Σιγά μήν ψηφίσει τό ΠΑΣΟΚ υπέρ τής ψήφου τών ομογενών. Ετσι κι αλλιώς προηγούνται οι μετανάστες.


«Η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο ανευθυνότητας, με τα όσα μεθοδεύει για την ψήφο των συμπολιτών μας, που ζουν στο εξωτερικό», σημειώνει ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικών, Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με το σχέδιο νόμου για την ψήφο των ομογενών που ενέκρινε ομόφωνα η Κυβερνητική Επιτροπή....
...«Ξεκαθαρίσαμε, στη σχετική συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, που συγκλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών τον Σεπτέμβριο του 2008, πως εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε σχέδιο νόμου, αφενός εάν δεν συμπεριλαμβάνει και την επιστολική ψήφο που εξασφαλίζει την ευρεία συμμετοχή των συμπολιτών μας του εξωτερικού στις εκλογές, και αφετέρου αν δεν καθορίζει εκλογικές περιφέρειες εξωτερικού, από τις οποίες θα εκλέγονται βουλευτές, οι έδρες των οποίων θα περιλαμβάνονται στις 12 έδρες των βουλευτών επικρατείας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Η κυβέρνηση λοιπόν –πρόσθεσε- ήξερε με ποιον τρόπο μπορεί να υπάρξει συναίνεση και απέρριψε το ενδεχόμενο αυτό. Φέρνει, όμως, τώρα στη Βουλή ένα σχέδιο νόμου που έχει απορριφθεί από όλους, ξέροντας ότι δεν μπορεί να προκύψει συμφωνία 200 βουλευτών σε αυτό».
Καταλήγοντας, ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως «είναι προφανές, πως το σκεπτικό της είναι να κερδοσκοπήσει επικοινωνιακά, δημιουργώντας ψευδείς εντυπώσεις και αδιαφορώντας για τις άγονες συγκρούσεις που θα προκαλέσει στην ομογένεια».
Σ.Σ. Η αληθινή αιτία είναι ασφαλώς ότι οι ομογενείς ψηφίζουν ΝΔ. Κάνοντας χιούμορ θα λέγαμε ότι για το ΠΑΣΟΚ προηγούνται στα διαιώματα ψήφου οι μετανάστες. Αν και ίσως δέν είναι καί τόσο χιούμορ. Αν δέν κάνουμε λάθος αυτή είναι η θέση τού ΣΥΝ πάντως ...Νά ψηφίζουν οι μετανάστες και όχι οι ομογενείς..(με κάθε επιφύλαξη τό λέμε αλλά μάλλον έτσι είναι) 

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΑΚΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ,ΝΤΟΜΑΤΕΣ ,ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ,
ΟΤΙ ΒΡΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ,ΤΟΥΣ
ΚΡΕΤΙΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΩΝ ΟΚΤΩ.
ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ..ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΡΝΕΙ.
Ο χρήστης F5PILOT είπε…
ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΑΥΤΟ; ΔΕ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΑΥΤΟ; ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΔΕν χρειάζονται επιφυλάξεις.Ειναι δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ θα δωσει υπηκοοτητα στους μετανάστες.