έχω γουλφ. Ευελπιστώ ότι θα στο στείλει ....ο Κρόγιας:-))